Покана за кандидатстване

от BGCanada Wiki
Направо към: навигация, търсене

След като сте получили Покана за кандидатстване (Invitation to apply) имате 60-дневен срок да попълните и изпратите вашата кандидатура.


ITAexample.JPG

ITAexample2.JPG


След получена и приета от вас покана ще забележите, че в профила ви има генерирана нова форма, която е частично попълнена с въведената по-рано от вас информация. Необходимо е да попълните изцяло тази форма.

PR form.JPG

PR form2.JPG

На базата на попълнената от вас информация се генерира списък с необходимите документи, които трябва да прикачите. Документите се изпращат само и единствено онлайн. След като прикачите всички необходими документи се появява бутон за продължаване към потвърждаване на кандидатурата и плащане на таксите.

Към момента таксите са:

Application fee - по C$550 за всеки всеки от двамата кандидати ако сте семейство и С$ 150 на дете;

Right of permanent resident fee (C$490 за всеки всеки от двамата кандидати ако сте семейство, децата не плащат).

Таксите могат да бъдат платени накуп или само Application fee в момента на изпращане на документите, а Right of permanent resident fee на по-късен етап. Как ще платите решавате вие, като решението си заявявате още в началото на попълването на онлайн формата (преди да започнете има един въпросник, задължителен за попълване и въпросът как ще платите е там).

Уверете се, че можете да докажете изискваните settlement средства. Тук са сумите според броя членове на семейството: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp

Проверете дали освен свидетелство за съдимост от България не ви е необходимо и от друга страна - изискването е да сте живели в друга държава 6 месеца (сумарно, не е от значение дали са последователни) - http://www.cic.gc.ca/English/information/security/police-cert/index.asp

Медицински - След получаване на ITA можете да се обадите на МОМ ( Международна Организация по Миграцията) http://www.iom.bg/. От там получавате час за една от двете оторизирани клиники в София: МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА "ВИТА" и Медицински център "Д-р И. С. ГРИЙНБЕРГ" Формуляри вече не се получават по имейл. На място в клиниката ви правят регистрация в онлайн системата "Е-док" и ви снимат. Необходимо е да носите паспортите си и бележката за платена такса. Данните от прегледите се попълват в системата от лекарите, но не забравяйте да си вземете разпечатани копия, защото ще трябва да ги сканирате и прикачите. Медицинските включват изследване кръв, урина, рентген и общ преглед.

Преводи на документи - тук зависи какво ви трябва - брачно свидетелство, решения за развод ако имате, актове за раждане ако ще доказвате роднинска връзка с канадски граждани и т.н.

Reference letter от работодатели - Няма строго определен формат, но трябва да съдържа информация с периода на работа във фирмата, заплата, позиция, длъжностна характеристика и да е на official company letterhead (това са бланки на фирмата с логото и адреса отгоре), контакти на мениджъра, който подписва писмото, подпис и печат. В случай, че за някоя от фирмите, в които сте работили, не можете да се сдобиете с такова писмо може да се използват и документи от НОИ, копия от фишове за заплата, договори за назначаване и прикрепени длъжностни характеристики към тях, ако имате късмет HR-а да ви ги подпише.

На всички документи се правят сканирани копия и се ъплоудват в профила.