Писмо за заведено досие или AOR

от BGCanada Wiki
Направо към: навигация, търсене

След като сте попълнили и изпратили своята кандидатура и сте платили таксите, ще получите писмо с потвърждение, че кандидатурата ви е получена от CIC, както и номерът на вашия файл. На личният ви имейл, който сте заявили в профила ви в CIC, ще получите писмо, че имате ново съобщение в профила си. Писмото представлява pdf файл, който се намира във вашия акаунт. Всяка една комуникация от този момент натам ще протича по този начин. Обикновено потвърждението пристига до 24 часа.

След като сте получили AOR профилът ви в ЕЕ вече ще изглежда по следния начин:

Profile details.JPG

Review of eligibility остава In progress през цялото време.

Важно е да се отбележи, че Background check-a може да променя състоянието си на: Not needed at this time, Not started, In progress, многократно и без видима причина. Това се случва непрекъснато и не е повод за притеснение. Всяка една промяна води до получаването на уведомителен имейл. Но има и много случаи на получен т.нар. "ghost" имейл - че има промяна в профила ви, а такава всъщност няма. Това също е често срещано явление и не е повод за притеснение.

Review of medical results се променя на Passed, след като са проверили вашите резултати. Тук сроковете варират от 1 ден до 2-3 седмици. Най-масово се случва около седмица след като сте получили AOR. Непосредствено преди или след тази промяна се получава искане за допълнителни документи. Това са 2 ПДФ форми - Schedule 4 и Schedule 4A - ще ви ги поискат със сигурност ако сте с провинциална номинация. Ако нямате такава може и да не ви поискат.

Review of submitted documents се променя на We need additional documents, когато са поискали допълнителни документи от вас и става Provided, когато сте ги изпратили.

Scheduling an interview - до момента не съм чула или прочела да е използвана тази опция.

Final decision - при повечето кандидати си остава непроменено и след получено известие за перманент резиденс.

Ето как изглежда профилът, седмица по-късно:

06.02.2016.JPG