Възмутен съм.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Pincher

Мнение от Pincher »

kvo pak pochnahte da se darlite. ia se savzemete.
koito iska da raboti - da raboti,
koito iska darjavata da go izdarja - ima tova si pravo.
tova e to pravoto da izbirash i nai-veche da napravish razumen(osaznat) izbor. tova si e to svobodata i demokraciata. taka che vseki si reshava. moito skromno mnenie e che niama smisal da se bachka za po-malko ot 12-14 na chas. tova sme go diskutirali mnogokratno. koito e sposoben, kadaren i opraven vinagi moje da si nameri rabota. vaprosat e dali e dobre platena. i vseki si preceniava. dali da pochne ili ne. imaite go vpredvid che za da poddarjash dobar standart ti tribvat pone 30k godishno (16$ na chas), drugoto si e kuche da te lae. ne me razbiraite pogreshno - taka si e. naliagaite si parcalite i umnata. 8) :beer: :beer: :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

bateto

Мнение от bateto »

Ами Briana споделям ти мнението и нямам нищо против рекламата,която би била в помощ на хората,но питам ЗАЩО когато аз пусна директно реклама/обява/ на моя бизнес,тя веднага се трие,защо не ползвам равни права например както както самолетопродавачките ,които са рекламирани макар и косвенно в този случай.Ами погледни няколко теми по надолу и ще разбереш за какво става дума ,дадени са всички адреси и тел. на въпросните билетопродавачки за връзка.Ами те дами и господа фри ли работят ,не вземат ли пари за услугата ,която предлагат.Защо ще има равни и по равни,правилата не са ли за всички или утре да накарам жена ми от офиса да пусне едно питане -Абе търся някой който се занимава с транспорт ,че ще си сменям квартирата да ми придвиже мебелите и Пешо комшията да отговори-Ами ти незнаеш ли Батето ще ти свърши работа ,взема на на най тънките тарифи в бранша и отговаря на тел........ :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Briana
Обратна връзка:

Мнение от Briana »

Prav si, che ako ima pravila, neka se spazvat za vsichki! Vypreki che, pak kazvam kakvo mislq - foruma e za da pomaga, zashto da nqma?

I sled kato se davat telefonite na "biletoprodavachkite", trqbva da ima informacia za tova, koeto pravish ti. Ako ne ti bqha trili reklamite, shtqh da znam za teb, a ne predi 2 meseca da pravq 100 kursa s kolata:)))

Rabotata e, che s karanici nishto ne se postiga. I ne se pomaga... Ako trygnesh da tyrsish neshto, pyrvo trqbva da izchetesh stranici s razmeneni "lubeznosti", i nqkyde mejdu tqh poleznoto. No, tova sme si nie! :D I vse pak, dobre che go ima foruma!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Mark

Мнение от Mark »

poumpy написа:...какви позиции трябва да защити човек, кото с идването си се опитва да мине на социал, грешка не с идването, а още от БГ, и стои така с години без ясна цел защо, а превръщайки самото седене в цел ?
нека да ги видим тези позиции за да ги разберем най-накрая и да спрат разни ... да обиждат милите хора

Бате извиняваи че е в твоята тема, но там съм ясен - хубаво е да има ясни ппавила за реклама, а не трябва ми фризорка и после почват да се сипят анонимни препораки от хора, регистрирали се вчера :?
Nima e gre6no horata, koito idwat s malko pari i za koito nj-razumnoto re6enie e da wzemat pomo6ta ot prawitelstwoto, da go naprawiat.
Az go namiram za razumno, ne gre6no. Edni hora izpolzwat towa za tramplin kam po-dobro, poniakoga s godini na Social, zawisi ot slu4aja.
Ima i takiwa, koito izpolzwat sistemata bez niakakwa ideja za realizacia w Canada, 4akat da si wzemat pasportite i si tragwat, no wseki si ima prawo na izbor.

Za pritesneniete danakoplatci : BALGARITE NA SOCIAL NE WZIMAT WA6ITE PARI, a parite na darjawata.
Ne zabrawiajte, 4e sled kato si platite s edni pari te ne sa we4e WA6I. A wie za da pla6tate tezi pari, sa6to polzwate benefiti w zamiana.

Za da se pridarjame kam temata - podkrepiam :
poumpy написа: Бате извиняваи че е в твоята тема, но там съм ясен - хубаво е да има ясни ппавила за реклама, а не трябва ми фризорка и после почват да се сипят анонимни препораки от хора, регистрирали се вчера :?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от Mark на Пон Яну 09, 2006 7:06 pm, променено общо 2 пъти.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа:... Ставаше дума да продължава ли да се толерира скритата реклама във форума или модераторите ще подходят принципно. Или и аз да използвам същите похвати ,чрез подставени лица да рекламирам своя бизнес,щото като го направя явно ме трият мотивирайки се с неспазване на правилата на форума...
Батето, преди да се вживяваш в ролята на борец за равенство, първо погледни тази тема, също и тази, пък и тази ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Obey gravity ... It's the law!
Godis

Мнение от Godis »

На мен ми е чудно друго нещо - бате, ти на форума ли разчиташ за клиентела ?? Не е ли по-разумно да си пуснеш реклама във всекидневниците ?

Това между другото не се отнася конкретно до теб, а за всички дето се опитват и/или си правят реклама тук. Просто ти проплака първи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

bateto

Мнение от bateto »

Е,не разбрах последно мога ли да си пускам обяви свободно или ще ги триете. :D :D :D А дали разчитам на форума или не това в случая няма никакво значение.Аз всъщност никога не съм предлагал на практика услугата която съм рекламирал,кой разбрал за какво става дума разбрал,кой не жив и здрав. :D :D :D
С това за мен темата е приключена,разбрах ,че справедливост няма и няма да има когато правилата и принципите са заменени със симпатии и шуробаджанащина.Явно корупцията си е навсякъде,ако си платиш си от нашите ,ако не ходи се жалвай на арменския поп.

POSTREACT(ions) SUMMARY

jovani

Мнение от jovani »

А пък аз имам сериозни причини да се безпокоя за нивото на сигурност и конфиденциалност, осигурено от този форум - освен в случаят с ИП-адреса ми (който се появи в мотото на един участник), имам известни съмнения (може би неоснователни), че има намеса и в базата данни с личните съобщения. Затова искам да предупредя моите познати с които сме си разменяли лични съобщения... ще ме познаете по стила на писане. В момента съм активирал "ордер 66" с цел потапяне и укриване на следите (до колкото е възможно). Все пак разчитам на добрата воля на администраторите на този форум да запазят конфиденциалността на личните ми данни и информацията в личните ни съобщения (които съм изтрил логически) - ако съм обидил някого му се извинявам още веднъж и се надявам да бъда простен за грешките си - "и аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо" :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

Извинете ме - магията на това как съм си видял ИП-то ми беше разяснена в лично съобщение - наистина не бях наясно с това. Най-вероятно съм се заблудил и за другото, но ме подгони параноята и затова се извинявам за предишното си мнение.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

И понеже сега му е времето ми се иска да попитам администраторите - дали личните съобщения се криптират в базата данни или се пазят в чист вид? (не съм запознат със phpBB софтуера и базата данни която ползвате, а и не съм web програмист, въпреки че имам добра представа за това). По отношение на картинката с ИП-адреса - разбрах как се генерира (но не бях виждал преди подобно нещо) и затова се постряснах :cry:

POSTREACT(ions) SUMMARY

jovani

Мнение от jovani »

В същност и да се криптират, ясно е че винаги могат да се декриптират, но би могло да се използва някакъв трик с паролата на потребителя и т.н. (което пък ме довежда до мисълта, че декриптирането трябва да се осъществи от скрипт на клиентската машина, изобщо доста оплетена стана :shock: )... Та май въпросът ми трябва да бъде: Какви са методите за сигурност, използвани в този форум, осигуряващи защита на личната кореспонденция?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:И понеже сега му е времето ми се иска да попитам администраторите - дали личните съобщения се криптират в базата данни или се пазят в чист вид? (не съм запознат със phpBB софтуера и базата данни която ползвате, а и не съм web програмист, въпреки че имам добра представа за това). По отношение на картинката с ИП-адреса - разбрах как се генерира (но не бях виждал преди подобно нещо) и затова се постряснах :cry:
Хаха, приятелю jovani, много те е подгонила параноята нещо. Този трик с показването на IP адреса е елементарен. Ето ти само един от многото възможни варианти:

Код за потвърждение: Избери целия код

<script language="javascript">

//IP address display: By http://www.Hostroute.com
//Script featured on JavaScript Kit (http://www.javascriptkit.com)

var ip = '<!--#echo var="REMOTE_ADDR"-->'

function ipval() {
document.myform.ipaddr.value=ip;
}
window.onload=ipval
</script>

<form method="post" action="" name="myform">
  <input type="text" name="ipaddr" readonly>
</form>
Лините съобщения не се криптират. Не че е невъзможно, ама чак пък толкова параноя :lol: Само паролите и то по-точно се хешират (MD5, SHA1 и прочее алгоритми), което ще рече, че е невъзможно обратното им възстановяване, освен използването на brute-force атака. Това е стандартно за всякакви пароли съхранявани някъде.
Ако толкова се притесняваш за личните си съобщение, тогава използвай PGP Encryption или нещо подобно - има достатъчно безплатни инструменти. ;) :beer: :beer: :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

jovani

Мнение от jovani »

Благодаря ти - в този случай с ИП адреса картинката се генерира от сървъра, на който е линка към нея... за личните съобщения (както и паролите) наистина не може да се криптират сигурно по хттп така или иначе. Е, попремина ми "бурята" - извинете ме за избухването и се надявам да бъда опростен от висшестоящите...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
dobri4uk

mmmdaa

Мнение от dobri4uk »

Abe Jovani mnogo sluzlivo zvu4i6...napravo 4ovek da se razpla4e..Gorkia ... i Kvoooooo s kamerite deto gi ima6 i 8000 te hiliadi PC ta IP ta -..zvu4i6 kato vinovno dete pred maika si ..samo 6toto niakoi ti e zasekul IP to, bojeee, PI6e6 posle se seti6 ne6to i pak si pi6e6 i taka 2 stranizi ot temata... ,,,nali 6te6e da napuska6 foruma ,, Ne budi ligav be pi4 puskai kamerite ... i budi rahat
BTW nito te poznavam nito 4esto pi6a tuka.. Porosto mi napravi vpe4atlenie kak si zael ligava pozizia

POSTREACT(ions) SUMMARY

DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

bateto написа:Е,не разбрах последно мога ли да си пускам обяви свободно или ще ги триете. :D :D :D Аз всъщност никога не съм предлагал на практика услугата която съм рекламирал,кой разбрал за какво става дума разбрал,кой не жив и здрав. :D :D :D
Бате, не знам какво точно предлагаш, но смятам когато някой администратор ти изтрие обявата е редно след това да ти даде смислено обяснение защо и как тази обява нарушава правилата на форума. Също е коректно ти първо да поискаш обяснение од администраторите преди да пускаш тема тук.
Може би всичко от което се нуждаем са ясни правила относно рекламата.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Заключено