Какво да направя?Моля за съвет

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
doichinov

Какво да направя?Моля за съвет

Мнение от doichinov »

Здравейте приятели,
Искам да споделя моя казус и да Ви помоля за съвет:
Аз съм на 22 години и мислих да уча магистратура в Лондон,но поради обстоятелствата и бизнеса,който развивам заедно с брат си,реших, че Канада е мястото за мен.Реших да пробвам с MCgill в Монреал,имам ИЕЛТС с оценка 7,която стига за навсякъде и искам да започна 2-ро визше от самото начало въпреки,в че октомври се очаква да си взема дипломата за бакалавър от колеж,НО се питам дали не е добра идея да подам от сега за поданство ,защото таксата ще ми е по-малка ..и то 5 пъти по-малка.Може ли в английската част да подам и да живея в Монреал?Какво според Вас трябва да направя?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Re: Какво да направя?Моля за съвет

Мнение от Koko »

doichinov написа:Здравейте приятели,
Аз съм на 22 години и мислих да уча магистратура в Лондон,но поради обстоятелствата и бизнеса,който развивам заедно с брат си,реших, че Канада е мястото за мен.Реших да пробвам с MCgill в Монреал,имам ИЕЛТС с оценка 7,която стига за навсякъде и искам да започна 2-ро визше от самото начало въпреки,в че октомври се очаква да си взема дипломата за бакалавър от колеж,НО се питам дали не е добра идея да подам от сега за поданство ,защото таксата ще ми е по-малка ..и то 5 пъти по-малка.Може ли в английската част да подам и да живея в Монреал?Какво според Вас трябва да направя?
Първо едно уточнение - става дума за кандидатстване за имиграция и получаването на статут на Постоянно пребиваващ в Канада (за поданство се кандидатства по-нататък и то при определени условия).

Вярно е че да се следва в Канада като чуждестраннен студент е по-скъпо, но след като в момента завършвате бакалавърската програма и възрасттта ви предполага че нямате трудов стаж - за съжаление трудно ще покриете изисквания по която и да е от двете основни имиграционни процедури. Всъщност как сте с френският?

Бих ви посъветвал следното.
- първо, проверете колко точки бихте могли да съберете по имиграционните процедури - във форума има доста информация, разбира се най-добре е да се започне от официалния уеб-сайт
- второ, изяснете за себе си дали все пак варианта да дойдете със студентска виза и след това да кандидатствате за статут в Канада все пак не ви устройва - според мен във вашия случай той е по-реален.

По принцип няма проблем да се мине по федералната (английската) процедура и след това да се установите да живеете в провинция Квебек, НО в този случай може да се окаже че все пак ще трябва да плащате малко по-високи такси за следване в сравнение с хората минали по процедурата за провиния Квебек.

Да допълня и това - трябва да отчитате че процедурите за имиграция отнемат време, в някои случай за съжаление - твърде много време.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
doichinov

./

Мнение от doichinov »

Значи,забравих да уточня за работата.Това не е 1-я коментар за крехката ми възраст,но 1 + имам аз-от 18 работя,от 2 години съм акционер в новосъздаден холдинг и притежавам 12% от 2-рата фирма за хр. добавки в БГ,осигурявам се на максимална заплата в 2 фирми,тъй като това е семеен бизнес.Та опит си имам 4 годишен /легален,преди това имам,но няма значение/.Относно френския-1 думичка незнам и затова питам как да бъде.Семестъра ще ми започне януари 2010,и незнам по федералната програма дали имам време,защото приятелите в Канада ми казаха че е по-бавна.Възнамерявам трайно да се установя там,заради това,че бизнеса с добавките за добро или лошо статира от САЩ,съответно Канада,та много е важно за мен да остана там.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Re: ./

Мнение от Koko »

doichinov написа:Значи,забравих да уточня за работата.Това не е 1-я коментар за крехката ми възраст,но 1 + имам аз-от 18 работя,от 2 години съм акционер в новосъздаден холдинг и притежавам 12% от 2-рата фирма за хр. добавки в БГ,осигурявам се на максимална заплата в 2 фирми,тъй като това е семеен бизнес.Та опит си имам 4 годишен /легален,преди това имам,но няма значение/.Относно френския-1 думичка незнам и затова питам как да бъде.Семестъра ще ми започне януари 2010,и незнам по федералната програма дали имам време,защото приятелите в Канада ми казаха че е по-бавна.Възнамерявам трайно да се установя там,заради това,че бизнеса с добавките за добро или лошо статира от САЩ,съответно Канада,та много е важно за мен да остана там.
Значи имай предвид че въпроса не е само в това дали работиш и дали се осигуряваш, но че тези 4-ри години стаж трябва да бъдат признати от канадските имиграционни власти - в това е трика, дали ще можеш да ги убедиш че имаш професия търсена в Канада.

Ако желанието ти е да започнеш да следваш от януари 2010 - пътя е чрез студентска виза. В този срок имиграционна процедура не виждам как би успял да минеш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
doichinov

/

Мнение от doichinov »

Ясно,твърде е скоро,100% няма шанс,така ли?Значи ще трябва на място..аз видях списъка с професиите,като легален управител имам какво да им кажа,но щом нямам време..а студентска виза чак след като ме приемат нали така?смисъл,аз до месец би следвало да знам..

POSTREACT(ions) SUMMARY

Пламен Петков
Обратна връзка:

Re: Какво да направя?Моля за съвет

Мнение от Пламен Петков »

doichinov написа:Здравейте приятели,
Здравей doichinov:

От това което казваш имаш два варианта: 1) да кандидатстваш за постоянно пребиваващ в Канада и след това да учиш и 2) да кандидатстваш за студентска виза и след това да кандидатстваш за постоянно пребиваващ в Канада.

При вариант 1) трябва да прецениш дали покриваш изискванията за имиграцвя в Канада и да имаш впредвид че процедурата, особено от България, отнема най-вероятно повече от година (освен ако нямаш уредена работа в Канада ,роднини които да те спонсорират и т.н).

При вариант 2) ще трябва да те приемат да учиш в Канада и след то ва да кандидатстваш за студентска виза - процедурата е доста бърза. След като станеш студент в Канада може да имаш допълнителни възможности за имиграция в Канада.

Надявам се горното да ти е от помощ.

Поздрави,

Пламен

Горната информация е правна информация, а не правен съвет: приложението на правото в индивидуални случаи. Предостаянето на горната информация не установява отношение на адвокат и клиент.

The information provided above is legal information, not legal advice: the application of the law to individual circumstances. The provision of the above information does not establish lawyer-client relationship.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Пламен Петков
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html
doichinov

/

Мнение от doichinov »

Много благодаря за информацията,сега вече ми стана кристално ясно,че вариант 2 е моят,защото до декември няма много време.
Благодаря отново.
П.С. И аз съм Пламен :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Има малката вероятност и някоя от тези програми (инвеститор, предприемач и самонает) да ти свърши работа
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp

POSTREACT(ions) SUMMARY

Пламен Петков
Обратна връзка:

Re: /

Мнение от Пламен Петков »

doichinov написа:Много благодаря за информацията,сега вече ми стана кристално ясно,че вариант 2 е моят,защото до декември няма много време.
Благодаря отново.
П.С. И аз съм Пламен :)
Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Пламен Петков
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html
Публикувай отговор