Iskam pomo6t!!!!!!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
liiv
Обратна връзка:

Iskam pomo6t!!!!!!!!

Мнение от liiv »

Polojenieto mi e takova,4e v pasporta si imam viza za Canada ,koiato izti4a na 17 uni ,a az 6te pravia svatba na 11 uni (niama da vzimam jena mi s men--biah sam 5 g v us i mislia ,4e niama smisal i tia da se trepe).Po princip nominaciata mi e ot Manitoba ,a moiata ideia e da patuvam za edna sedmica do Monreal(4e e po-evtin bileta,vmesto da hodia do Winnipeg) prez mai mesec i da se varna za svatbata mi.Mislite li ,4e moga da go napravia taka t.e. da ne hodia do Manitoba i dali tova e variant da si zapazia sertificata za residence--moga li da podam kakvoto e neobhodimo za edna sedmica i da se varna--mislite li ,4e niama da mi napraviat problem ,4e sam izliazal barzo i imali minimum srok ,koito triabva da stoia?Znam ,4e za da mi pratiat dokumenta triabvalo da im dam adres ,na koito da mi pratiat kartata i sol6ala i otnemalo mesec misliteli,4e moje da mi prati niakoi poznat kartata do bg ,za da moga da ia polzvam za vhoden dokument po-kasno kato re6a da se ustanovia?
Znam,4e triabva da nosia i pari---kolko triabva da im kaja ,4e nosia?
Triabva li da imam dokument ,4e nosia pari i pokazvam li im gi na imigracionnite?Kak stoi tozi vapros---moga li da nosia samo tolkova kolkoto 6te sa mi neobhodimi dokato sam tam i te mogat lida proveriat po niakakav na4in dali nosia tolkova kolkoto az 6te im kaja,4e nosia?
Blagodaria predvaritelno za pomo6ta !!!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от liiv на Нед Апр 02, 2006 3:02 am, променено общо 1 път.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

На част от въпросите ти е отговорено тук: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=#189304, и на другата част е отговорено, но сега нямам време да търся, ползвай търсачката.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let it go...
Junior
Обратна връзка:

Мнение от Junior »

Преди 6 месеца баща ми имаше имаше почти идентичен проблем. Съгласно документите, които беше попълнил още в началото трябваше да кацне първоначално в Торонто, но той по някакви негови съображения реши да да кацне първоначално в Монтреал. Не можеш да си представиш какви проблеми му донесе това решение. Аз си кацнах в Торонто, както се изискваше по визите ми и нямах никакви проблеми.

Въпреки че го пуснаха в Канада /макар и през грешното летище/ трябваше да им изпрати договор за наем или какъвто и да е документ за постоянен адрес ВЪВ ГРАДА В КОЙТО ПЪРВОНАЧАЛНО БЕШЕ ЗАЯВИЛ МЕСТОЖИВЕЕНЕ. Под първоначално разбирай оше при попълването на първите формуляри в България. Той испя да намери квартира за 1 месец само, което е трудно по принцип, написа един договор за наем на word, хазяйката го подписа прати го по факс на имиграционните в Монтреал и му върнаха документите от граничната полиция. Така че много добре си прецени къде ще кацнеш. Не претендирам този случай е универселен и такава е практиката, но е факт при него се случи и едва ли е плод на чиновническа грешка или лошо отношение.

Това бяха лошите новини :) Добрите са, че 1 седмица е напълно достатъчна за да си подадеш документите за PR Card и SIN и след това можеш да отпрашваш за сватбата.

Това за договора за наем да не те плаши, ако все пак решиш да кацнеш в Манитоба просто трябва да имаш подръка адрес на твой познат в Манитоба, където да кажеш че ще живееш и който адрес по - късно можеш да използваш за получаване на SIN и PR Card.

За парите само незнам как е - аз дойдох с 400 CAD джоба, казах на летището, имам 500 CAD/служителката дори не си вдигна главата докато попълваше документите/. Никой нищо не ме е питал повече за пари.

Това е което се сещам. Стана малко дълго, но дано да намериш полезна информация. Ако се сетиш за нещо друго питай. Няма проблем да попитам и баща ми за някоя подробност от "приключението му" И честито за сватбата. Аз също съм пресен младоженец - на 3 месеца :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

по темата:

според мен няма проблем да дадеш адрес в монреал за картата и документите - не си длъжен веднага да припкаш за манитоба я - искаш малко да разгледаш и продължаваш....
ако имаш адрес да дадеш в манитоба още по-добре.
за парите ще носиш колкото си писал на документите за виза - може да ти ги поискат може и не .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Забележка от модератора: Разчистих темата. Моля всички да се придържат към темата и да избягват заяжданията!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
VanBC
Модератор

Re: Iskam pomo6t!!!!!!!!

Мнение от VanBC »

liiv написа:Polojenieto mi e takova,4e v pasporta si imam viza za Canada ,koiato izti4a na 17 uni ,a az 6te pravia svatba na 11 uni (niama da vzimam jena mi s men--biah sam 5 g v us i mislia ,4e niama smisal i tia da se trepe).Po princip nominaciata mi e ot Manitoba ,a moiata ideia e da patuvam za edna sedmica do Monreal(4e e po-evtin bileta,vmesto da hodia do Winnipeg) prez mai mesec i da se varna za svatbata mi.Mislite li ,4e moga da go napravia taka t.e. da ne hodia do Manitoba i dali tova e variant da si zapazia sertificata za residence ...
Ако кацнеш в Квебек без да имаш техен сертификат за селекция, може да имаш доста сериозни проблеми. Трябва да можеш да докажеш, че наистина минаваш през Квебек само транзитно (какъвто е случая с бащата на Junior). Ако не можеш да го докажеш, решават, че имаш намерение да се установиш в Квебек при което те пускат да влезеш, но не получваш статут на Permanent Resident, а ти дават определен срок в който трябва да си извадиш квебекски сертификат за селекция и с него да се явиш отново пред имиграционните за да получиш статута на Permanent Resident.

Това, че имаш сертификат от Манитоба не е проблем да кацнеш където си искаш в Канада, освен в Квебек. Най-добре е да летиш до някой друг друг град извън Квебек. Билета може да е със 50-100 долара по-скъп, но ти гарантира, че няма да имаш проблеми. Аз бих ти препоръчал Торонто, но ако цената на билета ти е толкова важна, провери какви са цените до източните провинции на Канада - Нова Скошиа, Нюфаундлен и т.н. - те са по-близко до Европа дори и от Монтреал.

Иначе планът ти да дойдеш в Канада, да получиш статут и след това да се върнеш в България да се ожениш е абсолютно правилен защото, ако се ожениш в България преди да си дошъл в Канада, имиграционната ти виза става невалидна!!
След като веднъж си получил статут на Permanent Resident, няма проблеми да се върнеш в България и да се ожениш. След като ще седиш в Канада само 1 седмица, според мен няма нужда да се тревожиш за SIN номера и здравната карта - за тях можеш да подадеш по-късно когато се върнеш. Най-важното е, да имаш някой приятел или познат чийто адрес да дадеш на имиграционните за да ти изпратят PR картата при него, а той да ти я прати в България. Ако нямаш PR карта, не можеш да се върнеш свободно в Канада и трябва да вадиш специална еднократна виза което са си още разправии ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Obey gravity ... It's the law!
drel

Мнение от drel »

Zdravei te!nie sme ot Gabrovo,BG i se interesuvame ot rabota v Kanada.Mnogo ni e trudno i iskame pomo6t ot njkoi koito e minal po tozi pat i da ni kazva kakvo da pravim.6te izlojim vaprosite,koito ni interisuvat:
1.Vljzohme i razgledahme vsi4ki ne6ta v www.bgcanada.com i sega kakvo da pravim za da zadeistvame na6eto zaminavane?
2.Kak stojt ne6tata sas semeinoto polojenie trjbvali da sklu4im brak tuk v BG za da zaminem po lesno?
3.Kade e posolstvoto na Kanada i trjbvali eventualno da hodim tam?
4.Trjbva li da tarsim rabotodateli v Kanada za rabotni vizi?
prosto ni napi6i ot kade da zapo4nem!!!!!!

VICTORIA:))))) :lol: :lol: :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

1. Започнете оттук - http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=79
2. Не е задължително, но ако искате да кандидатствате като двойка без да имате брак (съвместно съжителство), трябва да можете да го докажете - мисля че беше еднаква адресна регистрация поне от 1 година, обща банкова сметка и т.н.
3. В Букурещ, но не трябва да се ходи до там, интервютата се правят в София
4. Не

POSTREACT(ions) SUMMARY

galiciq

Мнение от galiciq »

drel написа:Zdravei te!nie sme ot Gabrovo,BG i se interesuvame ot rabota v Kanada.Mnogo ni e trudno i iskame pomo6t ot njkoi koito e minal po tozi pat i da ni kazva kakvo da pravim.6te izlojim vaprosite,koito ni interisuvat:
1.Vljzohme i razgledahme vsi4ki ne6ta v www.bgcanada.com i sega kakvo da pravim za da zadeistvame na6eto zaminavane?
2.Kak stojt ne6tata sas semeinoto polojenie trjbvali da sklu4im brak tuk v BG za da zaminem po lesno?
3.Kade e posolstvoto na Kanada i trjbvali eventualno da hodim tam?
4.Trjbva li da tarsim rabotodateli v Kanada za rabotni vizi?
prosto ni napi6i ot kade da zapo4nem!!!!!!

VICTORIA:))))) :lol: :lol: :lol:
Прочетете внимателно всичко на първата страница на www.bgcanada.com
Пропускате най-важните материали-линковете в ляво ,горе и дясно на първа страница на сайта!!!
За първите стъпки вижте това:
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=79

http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... egory&id=1

Успех!!! :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

drel

Мнение от drel »

[blagodaria!No ima info zamo za dokumenti v VIENA,za Bukure6t kakvo triabva da se podade!Mnogo e trudno no niama da se otkajem!mersi za otgovora! :? :? :?

POSTREACT(ions) SUMMARY

BabaPena

Мнение от BabaPena »

Drel,

Ako shvashtam pravilno iskate da doidete da rabotite v Kanada...

NE e trudno (ako chovek si e napisal domashnoto na vreme)...prosto merakliata triabva da znae dosta dobre Agliiski, da ima konvertiruemo obrazovanie/spetsialnost, da si nameri job offer, da vzeme odobrenie ot HRDC, da otide na interview (niakoi minavat metar), na meditsinski i da si kupi bilet...

V http://www.cic.gc.ca/english/ neshtata sa obiasneni tochno i iasno...ot tam te i preprashtat za info kam posolstvoto v Bukuresht ako/kogato se nalaga.

Ne iskam da Vi pritesniavam, no niamate 'psoliutno nikakav shans da doidete v Kanada na work permit, ako ne ste v sastoianie da se orientirate sami v bumashtinata (osven v sl. che polzvate imigratsionen posrednik ili imate rodnini/priateli). Tova (orientiraneto v bumashtinata) vse pak e nai-lesnata i dostapna chast ot tselia protses...

Sas zdrave!

POSTREACT(ions) SUMMARY

galiciq

Мнение от galiciq »

drel написа:[blagodaria!No ima info zamo za dokumenti v VIENA,za Bukure6t kakvo triabva da se podade!Mnogo e trudno no niama da se otkajem!mersi za otgovora! :? :? :?

Защо искате да подадете документите си в Букурещ?
Проучете всичко,направете си теста и ,ако имате одобрителнa оценка при реални и точни отговори не се колебайте и пращайте документите си във Viena ,ako сте по програмата за Quebec.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено