Въпрос за социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
eviton

Мнение от eviton »

Ивинете,писала съм от името на мъжа ми-аз съм eva-vet-eva.
Уау,оставих ви за 5 часа и намирам огромна тема,да я чета още толкова :wink: Блатодаря ви.И моля ви,не се карайте.Който може да прави много неща наведнъж,нека ги прави,пожелавам им успех!Аз като не мога,още в понеделник/нова седмица-нов късмет/ще изприпкам да попълня необходимите молби.Пожелайте ми успех.
Още веднъж благодаря.

POSTREACT(ions) SUMMARY

bateto

Мнение от bateto »

Да,съгласен съm със Снежи,при тия обстоятелства да , обаче това са страшно mного пари флат кеш за редовия канадец,т.е. за 80% от канадците,аmа къде се отвлякох,те 6К не mогат да съберат ,аз за 60К говоря

POSTREACT(ions) SUMMARY

Pincher

Мнение от Pincher »

tochno taka
kogato imash v broi 60k(50kUS) estestveno che bankite ne otkazvat ipoteka. nali tova im e rabotata lihvi da sabirat. tova e iasno.
vaprosat e kakva procent imigranti idvat s 60k i poveche v broi. tova e vajen moment, zashtoto izopachava deistvitelnostta. a inache ipoteka moje da se vzeme i s $0.00 downpayment samo che triabva da imash stabilna i dohodna rabota. bankite sa zatova - da davat pari (krediti) - tova e poveche ot normalno. koito iska moje da tegli kredit - niama da mu otkajat. stiga da otgovaria na usloviata. derzaite. :beer: :beer: :beer:
:lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

bateto

Мнение от bateto »

Успех Ева. :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

и от мен успех и да пишеш после да не се покриеш и дано да е правилния избор. Иво

POSTREACT(ions) SUMMARY

Joy

Мнение от Joy »

c200, направо си знаех,че мама-канга ти е жена. Даже ми беше на устата да я питам дали случайно не живее на южния бряг. :D

Да си дойда на думата...Вие го слушайте батето и му захваляйте, но имайте впредвид,че батето е с ЕДИНСТВЕНАТА неквалифицирана що-годе доходоносна работа! За работа, която носи парички се искат отлични езици-желателно два + желателно местна диплома. А това не става с месец (та дори и няколко като батето) "оглеждане".

P.S. Не се нахвърляйте срещу мама канга- и преди ви казвах,че дават кредит за къща и без вноска и без доход и без кредитна история, ама вие не вярвате. Има си начини и те са български. :roll:
Друг е въпроса, мама канга (въпрос на лично виждане) хубаво ли е това или лошо...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: последното mama_kenga да се чете c200

Мнение от IvHaydu »

c200 написа:...
П.С. за IvHaydu - не и се връзвай на Мама Кенга, тя ми се пада малко жена и иначе не е лоша, ама обича да се заяжда по форумите :-)
...
Да, забелязах че обича...
Дано не е така наживо; ако е, винаги можем да ти спретнем едно легълце у нас, докато си намериш по-подходящо убежище... :D :D :D
И между другото хората в Канада са усмихнати и ведри, в добро настроение и е желателно да не се държат като Баскервилското куче, особено когато не са прави... Но това си е вече до човека...
Постинга ти като цяло между другото е много балансиран и верен; Канада предлага, а ти избираш как да живееш, дали да ис на социал, докато учиш или заради ученето, или пък да бачкаш и учиш, или пък - социал + много деца - и така до пенсия. или еди какво си там...
Всеки човек е различен и всеки сам си избира пътя. Поради това няма и единствено правилен път, между другото...
Затова и винаги казвам :според мен", "аз мисля" и т.н., а не съм категоричен като жена ти, че това е пътя, защото тя върви по него; но да не се занимавам с това...
И с какво точно моята личност ви е спряла да питате за съседния апартамент? Аз лично трябва да мисля някой за голям изверг, за да не мога да говоря с него дори по работа... :nenam:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Да си дойда на думата...Вие го слушайте батето и му захваляйте, но имайте впредвид,че батето е с ЕДИНСТВЕНАТА неквалифицирана що-годе доходоносна работа! За работа, която носи парички се искат отлични езици-желателно два + желателно местна диплома. А това не става с месец (та дори и няколко като батето) "оглеждане".
да е единствената неквалифицирана доходна - не съм съгласен,а и шофьорлъка си е бая сериозен занаят. а иначе че ще се учи е повече от ясно, за 2-та езика - също. ама и да се поработва не пречи.
IvHaydu, не се хващай за думата, просто си харесахме повече южния бряг.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Joy

Мнение от Joy »

да е единствената неквалифицирана доходна - не съм съгласен,а и шофьорлъка си е бая сериозен занаят
Като не си съгласен, кажи да чуя! Може пък пристигнали преди месец да ме научат на нещо което не съм научила за 3 години... :roll:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

mama_kenga napisa
Щом държиш на безгрешен изказ ето на :на хората са им дали кредит в размер на 60 000 кандолара.срещу този кредит те ипотекирали къщата, добавили още малко пари, които си носили от България.
Eiiiiiiiiiiiiii :shock: , koq banka dava takav kredit na novodoshal? :shock:
Znaesh li kakvo, ako nqkoi e doshal v kanada da si poizpere pari4kite e druga rabota, no az shte vi razkaja za moq opit za polu4avane na kreditna karta:
Ot edna godina i nqkolko meseca sam klient na edna ot bankite tuk, i smetkata mi ne e ostavala na minus, ta predi edin mesec reshih i az da se vleq v amerikanskiq na4in na jivot, ta podadoh molba za Viza/Moneyback/ i...mi otkazaha,nqmam kredit istoriq tuk v Kanada, i az se prinudih da podam molba za Visa/secure/, ami kvo da vi kaja, za di mi dadat kredit ot $1000 az trqbvashe da im dam depozit ot $1200,koito te shte darjat poznaite zashto,da si pokriqt plashtaniqta pri neobslujvane na kredita mi.Ta taka,dnes shte si vzema kartata. Ako nqkoi iska kredit za $5000 shte im depozira $5200, a za $60000 .....neznam koi balak shte se hvane ako neznae dali parite sa oficialno izneseni-i saotvetno vneseni? Ama moje, shtom kazvash, to i v BG si kupuvash Viza ama ne e kato tuk...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Joy

Мнение от Joy »

Лени, кредитната карта няма нищо общо с получаване на кредит за къща. По-точно по закон би трябвало да има доста общо, а на практика законите и в Канада се гледат колкото и у нас и за всичко си има начини. Банката може да бъде ВСЯКА ЕДНА!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

az za tova sam napisala s 4erveni bukvi4ki, kreditna karta, ta da se sravnqva

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

po princip za da ti otpusnat jilishten zaem (mortgage) ako niamash kreditna istoria ti iskat 30-40% down payment

ako si vzimash zaem ot mafiata ili niakoi krupen lihvar na cherno - tam e drug vapros ama moje da osamnesh ia bez krak, ia bez raka, ia s topki kato na slon shtoto te ti uvili tel okolo tiah...(pardon za grafikata)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joy

Мнение от Joy »

Стига,Кольо! Каква мафия, какъв лихвар? Всяка банка дава с мой и твой човек, а всеки агент си работи много близко с определени банки,които няма да му откажат. Леко подработени документи и готово! Няма вноска,няма кредитна история - стига да можеш да си поемеш разходите за къщата- воаля!

POSTREACT(ions) SUMMARY

tochica

Мнение от tochica »

усещам , че БГмонреал скоро ще се включи... :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Заключено