Котенца

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А те били мъжки, аз пък реших ,че са женски :lol: .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Абсолютни хулигани!

Изображение

Изображение

Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Кримон, ужасна си
Много ги искам и двете
Даже си имах такова същото на цявят докато живеех в монтреал
Ама много лоша алергия имам, и половинката също

POSTREACT(ions) SUMMARY

Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ееее, сега вие всичките - или си имате вече котка, или куче, или мъж :twisted: , в останалите случаи е алергия! Ами аз да отида да ги оставя в някой магазин ли :plach: :rev: :crying2: Много сте жестоки! Ще ги купи някой кебекар и ще ги забрави на 3-тия ден. Аз искам да им намеря добра интелектуална българска среда :lol: :lol: :lol: Учила съм ги да говорят и разбират български, остава само да ги научите да пишат. 8)

наним :cat:

Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Големи са сладури krimon!
Но, у нас гледаме един хамстер и така средата става не подходяща. :rotaeye:
А преди дни се опитахме да "запознаем" нашия хамстер с този на комшийте. След като се подушиха,станаха на "кълбета", нямат разтърване! :D
Дано им намериш подходящ дом /а аз няма да показвам снимките на моите деца :wink: /

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ма той хамстерът не пречи на котетата! Моля те - вземи ги! И двете! толкова са сладки, че ми иде да цункам монитора!
Обаче Еким не дава и туй то!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

кримон, да ти кажа и аз - не ги дели от майка им преди втория месец, много им е рано! :roll:
а за кастрацията - и моята е женска, кастрирах я един месец и половина преди да дойдем тук, операцията при женските не е толкова проста както при мъжките, защото е коремна, но минава за една седмица! нищо и няма на лудата котка, грам не е наддала, търчи си както преди и на фона на моето тръшкане и притеснения, тя на 6-тия ден ядеше като луда и беше забравила! само да знаеш, че от упойката се будят много бавно - около 48 часа, да не се плашиш. през тези часове трябва да е на земята, защото се опитват да стават и да лазят и може да падне ако е на високо и да се удари лошо - съвсем са отпуснати. също да знаеш, че след операцията трябва да я загряваш, на мен не ми го бяха казали и се случиха лоши работи. иначе изпадат в хипотермия. трябва да е топло завита, бутилки с топла вода окло нея, които се сменят на всеки 1.5-2 часа - това е :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Благодаря горещо, simplyaven, ще се постарая, въпреки че още ми е съвестно да я кастрирам /то при женските май не се казва така :lol: /. Не съм искала да ги давам преди да станат на 2 месеца, но искам някой да си ги заплюе, за да съм им осигурила добър дом. Може да идва да си ги наглежда и гальоти преди да му ги дам :) На мен така ми ги дадоха на 2-3 седмици и голям зор видях - хранила съм ги през 2-3 часа със специални адаптирани млека за котки /200 мл. - 6 долараа/ и специални анатомични биберони за малки котетата ... абе въобще имам експириънс и знам колко е трудно да се направи коте от такова пухкаво топче на 2-4 седмици.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

вярно е, че е трудно... :roll:
пожелавам на малките котаци да си намерят хубав дом, където много да ги обичат... :kitty: и това е трудно, но им стискам палци и съм сигурна, че ще стане :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

pol

Мнение от pol »

IRA написа:А кримон, за кастрирането, ако не го направиш ще трябва да приемеш ,че ще ражда по два пъти в годината . След 4-5 раждане стават усложнения и пак ще ти се наложи да я оперираш. Не и давай от ония гадните химикали .
moge li da gi ostavim bez lubov za ednoto lichno udovletvorenie,vapreki che kazvat che onaia rabota nee lubovta,kakto i parite ne bili vsichko,no ako se vgledame dobre i ednoto idrugoto sa mai nai vagnite,osobeno vtoroto,poradi,koeto i parvoto stava realnost

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

pol написа:
IRA написа:А кримон, за кастрирането, ако не го направиш ще трябва да приемеш ,че ще ражда по два пъти в годината . След 4-5 раждане стават усложнения и пак ще ти се наложи да я оперираш. Не и давай от ония гадните химикали .
moge li da gi ostavim bez lubov za ednoto lichno udovletvorenie,vapreki che kazvat che onaia rabota nee lubovta,kakto i parite ne bili vsichko,no ako se vgledame dobre i ednoto idrugoto sa mai nai vagnite,osobeno vtoroto,poradi,koeto i parvoto stava realnost

:?: :?: :?: :?:

Каква любов :shock: :roll:

simplyaven, котките тук след операцията седят в клиниките, връщат ги по чти излезнали от упойката.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Радой Ралин
pol

Мнение от pol »

zashto triabva da se kastrira ,to iska li tova ako ne moge niakoi da se grigi za drug zashto bez nikoi da mu nalaga se saglasiava.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

IRA написа:
pol написа:
IRA написа:А
simplyaven, котките тук след операцията седят в клиниките, връщат ги по чти излезнали от упойката.
ira, те и в БГ така казват, но истината е че много бавно излизат от упойката. от клиниката ги изписват с вече отворени очи и възстановени нервни реакции - това се води излязло от упойка животно, тоест без усложнения. но до пълното му събуждане и възстановяване минава още време, което обаче си зависи от животното - моята е само 2 кг и и отне почти два дни :roll:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Тук оперирах две мои котки. При първата беше по сериозна операция защото имаше пиромета и може ми заради това излезе от упойка напълно чак на следващата сутринта , втората си беше добре 2 часа след като я взехме. Ако отидеш в някоя от големите клиники ,там ги държат по 2 нощи и наистина ги взимаш напълно извън ефекта на упойката.
По колко време ги държат сега в клиниките в България? Преди години не го правеха.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Радой Ралин
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

IRA написа: По колко време ги държат сега в клиниките в България? Преди години не го правеха.
обикновено до края на деня, операцията се прави сутринта... но пак казвам, зависи си от животното, имам познати на които котките вечерта си бяха що-годе добре, но принципно е добре пак да се внимава, може да са им забавени рефлексите... :roll: абе, най-важно всичко да е наред накрая :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено