2 sedmici free telefon

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Моят личeн подход към телефонията...моля без коментари.

Имам два акаунта и винагли гледам да поддържам толкова.

Nо.1 G3Telecom (www.g3telecom.com). 5 цента до София и 8 цента в страната. Има много добра връзка но случва се да им паднат линиите. Също така обаждането до мобилен и като мисия невъзможна.
Имат асоциация към 3-номера което значи че през домашен, служебен и мобилен се обаждам без да набирам ПИН.

No.2 HermesPhone (www.hermesphone.com) дърварски цени от 12 американски цента и 22 на мобилен но са от типа че винаги се свързвам през тях и ако има нещо спешно взъне през тях.

На БГномер мога само да му пожелая успех! :mrgreen: Това един номер в БГ да ти е вързан към точно един тук е най-голямата глупост за мен а пък било то неограничен. На мен лично ми трябва флексабилност на услугата. Това е точно същото заради коетo и Зивва няма да прогресират.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pepiliverpool

Мнение от pepiliverpool »

Аз си се обаждам до БГ за по-малко от 4c на минута до провинцията и за окло 2c до София,

POSTREACT(ions) SUMMARY

pantata

Мнение от pantata »

pepiliverpool написа:Аз си се обаждам до БГ за по-малко от 4c на минута до провинцията и за окло 2c до София,
и като как? кат' давате таквиз хубави цени, кажете и на другите как да са възползуват от тях, не само да завиждат..:)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Aries

Мнение от Aries »

Voipstunt поддържа в момента 1 евро цент/минута с БГ. Връзката е много добра.

POSTREACT(ions) SUMMARY

survivor

Мнение от survivor »

Aries написа:Voipstunt поддържа в момента 1 евро цент/минута с БГ. Връзката е много добра.
И тарифата е същата и за провинцията :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

foxxbatter написа:Моят личeн подход към телефонията...моля без коментари.

Nо.1 G3Telecom (www.g3telecom.com). 5 цента до София и 8 цента в страната. Има много добра връзка но случва се да им паднат линиите. Също така обаждането до мобилен и като мисия невъзможна.
Имат асоциация към 3-номера което значи че през домашен, служебен и мобилен се обаждам без да набирам ПИН.

No.2 HermesPhone (www.hermesphone.com) дърварски цени от 12 американски цента и 22 на мобилен но са от типа че винаги се свързвам през тях и ако има нещо спешно взъне през тях.

На БГномер мога само да му пожелая успех! :mrgreen: Това един номер в БГ да ти е вързан към точно един тук е най-голямата глупост за мен а пък било то неограничен. На мен лично ми трябва флексабилност на услугата. Това е точно същото заради коетo и Зивва няма да прогресират.
фоки - да та светна бе душа!

зива или бгномер ги пускаш/насочваш към мобилния, а от там имаш в повечето случаи 1000 минути да форуорднеш към където си искаш

POSTREACT(ions) SUMMARY

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

bgmontreal написа: зива или бгномер ги пускаш/насочваш към мобилния, а от там имаш в повечето случаи 1000 минути да форуорднеш към където си искаш
:) Беги, а как става аз да се обаждам, а не те на мен? :wink: и то откъдето си искам....е относително от 3 места Може да не искам всеки да ми звъни а аз да го правя?

Значи не ми се вижда смислено аз да плащам 35 щатски гущера и отгоре да плащам за обратното звънене от канада :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

фоки, живот и здраве около септември, ако всичко върви добре, ще ти предложа и БГ номер за 15 ЛЕВА и между 3.5-5 цента до БГ от който пожелаеш телефон. Също може да се адаптират и voipbuster/stunt/discount и да бъбриш за 1.5 цента.

БГ Номер е супер за БГ, тъй като няма 11 стотинки първоначална цена.
а и се оказва, че аз се обаждам от Канада в София за по-евтино отколкото майка ми на съседката.
С мобилните и още по-зле.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

bgmontreal написа:БГ Номер е супер за БГ, тъй като няма 11 стотинки първоначална цена.
Само ако звъниш от мрежата на Орбител.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

foxxbatter написа:Моят личeн подход към телефонията...моля без коментари.

Извинявам се ама аз да си изкоментирам:
Не обичам да предплащам.
Та ако знае някои друх нещо дето не се предплаща и не трябва да съм вързан за лаптопа ми да каже.
Аз ползвам http://www.timestelecom.ca/

POSTREACT(ions) SUMMARY

BG nomer support

Мнение от BG nomer support »

foxxbatter написа:На БГномер мога само да му пожелая успех! :mrgreen: Това един номер в БГ да ти е вързан към точно един тук е най-голямата глупост за мен а пък било то неограничен. На мен лично ми трябва флексабилност на услугата. Това е точно същото заради коетo и Зивва няма да прогресират.
Благодаря за пожеланията. Предлагаме възможност българският номер да е пренасочен към два чуждестранни номера в зависимост от деня (понеделник, вторник...) и в дадена часова зона. Например от 11:00 до 23:00 да звъни един номер, през останалото време друг номер. Тази опция е активна и в тестовия период :D
bgmontreal написа: а и се оказва, че аз се обаждам от Канада в София за по-евтино отколкото майка ми на съседката.
Факт. За съжаление либерализацията на телекомуникациите в България тепърва започва. А без съответното законодателство, регулаторни органи и конкуренти няма и ниски цени. Btw в момента е по-евтино да се звънне от България до Канада отколкото от България до тукашен gsm :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Ivan1007 написа:
bgmontreal написа:БГ Номер е супер за БГ, тъй като няма 11 стотинки първоначална цена.
под БГ номер, нямам предвид услугата рекламирана тук, а DOD номер в БГ (както е видно от часта дето си отрязъл).

НЯМА да има 0.11 първоначална такса - ТОЧКА!

ПП Далеч не е само Орбител визиран под "други фиксирани оператори" - много сме :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

bgmontreal написа:
Ivan1007 написа:
под БГ номер, нямам предвид услугата рекламирана тук, а DOD номер в БГ (както е видно от часта дето си отрязъл).

НЯМА да има 0.11 първоначална такса - ТОЧКА!

ПП Далеч не е само Орбител визиран под "други фиксирани оператори" - много сме :wink:
Добре де само не викай. Само си измисли друго име на услугата за да не стават грешки като в случая.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pepiliverpool

Мнение от pepiliverpool »

Ами картата която използвам се казва "Visa" и струwа $2.50 като ми дава малко повече от час до провинцията

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
webmastera
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

bgmontreal написа:фоки, живот и здраве около септември, ако всичко върви добре, ще ти предложа и БГ номер за 15 ЛЕВА и между 3.5-5 цента до БГ от който пожелаеш телефон. Също може да се адаптират и voipbuster/stunt/discount и да бъбриш за 1.5 цента.

БГ Номер е супер за БГ, тъй като няма 11 стотинки първоначална цена.
а и се оказва, че аз се обаждам от Канада в София за по-евтино отколкото майка ми на съседката.
Офертите на voipbuster/stunt/discount не са ли временни? Щото по принцип аз ползвам PoivY от същата фирма и говоря безплатно, но това едвали ще продължава дълго (друг е въпроса че имам и пари в сметката подарък от пускането, но както и да е).

А това ще е интересно без първоначална такса към друг оператор от БТК, за момента май никой не е реализирал подобна тарифа.

Междо другото аз от БГ когато звъня към фиксирани мрежи в БГ използвам voip (PoivY в моя случай) защото БТК е нечовешки скъпо, особенно ако не си на стандартен или някои от другите им там планове за много разговори. Вчера изчислявах, че за миналия месец една минута от домашния тел ми е на цената на една минута от предплатена карта на MTel. Единствената причина да го държа тва чудо и да му плащам месечната такса е хубавия номер.

И е съвсем нормално към мобилните да е много по-скъпо, то така и ще продължи да бъде колкото и да се либерализира пазара, просто защото в Европа (и БГ в това число) разходите на мобилния оператор при входящи разговори се поемат изцяло от инициращия повикването, а тези разходи за мобилна мрежа са много повече отколкото за фиксирана. В Канада и САЩ си плащат airtime minutes и за това за набиращия няма значение дали звъни на мобилен или стационарен в local calling area.

Добре ще е ако Skype и/или някои от другите програмки предложат телефони в БГ и можеби има далавера българска фирма да им посредничи при преборването на всеоще недоизчистените законови наредби.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
Заключено