Statistica za imigrantite v Canada ot Evropa

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
vladi

Statistica za imigrantite v Canada ot Evropa

Мнение от vladi »

Neznam dali veche tazi statistike e publikuvana vav foruma, no namen mi se stori dosta interesna:
http://www.cic.gc.ca/english/pub/facts2 ... nt/16.html

Parvo klasatsiata na stranite za 2005

1 United Kingdom 5,865
2 France 5,430
3 Romania 4,964
4 Russia 3,607
5 Germany 2,635
6 Ukraine 2,317
7 Turkey 2,060
8 Bulgaria 1,685
9 Albania 1,207
10 Poland 1,206
11 Netherlands 929
12 Yugoslavia (former) 272
13 Bosnia-Herzegovina 215

Pred nas sa UK, France i Germany. Netherlands e dosta napred sashto.

Drugoto interesno neshto e che moje da se vidi broia na Bulgarite doshli ot 1996 do 2005, a imenno:

11733

POSTREACT(ions) SUMMARY

Stoni

Мнение от Stoni »

Ха сега го раздели на нещо........... :D
Ама смятай без малцинства 8)

POSTREACT(ions) SUMMARY

monny

Мнение от monny »

в парка на една пейка имаше табелка "по случай 50 години от емиграцията на сем....... в канада от холандия " за съжаление нямаше телефон да ги видя кои са тези горди идиоти

много интересно е кои идват от германия то от чехия и от унгария няма
каквато и да е тази статистика е пълна глупост

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
vladi

Мнение от vladi »

monny написа:...каквато и да е тази статистика е пълна глупост
Е такова животно нема! Както се казваше в един виц :lol: :lol: :lol:

Просто голяма част от българите в Канада живеят с някакви фантастични представи за западна Европа. А иначе това е официалната статистика на канадските имиграционни.

Аз лично познавам двама души от Германия, един от Холандия и доста англичани. В Британска Колумбия има много англичани, мисля че основния поток англичани идва тук - отначало нищо не им разбирах на чудатия език ама вече им свикнах :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от vladi на Съб Сеп 16, 2006 1:12 pm, променено общо 1 път.
Аватар
totev

Мнение от totev »

чувал съм и за една люксембурка емигрирала в Канада, явно да се опълчи на канадските емигранти тук :D преди няколко дни видях втора кола с кебекски номер, на задното стъкло/а не е разрешено/, пу развалиха реда и дисциплината :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

...мразя мастика без айрян...
monny

Мнение от monny »

от това което съм видял от западна европа и канада мога само да заключа че канада продъжава да бъде КОЛОНИЯ на европа

и аз видях една английска смотла дето я уволнили в англия и решила да се пробва тук, но искаше да се връща
:beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

monny написа:от това което съм видял от западна европа и канада мога само да заключа че канада продъжава да бъде КОЛОНИЯ на европа

и аз видях една английска смотла дето я уволнили в англия и решила да се пробва тук, но искаше да се връща
То само с гледане не става.....
Аз пък познавам немалко хора от "Западна Европа", които живеят в Канада по една или друга причина и са доволни от избора си. И категорично не става въпрос за "смотли и смотльовци". Между тях са съпругът ми (никога не е бил уволняван :wink: и е с отлично образование и професионална реализация), шефът ми (който е със световна известност); много от приятелите ми.
А, да не забравя, че моите канадски познати не казват "чекън". Явно зависи от средата, в която човек се движи. :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Pepon

Мнение от Pepon »

Az poznavam 2-3 pechki s frenski passport but so what... Te tezi ot Stolipinovo i te sa s BG passporti ama az tiah za bulgari ne gi broia.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Съседът ми е от Манчестър/UK и е IT Poject Manager.

POSTREACT(ions) SUMMARY

todor73

Мнение от todor73 »

Stoni написа:Ха сега го раздели на нещо........... :D
Ама смятай без малцинства 8)
:D e i kakvo, ako edin anglichanin emigrira, v sqstoto vreme idvat 2,5 bg-ta, koeto pokazva che hich ne sa malko imigrirastite anglichani :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

monny

Мнение от monny »

beckythomas9 написа:
monny написа:от това което съм видял от западна европа и канада мога само да заключа че канада продъжава да бъде КОЛОНИЯ на европа

То само с гледане не става.....
Аз пък познавам немалко хора от "Западна Европа", които живеят в Канада по една или друга причина и са доволни от избора си. И категорично не става въпрос за "смотли и смотльовци". Между тях са съпругът ми (никога не е бил уволняван :wink: и е с отлично образование и професионална реализация), шефът ми (който е със световна известност); много от приятелите ми.
А, да не забравя, че моите канадски познати не казват "чекън". Явно зависи от средата, в която човек се движи. :wink:
съжалявам за мъжа ти :D :wink: но англичани са ходили да живеят из колониите и през миналия век явно и там си има авантюристи но това не прави канада по-малко колония :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

becks

Мнение от becks »

Ако 5800 британци ви изглеждат като миграционна вълна към Канада, вижте колко са дошли в България:
Според разпространен в края на миналия месец доклад на българското правителство за миграционната обстановка у нас над 1150 британци са получили статут на продължително пребиваване през 2005 г., или два пъти повече в сравнение с предходната година.
Просто хората са с една идея по-космополтни от нас и това, къде ще живеят не се базира на изкривените ни представи за "родина" и пр.

POSTREACT(ions) SUMMARY

beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

monny написа:
съжалявам за мъжа ти :D :wink: но англичани са ходили да живеят из колониите и през миналия век явно и там си има авантюристи но това не прави канада по-малко колония :beer:

Хич не го съжалявай; after all, той е женен за българка :haplio: . Иначе за това :beer: правилно си се ориентирал. :beer2:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Veliko

Мнение от Veliko »

powecheto "anglichani" sa chalmi ili pakita deto idwat da razrabotwat planowe za nowi iztreblenia na bednia hristianski swiat.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

monny написа:мога само да заключа че канада продъжава да бъде КОЛОНИЯ на европа
Мнения всякакви има. Друг би казал че Европе е колония на южния ни съсед. Икономически и политически щатите превъзхождат Европа, а Канада е придатък на Щатите, а не на Европа ама хайде да не я зачекваме тая тема...

Това което ми направи впечетление е че имигрантите от Англия (например колегата ми) чакат за PR карта доста повече отколкото аз чаках. По официални данни над 30 месеца средно http://www.cic.gc.ca/english/department ... d-fed.html Моят колега чака от две години и още е с работна виза.

И аз това му викам - нали Канада ви е колония как може така да ви мотаят. Но за тях няма поблажка. Ако на това му викаш колония... :lol: Символично може и да сме колония ама реално не се усеща.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено