Беседа:Начална страница

от BGCanada Wiki
Направо към: навигация, търсене

Промяна на връзката "документация" в страницата от http://meta.wikimedia.org/wiki/Main_Page
Lz2arn 22:35, 3 декември 2009 (UTC)


* * *
Много заглавия вече се появиха на заглавната страница на Вики-то относно неща касаещи имигрантите, когато вече са на канадска земя. Процедури - Точки - Документи - Преводи - Интервю - Статистика - е добре да си останат под раздела Емиграция. Докато следващите не подхождат да са в същия раздел. Затова бих искала да помоля Lz2arn да въведе Нов раздел - например Живот в Канада и съответно Спонсориране - Канадско гражданство - Наемане на жилище - Закупуване на жилище да минат под него.

Milla 02:32, 18 февруари 2010 (UTC)


* * *
Съгласен с Мила че трябва да има нещо като "След пристигането" или "Живот в Канада", защото наскоро пренасях куп теми и се почудих в кой раздел да ги сложа.

Другото нещо над което трябва да се замислим е дали да се пънем началната страница да е пълен каталог на всичко, само на част от нещата, само на основните теми или изобщо да не е каталог (да се ползва търсачката).

На мен май ми харесва най-много следния вариант: Да оставим само имената на основните раздели, например "Емиграция", "Пътуване", "Работа", "Образование", "Дребни полезности" и т.н. с кратичко описание отдолу какво касае раздела. И линк към отделна страница, посветена на този раздел, където ще има място да се изброяват темите. Така хем ще избегнем претоварването на началната страница, хем ще има категоризация, хем ще може всеки да добавя теми към разделите. Хем и заглавната страница ще може да е заключена, без това да пречи.
--Demococcus 06:54, 18 февруари 2010 (UTC)


* * *
Да, идеята на Demococcus според мен е доста уместна. Така или иначе с времето ще изникват още доста активни заглавия и ще стане много претрупана Началната страница. Ако само заглавието на Раздела остана на Началната страница, тогава ще може да се направи Съдържание на темите вътре в раздела. Вече потребителите могат да допълват съдържанието със създаването на нови статии. Lz2arn, моля да обърнеш внимание на това. Също ще може вътре в раздела да се направи разделения на две главни заглавия - След пристигане в Канада или Живот в Канада. А вече в самия раздел може да се направи разделение - След пристигане в Квебек и След пристигане в английската част на Канада.

Milla 19:03, 18 февруари 2010 (UTC)


* * *
Оставянето само на разделите в главната страница ще я направи много постна ИМХО. Но съм съгласен, че всеки раздел трябва да си има отделна страница със неговите си поддтеми. Като решение - да оставим в заглавната разделите + най-важните поддтеми от тях в максимум два реда под заглавието на раздела. Като начало жилищата могат да отидат в "нашия Квебек", като рездела се промени да съдържа всичко свързано с живота в емиграция, и дори се преименува по подходящ начин.
Lz2arn 21:06, 19 февруари 2010 (UTC)


* * *
Другата седмица ще отделя специално време да седна да напиша разделите, които според мен е нужно да се поставят. Не виждам защо трябва да има раздел само Квебек, добре е да има раздел и за английската част на Канада. А вече ако може Demococcus или lz2arn да добавите подходяща картинка към раздела.

Milla 18:31, 21 февруари 2010 (UTC)


* * *
Съгласен с Lz2arn да оставим в заглавната разделите + най-важните подтеми от тях. Но трябва да ги преразгледаме.

Demococcus 20:16, 21 февруари 2010 (UTC)


От многото четене и преосмисляне кои теми от портала къде да бъдат поставени, виждам, че Началната страница на Вики-то е ограничена до Квебек. Нужно е да има и раздел за Федерална Канада. И не само заради темите от портала, а и защото ще има теми и за Федерална Канада също.


Lz2arn, като цяло Началната страница е добре оформена, но е нужно да добавиш според мен следните раздели:

- На канадска земя (или След пристигане, или Вече сме в Канада...) - тук премести теми - Жилище (няма нужда от разделяне на наемане и купуване. Това разделение може да стана в самата тема), Канадско гражданство, Спонсориране, Документално уреждане на статута

- Предлагам преименоване на раздела Нашия Квебек - например - Квебек и Федерална Канада Или ако Нашия Квебек си остане, то тогава да се добави нов раздел Нашата Канада или Федерална Канада...

Milla 18:28, 23 февруари 2010 (UTC)


* * *
Проект за обновяване на началната страница: Начална страница пясъчник

Demococcus 07:20, 27 февруари 2010 (UTC)

проекта е добър, главната може да се замести. Demococcus, ти си човека, получаваш права на администратор от... сега!
Lz2arn 18:53, 1 март 2010 (UTC)

Страниците Справочник и Официални държавни институции преместих в Категория:Canada, Линкове е практически безполезна и може да бъде изтрита
Lz2arn 15:31, 10 април 2010 (UTC)

--Demococcus 21:29, 10 април 2010 (UTC) Съгласен за Линковете, все пак ползваме хипертекст, и не правим homepage - линковете са навсякъде и във всяка страница. Браво за Sideba-a. Последнте промени (на ЛЗ) по заглавната са супер и това с категориите е много добро!