Koi se oplakva ot standarta v Kanada ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

statistiki

Мнение от KolioBalkanski »

sara написа:Защо ли си мисля, че всички тук си изказват субективни мнения и изразяват лични гледни точки за живота в Канада, а фактите, които може би най-точно показват картинката са някои международни независими проучвания дето са всяка година (линкове сам лепвала, ама сега не ми е време)? И защо ли по тези показатели канадските градове са на доста добри места (за разлика от щатските примерно)?
Естествено всеки си казва, каквото си иска, ама няма едно мнение.

А десидент, извинявай много, ама с тая храна всеки път оставам зашеметена. Абе защо аз все вкусни и добри неща намирам и ям, бе?

И според мен социален живот също има.

Но нали знаете - който търси - намира (това е за всичко)!
statistikite sa po loshi pokazateli ot lichnite mnenia
v us grad variaciata e po goliama - ot 1 do 1000 a v canada ot 10 do 100
no v statisticheski termini srednoto chislo moje da se okaje po dobro v canada

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sara
Рошава гарга

Re: statistiki

Мнение от sara »

KolioBalkanski написа:statistikite sa po loshi pokazateli ot lichnite mnenia
da, to i v Canada i v shtatite ima i mnogo bedni i mnogo bogati, ama tuk procentat na mnogo bednite e dosta po-nisak. A i povecheto hora sa okolo srednoto nivo. Ima edni danni po decimalni grupi na dohodite v Canada (za shtatite ne sam tarsila) i imashe tam edin koeficient , no sigurno moje da se nameriat i da se vidi, che tuk dohodite sa mnogo po-ravnomerno razpredeleni , koeto ne e chak tolkova losho.

i az imah predvid za edni prouchvania na nezavisimi konsultantski firmi za quality of living po sveta kato se vzemat predvid i socialna sfera i jivot, zdraveopazvane, sigurnost, uslovia na rabota, griji za raboteshtite, environment i t.n. i t.n.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

sara написа:
KolioBalkanski написа:statistikite sa po loshi pokazateli ot lichnite mnenia
da, to i v Canada i v shtatite ima i mnogo bedni i mnogo bogati, ama tuk procentat na mnogo bednite e dosta po-nisak. A i povecheto hora sa okolo srednoto nivo. Ima edni danni po decimalni grupi na dohodite v Canada (za shtatite ne sam tarsila) i imashe tam edin koeficient , no sigurno moje da se nameriat i da se vidi, che tuk dohodite sa mnogo po-ravnomerno razpredeleni , koeto ne e chak tolkova losho.

i az imah predvid za edni prouchvania na nezavisimi konsultantski firmi za quality of living po sveta kato se vzemat predvid i socialna sfera i jivot, zdraveopazvane, sigurnost, uslovia na rabota, griji za raboteshtite, environment i t.n. i t.n.
da, tuk vsichki sa ravnomerno bedni osven niakolko izkluchitelno bogati sloeve
a vsichki tezi koeficienti deto izbroiavash sa malko podvejdashti
moga da izbroia niakolko mesta v shtatite na koito Canada ne moje da stapi i na malkoto prastche po vsichki teia pokazateli
v Canada bachkame kato americanci, imame malki vakancii no ni taxuvat kato evropeici

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

KolioBalkanski написа: da, tuk vsichki sa ravnomerno bedni osven niakolko izkluchitelno bogati sloeve
a vsichki tezi koeficienti deto izbroiavash sa malko podvejdashti
moga da izbroia niakolko mesta v shtatite na koito Canada ne moje da stapi i na malkoto prastche po vsichki teia pokazateli
v Canada bachkame kato americanci, imame malki vakancii no ni taxuvat kato evropeici
to navsiakade ima takiva mestenca hei, ama kolko si jiveiat tam? To za tezi s dostatchno resurs niama problem kade jiveiat, ama mislia, che povecheto ot nas (a i naselenieto na canada i shtatite) sa v grafata okolo srednite zaplati .

i vakanciite tuk ne sa chak tolkova malki - moje da sa po-malki ot evropeiskite, no sa mai i po-golemi ot shtatskite. Verno az sam samo 1 primer, ama moiata otpuska tuk e po-dalga ot otpuskata mi v BG (4 vs 3).

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

sara написа:
А десидент, извинявай много, ама с тая храна всеки път оставам зашеметена. Абе защо аз все вкусни и добри неща намирам и ям, бе?
Ne znam, be, sara, otkude gi namirash tezi tolkova "вкусни и добри неща", no az, vupreki parite, koito davam, popadam samo na bezvkusni plodove i zelen4uzi i na ne tolkova ka4estveno meso. Za sirenata vuobshte da ne govorim: ili palshtash po okolo 50-60$ za kg hubavo sirene, ili s toia chedar... ujas. Gotovi ili polugotovi hrani vuobshte ne kupuvam. A i kosata mi se izpravia kato pro4eta sudurjanieto na pove4eto kutii. Da ne govorim, 4e niama nikakva informazia za tova, koi plod ili zelen4uk e geneti4no izmenen.

No vse pak se radvam, 4e pone ti si dovolna. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
sara
Рошава гарга

pitanka po wyprosa

Мнение от sara »

Само искам да попитам, ако може да ми посочите едно място в развития свят, където храната е добра и няма консерванти и транс-мазнини и всичко е страшно вкусно и полезно.

В отговор на dissidente:
plodovete i zelenchucite si kupuvam ot pazara Jean Talon. Като не ми харесва съдържанието на храните и искам нещо 100% естествено отивам в натуралните магазини, където е малко по-скъпо, но имаш гаранция.
Що се отнася до сиренето - нямам проблеми с него и намирам без проблеми вкусно (предпочитам ементал и Guyere - може да съм сгрешила с правописа).

Изглежда, че оценяването на това, което човек има е доста трудното (и осъзнаването му не означава липса на стремеж към нещо повече)!

Лек ден на всички.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

sara написа:Защо ли си мисля, че всички тук си изказват субективни мнения и изразяват лични гледни точки за живота в Канада, а фактите, които може би най-точно показват картинката са някои международни независими проучвания дето са всяка година (линкове сам лепвала, ама сега не ми е време)? И защо ли по тези показатели канадските градове са на доста добри места (за разлика от щатските примерно)?
Естествено всеки си казва, каквото си иска, ама няма едно мнение.

И според мен социален живот също има.

Но нали знаете - който търси - намира (това е за всичко)!
Abe,ti luda li si?Kakva normalna hrana namirash tuk?Ako si ia gledash sama-moje.
A da ti kaja li,che na sireneto pishe,che niama calcium???Da kajesh neshto???Za prekrasnata hrana.
Ami maionezata,koiato se sahraniava ne v hladilna vitrina,ami na nai-obiknoven shlaf v magazina i otgore na tova ima srok na godnost 1 godina?Ili i tia e hubava?
Izviniavai za grubia ton,ama zashto vinagi,kogato niakoi kaje istinata za tuk vinagi se namira niakoi,koito ili ni izkarva neudachnici,ili che ne razbirame,ili che ne znam kakvo iskam i prochie tapizmi.
Molia oshte vednaj za izvinenie za grubia ton.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Palavec,poneje i az se 4ustvam obiden kato pri4islen kum i dr. ,ta zatova ce re6ih da se izkaja.Znazi spored tebe ,koito ne haresva jivota tuk i kritikuva e hroni4en neuda4nik! I po putq na tazi logika ,koito e bil zle v BG , rabotil za 200lv. , do6ul e tuk ,polu4ava 1000$ sozial ( zqla torba pari!) , pi6e hvalebstveni odi za Kanada i znazi toi e hroni4en uda4nik,taka li e po tvoita logika? I zasto e nujno da pravi6 generalni izvodi za hora ,koito nqma6 i nai-malka ideq kakvo pravqt,kakvi sa im zelite ,stremejite,naglasata za jivota i t.n.
Sara,prava si i tuk se namirat hubavi kanadski hrani; kato naprimer 6okolad "Toblerone'' , bira "Grolsh" ,ispanski maslini,gruzki stafidi ,turski fustuzi,vienski krenvir6i...... I sozialen jivot ima ,ne kato da nqma; kato doide 4ekut s sozialnata pomost se hodi na bufet....

POSTREACT(ions) SUMMARY

Would you like to see Britania Rule again,my friend?
palavec

Мнение от palavec »

100% sam saglasen che hranata e skapana i kashtite sa skarcashti talashiteni baraki, no oplakvania ot tipa na "mnogo malko
plashtat", "mnogo se raboti", "mnogo e skapo" sam gi chuval ot
balgari v 3 razlichni strani. Imam priatel koito v Torono izkarva
po $110000 godishno i ne se oplakva, i oshte edin v Ottawa
izkarva $90000 i toi ne se oplakva, i vav Vancouver $55000 i
tia ne se oplakva. Znachi za niakoi moje, za drugi nemoje ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Re: pitanka po wyprosa

Мнение от dissidente »

sara написа:Само искам да попитам, ако може да ми посочите едно място в развития свят, където храната е добра и няма консерванти и транс-мазнини и всичко е страшно вкусно и полезно.

В отговор на dissidente:
plodovete i zelenchucite si kupuvam ot pazara Jean Talon. Като не ми харесва съдържанието на храните и искам нещо 100% естествено отивам в натуралните магазини, където е малко по-скъпо, но имаш гаранция.
Що се отнася до сиренето - нямам проблеми с него и намирам без проблеми вкусно (предпочитам ементал и Guyere - може да съм сгрешила с правописа).

Изглежда, че оценяването на това, което човек има е доста трудното (и осъзнаването му не означава липса на стремеж към нещо повече)!

Лек ден на всички.

Sara, navsiakude v industrialnia sviat proizvoditelite se staraiat da proizvejdat na maximalno niska zena, zatova i priabvaiat himikali v hranite. S tazi razlika oba4e, 4e naselenieto i zakonodatelite na razli4nite strani sa dostat4uno inteligentni, za da vuvejdat zakonodatelni politiki v zashtita na potrebitelite im. Az li4no moga da ti govoria za Suisse i France i poviarvai mi, vupreki 4e i tam mogat da se formulirat kritiki, hranata e mnogo po-dobra i RAZNOOBRAZNA (vuv Fr naprimer samo okolo 400 vida sirena!).

Sega za pazara Jean Talon i drugite magazini. Suprugut mi e komputuren spezialist i po ste4enie na obstoiatelstvata, edna ot golemite firmi, koito snabdiavat Montreal i okoliata s plodove i zelen4uzi (edna goliama 4ast idvashta ot USA) e tehen klient. Ta moga da ti kaja, 4e dali na Jean Talon ili v drug magazin- kato zialo kupuvame edno i sushto. S tazi razlika, 4e po moe li4no mnenie na Jean Talon e po-evtino, no ka4estvoto e dosta sumnitelno. 4esto stokite se prodavat na paner, na 4anta, na broika, na 'barquette' (to ne 4e drugade ne e taka) kato otgore vijdash hubavite plodove i zeln4uzi, a otdolu sa o4ukanite i sma4kanite. Da ne govorim, 4e e mnogo trudno da se napravi sravnenie na zenite na kilogram poradi izbroenite po-gore opakovki.

Sega za drugite magazini: tezi, koito pretendirat, 4e sa naturalni, prodavat evtini evropeiski marki kato im slagat etiket bio i zena 3-4 puti po visoka ot tazi, koiato nie sme vijdali v Evropa :shock: :shock: :shock: .

A triabva li da ti kazvam koko stoki se prodavat s iztekul goden srok poniakoga s namalena zena, poniakoga ne. Na men li4no mi se e slu4valo da vidia chocolat s iztekul goden srok ot predi ... 6 meseza v ... aptekite Jean Coutu :shock: :x :evil: i da signalisiram fakta na kasierkata. Da ne si mislish, 4e tia se vuzmuti ili 4e vednaga otide da mahne vsi4ki negodni chokoladi ot shtanda ?! Nishto podobno. Izgledame nai-ravnodushno i otide i postvai chocolada zaedno s drugite. I tova ne e izoliran slu4ai :x ! Moga da ti razkaja i rediza drugi po sushtia povod. Minalata sedmiza puk kato se pribrah s pokupkite udoma, konstatirah, 4e italianskoto sirene, koeto biah kupila za 48$ za kg, koeto uj e bilo opakovano 5 dni po-rano (zashtoto gledah datite v magazina, ama iavno ne sum dogledala ostanaloto) e zialoto muhliasalo ot edna strana. Tova kakvo ti govori ? 4e prosto sa mu smenili opakovkata i sa mu slojili nova data. da ti razkazavm li za pecan-orehi s 4ervei ? Za muhliasalo maslo ?! :shock: Znaesh li, 4e tuk niama data na godnost na masloto ?! :shock: Niama zashtoto kakto razbrahme v QC se proizvajda mnogo maslo, koeto se zamraziava s zel da ne padne kursa mu. ... :? Da ti razkazvam li sushto za vkisnata smetana, muhlisali cocosovi orehi i oshte suma ti drugi. A ne si li vidiala kolko produkti ima 4iito paketi sa zalepeni ... s tikso ?! Iavno niakoi ne tolkova dobronameren klient e skusal opakovkata (na brashno, spageti, oriz, biskviti...), a te sled nego sa zalepili paketa i haide pak na rafta...

Ami sladkishite v sladkarnizite ?! Naskoro biahme kaneni na gosti i reshihme da zanesem deserta. Izbrahme da kupim torta. Pitam koga e proizvedena i dali e priasna. Prodava4kata mi kazva: " Da, priasna e... - posle pravi malka pausa i mi kazva: tortata e PRISNO RAZMRAZENA ot dnes" :shock: :shock: :shock: Ima li nujda ot komentar ili ti sega vednaga shte poburzash da mi dadesh umnia suvet da biah ia napravila sama v kushti kato iskam da e priasna ? :wink: Drug e vuprosat, 4e tukashnite sladkishi se praviat sus SOLENO maslo i imat dva puti pove4e zahar, za da poskriat solenia vkus, koito taka ili ina4e se useshta. I taka iadem (po-skoro iadihme) soleni sladkishi... :shock: Za smetka na tova puk hliabut e sladuk... Tursete logikata?! :?

Za sebe si namerih reshenie: vurnah se v srednovekovieto: mesim hliab, pravim sladkishi, gotvim vsi4ko, a ... i perem purvo vuv vanata, a posle v peralniata (4udia se dali tova e podhodiashta duma za tezi mashini :shock: ), dano puk se izperat gadnite petna ot sol i kal po pantolonite prez zimata. Mujat mi kaza, 4e drugia put napravo shte otidem da perem na Saint Laurent... Ta taka...

Spiram dotuk, 4e mi stana gadno... :cry: :x

Radvam se oba4e, 4e na tebe ti haresva. V kraiana smetka nai-vajnoto e 4ovek sam za sebe si da e dovolen. Shtom ti si go postignala, kakvo po-hubavo ot tova! :D Jelaia ti uspeh! :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

naydennaydenov

Re: Koi se oplakva ot standarta v Kanada ?

Мнение от naydennaydenov »

Az ne se oplakvam ne si zaslujava. Ako neshto ne vi haresva triabva da se borite i da go promenite.

POSTREACT(ions) SUMMARY

survivor

Мнение от survivor »

Ako imate malko vreme i znaete frenski, mozhete da prochetete vpechatleniyata na edin frantzuzin za standarta i nachina na zhivot v Quebec, kato pravi sravnenie s Francia.

http://pages.infinit.net/jcgiorgi/quebec/

Ima i cyala glava za peralnite i konkretni preporaki. E, az lichno problem s peralnite nyamam, osven che za spalniya chuval na dashterya mi tryabva da tarsya peralnya s predno otvaryane :?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Jean Talon е пазар, а не магазин, освен това храната е по-хубава от БГ-то в смисъл че има повече контрол. Който е имал магазин в БГ-то знае как се продават стоки с изтекла годност, какви нитрати и т.н. има в зелунчуците и прочие... Колкото до сиренето тука сащо има много видове и никой не те кара да си копуваш Крафт боклуци, ако си маниак можеш да отидеш на един час от Монтреал и да си купиш сирена директно от производтеля (един от многото малки) имат поне 30 вида...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

bliasaka написа:
Abe,ti luda li si?Kakva normalna hrana namirash tuk?Ako si ia gledash sama-moje.
A da ti kaja li,che na sireneto pishe,che niama calcium???Da kajesh neshto???Za prekrasnata hrana.
Ami maionezata,koiato se sahraniava ne v hladilna vitrina,ami na nai-obiknoven shlaf v magazina i otgore na tova ima srok na godnost 1 godina?Ili i tia e hubava?
Izviniavai za grubia ton,ama zashto vinagi,kogato niakoi kaje istinata za tuk vinagi se namira niakoi,koito ili ni izkarva neudachnici,ili che ne razbirame,ili che ne znam kakvo iskam i prochie tapizmi.
Molia oshte vednaj za izvinenie za grubia ton.
Да, сигурно съм луда. И мога да чета съдържанието на храните, но ти благодаря за просветлението.

Но съм изпълнена явно с тъпизми, ама какво да се прави - някои дори и тъпи имаме право на лично мнение, все пак.

със здраве си останете!

И като казах здраве - горките възрастни тука дето доживяват до 80 средно въпреки това качество, вкус и контрол на храната.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bijou

Мнение от bijou »

Abe hora,kakvi sa tiia mneniia kakvo e tova 4udo?!Napravo me 6a6nahte!Stiga ste palnili glavite na horata s gluposti,be!Na men pak hranata mi haresva.I sirene ima dosu6t kato balgarskoto,i mruvki ima za zar-par na barbekuto i biri4ka!Eeeeeeeee-h kef!Ia po-veselo be hora!Nali sme do6li tuka uj da ni e po-dobre?Pak i v kraia na krai6tata tuk da ne sa dlajni da ugajdat na vseki!Niakoi ako otide da jivee v BG da ne bi da iade kakvoto e ial u tiah?!Jiveite si jivota i badete zdravi!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено