Превод - въпрос
Превод - въпрос
Здравейте скъпи форумци. И аз съм на стартовата линия за КАНАДА.
Имам документи за образованието ми, но са преведени на английски, а аз искам да кандидаствам за Квебек. Трябва ли да ги преведа на френски или да преведа и останалите от пакета документи на английски? И съответно формулярите да са на английски?
И още нещо - документите трябва да са само преведни без легализирани, нали така?
Благодаря на всички, които ще ми пишат!
Приятен ден!
Имам документи за образованието ми, но са преведени на английски, а аз искам да кандидаствам за Квебек. Трябва ли да ги преведа на френски или да преведа и останалите от пакета документи на английски? И съответно формулярите да са на английски?
И още нещо - документите трябва да са само преведни без легализирани, нали така?
Благодаря на всички, които ще ми пишат!
Приятен ден!
Избираш сам на какъв език да са документите и превеждаш всичко на него. Документите, без актове за раждане и свидетелство за брак, на които в общината вадят спец. копия за чужбина, всичко друго се копира, заверява се при нотариус, заверените копия се дават на преводаческа агенция, която ги комплектова с преводите, след това копираш и тези комплекти и техните копия пращаш във Виена. Ние нямахме проблеми по този начин. Ну ти е нужна легализация. На интервюто носиш всичко.
-
stephie
- Обратна връзка:
Моите документи са преведени на английски, формулярите бях попълнила на френски, минах интервюто без проблеми.vlado^ написа:Jelateno e dokumentite ti da sa prewedeni na Frenski,az li4no ne poznavam nqkoj kojto da si gi e podaval na English,no moje i da e vuzmojno
Понякога питат/мен ме питаха/ защо са на английски,а не на френски, понякога- не.Зависи от интервюиращия, освен това има два официални езика,така че на кой от двата ще е превода е без значение;никъде няма изискване това да бъде само френски или само английски.
prewod
Повечето от нашите документи бяха преведенина френски, но дипломите направихме на английски, и никой не го направи на проблем, дори не ни питаха защо е така.
Успех!
Успех!
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
- mirkaa
- Обратна връзка:
дори няма нужда от нотариус, на интервюто носиш всички оригинали.ina_mk написа:Избираш сам на какъв език да са документите и превеждаш всичко на него. Документите, без актове за раждане и свидетелство за брак, на които в общината вадят спец. копия за чужбина, всичко друго се копира, заверява се при нотариус, заверените копия се дават на преводаческа агенция, която ги комплектова с преводите, след това копираш и тези комплекти и техните копия пращаш във Виена. Ние нямахме проблеми по този начин. Ну ти е нужна легализация. На интервюто носиш всичко.
моите документи всичките са на английски и без да са нотариално заверени, просто са едни обикновени копия. нямам проблеми с това, но пък имам много други
third generation immigrant 
Официално документите могат да бьдат преведени и на двата езика. Съветвам ви, ако имате финансова възможнст да ги преведете на френски. Струва ми се по-уважително. Не знам някой да е скъсан, защото документите му са били преведени на английски, но ще ви е по-трудно според да докажете, че сте заклети франкофони, ако документите ви са на английски. Има и друг момент. Документите са на тяхно разположение месеци преди да се явите на интервюто. Т.е. почти 100% интервюиращият идва с нагласа. Защо тя да не е вьв ваша полза, че видиш ли на тези документите им са напълно изрядни и всичките са на френски. Освен това вижте инфото от последните интервюта. Мадам почти не говори английски.
Ако не можете, не ги превеждайте. Явно много хора са минавали с документи на английски.
Решението си е ваше. Успех!
Ако не можете, не ги превеждайте. Явно много хора са минавали с документи на английски.
Решението си е ваше. Успех!
Има и друго. Не знаеш интервюиращият колко болезнено изживява темата за френския език.
Освен това, всички документи, без паспортите се заверяват при нотариус, а на нито един не се прави легализация. За свидетелството за брак не знам, но за актовете за раждане се прави нотариална заверка. Първо копия и заверка на всичко, а после преводи.
Освен това, всички документи, без паспортите се заверяват при нотариус, а на нито един не се прави легализация. За свидетелството за брак не знам, но за актовете за раждане се прави нотариална заверка. Първо копия и заверка на всичко, а после преводи.