The Live-in caregiver program?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
chili

The Live-in caregiver program?

Мнение от chili »

Ima li niakoi informaciia za tozi tip dostxp do Canada?
http://www.cic.gc.ca/english/pub/caregiver/index.html

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: The Live-in caregiver program?

Мнение от KolioBalkanski »

chili написа:Ima li niakoi informaciia za tozi tip dostxp do Canada?
http://www.cic.gc.ca/english/pub/caregiver/index.html
vidiah che nikoi ne ti e otgovoril
imashe mnogo filipinki i tn po edno vreme s taia programa
naposledak ne sam chuval za nikoi
kakva informacia poveche ot tazi na websit-a te interesuva?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bp_de

Мнение от bp_de »

Az imam - znam baq nesta - no wse pak moqta Info e ot predi 5 godini-togawa sestra mi zamina po toq na4in w Ca.
Oba4e oste ot sega da ti kaja- teoreti4no programata e za wsi4ki - oba4e realen schans imat gospojizi -ot 18 - do kam 25- 27 godini.
Така 4е ако не си в тая категория - откайи се.

POSTREACT(ions) SUMMARY

bp_de

Мнение от bp_de »

Az imam - znam baq nesta - no wse pak moqta Info e ot predi 5 godini-togawa sestra mi zamina po toq na4in w Ca.
Oba4e oste ot sega da ti kaja- teoreti4no programata e za wsi4ki - oba4e realen schans imat gospojizi -ot 18 - do kam 25- 27 godini.
Така 4е ако не си в тая категория - откайи се.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Abe, ne e mnogo lesno da se vleze may po taya programa, no yavno ima i takiva hora. Az se zapoznah s edna slovachka deto e vlyazla kato live-in-caregiver.
V Toronto ima edna firma www.soscanada.ca i te se zanimavat s namirane na rabota za live-in-caregivers. Edna poznata beshe kandidatstvala ot bg, ama taka i ne y nameriha rabota.
Ne e lesno, no moje bi ne e nevazmojno da se polzva taya programa.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
rath

zasto takiva mashinatzii?

Мнение от rath »

zasto vse se machite da pravite kakvi li ne mashinatzii, ami ne vzemete da si kandidatstvate kato horata i niama problemi?

POSTREACT(ions) SUMMARY

chili

Мнение от chili »

Blagodaria na vsichki, koito mi otgovoriha.
Vxprosite mi sa svxrzani predimno s "klopkite" v programata:naprimer vxzmojno e mestorabotata da se namira v niakakvi divi teritorii, ot koito ne mojesh da se razvivash(uchish i t.n). Iskam da razbera dali programata e svxrzana samo s griji za malki deca ili ima i za vxzrastni hora. I izobshto, zashto , struva mi se, tozi nachin e e slabo populiaren.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Kakvi divi terotirii be, my friend? to tam hora nyama pochti, ta kamo li live-in-caregivers da se trsyat tam. Rabotata e obiknoveno v golemite gradove. Trsyat se ne samo za deca podobni hora, no i za invalidi i vazrastni, no problemat e, che e trudno da se pochne takava rabota, zashtoto iskat dobri preporaki. Tazi programa e po-populyarna sred aziatcite, otkolkoto sred iztochnoevropeycite. Kefyat i se hora s po-nisko obrazovanie, koito ne mogat da vlyuazat v Canada po drug nachin. No, i tova e variant, ako nyama drug, moje da se opita. Ama, az bih te posavetval kato Rath da opitash predi tova drugite varianti za imigraciya.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
chili

Мнение от chili »

Ne znam zashto ste tolkova protiv tazi programa, ne razbiram. Struva mi se, che e dobxr variant za bxrzo vlizane v stranata, ili ne e ?
Tova, koeto me plashi v kanalniia red e dxlgoto chakane, no moje i da ne sxm prava.
Vsxshtnost v info-to nikxde ne stavat iasni srokovete za izdavane na viza i t.n.
P.S: Ima li znachenie, che si s visshe, kato triabva da si douchvash, imam predvid, zabelejkata, che tazi programa ia izbirali hora s po-nisko obrazovanie.
Chakam oshte mneniia:)

POSTREACT(ions) SUMMARY

bp_de

Мнение от bp_de »

chili
zna4i 1 mnogo mi e neqsno kato imasch Wische obrazuwnie -zasto se napawasch po taq programa?
towa e po slovniq pat kam Kanada.
Nakratko ste ti obqsnq az kakwo znam:
Zna4i kandidata za Live-in... si namira sam rabotodatel -zna4i tuk ima 2 patq - deistwasch sama ili pak ima takiwa agenzii w Kanada.
zna4i agenziite -izkarwat kinti ot towa 4e ti namirat rabotodatel i sa zainteresowani. ako gi polzwasch - sawet - po zakon ot rabototarsestiq e zabraneno da wzimat pari-mogat samo ot rabotodatelq.
Az togawa pisax -(togawa sestrata besche zle s Engl. ) na okolo 20 agenzii- samo 2 otgoworixa 4e se interesuwat - a dobre si
spomnqm 4e 3 tata koqto otgowori -nqkade ot Ontario - kaza 4e naemaneto na 4uvdenzi e NEWAZMOVNO.
Tiq ot agenziite iskat kakwi li ne preporaki i swidetelstwa - stoto posle ako se okaje 4e se izdanisch - te go otnasqt a i pari trqbwa da wrastat.
Kato si namerisch rabotodatel -podpiswasch dogowor s nego - MINIMALNO 1 godina taka pische w zakona (pone w toq deto go4etox 1997)
i s toq dogowor twoq rabotodatel otiwa w HRDC i ot tam mu dawat razreschenie ( srawnitelno trudno-poprinzip wsi4ko zawisi ot rabotodatelq -kolko e nastoqtelen i taka natataka )
Ako mu dadat razreschenie -to towa e ednopismo itoi tigo prasta i ti s nego podwasch doc za rabotna wisa.
Po prinzip tiq ot HRDC trqbwa da izpratqt i kopie w posolstwoto -w slu4aq w Bukurest.
99,9% ste trqbwa da idesch na interwiu w posolstwoto - edno wreme az predrujawax sestra mi do Belgrad.
Spomnqm si 4e toq den bqxme okolo 20 4oweka ot Bg- za drugite ne pomnq we4e koi za kakwa wisa e kandidatstwal ama toq den
samo na sestra mi ne i otkazaxa direktno- wna wsi4ki ostanali imasche kategori4en otkaz.
Ot razgowori s sestrata - nakratko-mnogo zawisi w kakwo semeistwo ste popadnesch i kade i taka natataka.tq se besche zapoznala s oste 10 takiwa kato neq -germanki , uskini , ot 4exiq i drugi - i 95 % ot mneniqta na momi4etata sa 4e si kaji re4i bql rob.
dano da sam ti bil polezen.
ako pak ste se zaxwastasch - uspex .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено