КАК ДА ПРОЦЕДИРА

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Himena

КАК ДА ПРОЦЕДИРА

Мнение от Himena »

Здравейте мили съфорумци! От скоро следя форума, прегледах всички отговори, но за съжаление не видях там нищо по моя въпрос. Та се надявам и на мен да погонете с малко инфо....
Ще ви помоля за съвет. Съпругът ми е със сключен работен договор за 2 години във федералната част, но вече не работи за работодателят си. Искам да уточня че работодателят му не спазваше изобщо договора, а го тормозеше и нощем, а накрая и не му плати за двата месеца работа при него. В момента съпругът ми е в друг град и работи нелегално. Може ли (ако работодателят не е канцелирал визата му) да кандидатства по certificate of celection of Quebec и изобщо има ли начин да се кандидатства за permanent residence? Благодаря ви предварително за отговорите и отзивчивостта!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Чувал съм, че може да се кандидатства за смяна на условията на Work Permit-а. Ако си намери нов работодател, който е съгласен да се занимава с процедурата, може и да стане. Не съм сигурен обаче дали е така. Веднъж чух да се споменава и трябва да се провери!

Освен това, ако си намери сериозен работодател, който да му даде job offer, не му трябва Quebec. По федералната прграма ще мине за 6-8 месеца.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Re: КАК ДА ПРОЦЕДИРА

Мнение от sasho71 »

Himena написа:. Искам да уточня че работодателят му не спазваше изобщо договора, а го тормозеше и нощем, а накрая и не му плати за двата месеца работа при него.!
това е гадно, този идиот се е възползвал от това, че нашия няма друг избор и се е подигравал с него, сигурно и минимална заплата му е давал :evil: на такива врата да им откинеш!
Все пак не виждам проблем да си кандидатства от тука, щом визата не му е изтекла, нека си бачка, макар и нелегално. Да си подаде документи и да чака, щом ставало по-бързо, до 1 година.
Е вече ако изтече срока май е по-добре да напусне страната, но си зависи де, те тука едни португалци даваха по тв, девет години са си живяли в Торонто нелегално и никакъв проблем, даже кола си имаха, дъщерята си учела в училище, дори в колежа я приели, никъв проблем, как става тоз номер не ми го ражда главата. Стига да не се налага да ползваш някакви здравни услуги щото веднага ще лъсне работата...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено