Въпрос на новоизлюпен имигрант

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
chrst

Въпрос на новоизлюпен имигрант

Мнение от chrst »

Здравейте!

Наскоро успешно приключих процедурата за имиграция (federal skilled worker) и следващия месец пътувам за Канада.

Въпросът ми е към тези, които вече са поживели известно време в Канада и са се установили в някаква степен: Според вашия опит, кои документи е важно да се носят от България, кои трябва да се преведени, от кои няма смисъл? Може ли да се превеждат на място в Канада?

Освен това - ако някой има наблюдения - при тази икономическа стагнация, има ли търсене на компютърни техници или системни/мрежови администратори ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Въпрос на новоизлюпен имигрант

Мнение от ablood »

Не превеждай, купувай, раждай нищо което не можеш да направиш тук след месец.

Компютърни техници има много. И работа има много. Ти можеш ли да пребориш конкуренцията?
Битовите компютри като се скапят направо се сменят.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
bp_de

Мнение от bp_de »

chrst написа: Освен това - ако някой има наблюдения - при тази икономическа стагнация, има ли търсене на компютърни техници или системни/мрежови администратори ?
To дали има търсене е едно на ръка ами по добре виж колко плащат за тая работа .......лично моито мнение е че дават много малко кинти.

POSTREACT(ions) SUMMARY

army

Мнение от army »

chrst написа:Здравейте!

Наскоро успешно приключих процедурата за имиграция (federal skilled worker) и следващия месец пътувам за Канада.

Въпросът ми е към тези, които вече са поживели известно време в Канада и са се установили в някаква степен: Според вашия опит, кои документи е важно да се носят от България, кои трябва да се преведени, от кои няма смисъл? Може ли да се превеждат на място в Канада?

Освен това - ако някой има наблюдения - при тази икономическа стагнация, има ли търсене на компютърни техници или системни/мрежови администратори ?
Здрасти!
1. Дипломи, шоф. книжка, лична карта от БГ/може да потрябва, ако се наложи да отскочиш до БГ/.
-ако си с деца: имунизационните картони, актове за раждане.
2. Може и тук да се преведат/нямам представа къде е по-изгодно от финансова гледна точка/
3. Има работа.
Мой познат в момента е на $25 на час/комп. техник/ Започна преди 1,5години на $19.
Дали е много или малко!- ти си решаваш :wink:
Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Документи:
1.Диплома. Непременно си я преведи, след което тука ще е добре да я дадеш на местен университет за да я преведат и те и да ти дадат едно документче което да показва на какво отговаря според тяхната система. Ако решиш да учиш, или да доказваш/показваш диплома, това упражнение има смисъл.
2.Шофьорска книжка. Непременно. тука без кола е трудно.
3.Лични документи. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не знам кога ти изтича срока на твоите, но ако е като на почти всички, това означава 2010, така че е по добре да загубиш сега време да си изкараш нови лична карта и паспорт, вместо тука да се тормозиш с местното консулство.
4.Работа - Ако си работил в международна фирма, или навънка, гледай непременно да им вземеш референсе писмо. Тука това оказва въздействие :)
5.Работа има много, но за тебе ще е трудно като начинаеш. Първо един съвет, още отсега се ориентирай и търси работа в така наречените "индустриални" зони. Примерно за Онтарио това са: Mississauga, Brampton, London, Kitchener...

POSTREACT(ions) SUMMARY

chrst

Мнение от chrst »

Здрасти отново. Благодаря за информацията и отговорите.

Прави ми впечатление нещо - докато чета във разделите различните мнения, много хора, които пребивават в Канада от повече време говорят за живота там като за нещо не толкова приятно. Интересно ми е на какво се дължи? Какво не ви харесва? Кое се оказва проблем за новопристигнали българи (доколкото може да има нещо общо при различните хора?)

POSTREACT(ions) SUMMARY

army

Мнение от army »

На мен не ми допада времето/климата/, но другото си е ОК.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
prace

Мнение от prace »

На мен климата в BC ми харесва. Има много други объркващи неща в Канада, но всеки сам трябва да ги открие като дойде. С разказване не става.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Мнение от 7George »

prace написа:На мен климата в BC ми харесва. Има много други объркващи неща в Канада, но всеки сам трябва да ги открие като дойде. С разказване не става.
Съгласен с горното.

Няма ги безгрижните балкански сутрини с безкрайни кафета, както и обедно-следобедните редовни служебни банкети... :beer: Сбъднатите мечти си имат своята цена...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Embrace your climate change!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ако можеше Монреалската зима да е малко по-късичка, а Юли и Август по-хладнички....

Фантастът Дъглъс Адамс беше писал за някаква планета, където вечно царял "късен априлски слетобед". Ееееех....

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Мнение от 7George »

ablood написа:Ако можеше Монреалската зима да е малко по-късичка, а Юли и Август по-хладнички....

Фантастът Дъглъс Адамс беше писал за някаква планета, където вечно царял "късен априлски слетобед". Ееееех....
Април тука си е чиста зима само с по-дълги дни... Обаче Септември си е трепач... 8)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Embrace your climate change!
todorovi

Мнение от todorovi »

7George написа:
prace написа:На мен климата в BC ми харесва. Има много други объркващи неща в Канада, но всеки сам трябва да ги открие като дойде. С разказване не става.
Съгласен с горното.

Няма ги безгрижните балкански сутрини с безкрайни кафета, както и обедно-следобедните редовни служебни банкети... :beer: Сбъднатите мечти си имат своята цена...
То, това да е проблемът. Аз никога не съм се възползвала нито от едните, нито от другите.

POSTREACT(ions) SUMMARY

chrst

Мнение от chrst »

todorovi написа: То, това да е проблемът. Аз никога не съм се възползвала нито от едните, нито от другите.
:P И при мен винаги е било така в България. Не съм попадал на работни места, където да се среща това легендарно явление. Но аз съм завършил образованието сравнително скоро, така че не съм имал и толкова време. Не очаквам проблеми с банкетите и кафетата... По-скоро ми е интересно кое й е толкова страшно на Канадата, та много хора във форума ожалват живота си там толкова драматично, без в същото време да са поне малко конкретни...

Имам предвид изказвания от типа:
"Радвай се сега, че после ще видиш какво те чака...";
"През първите няколко месеца гледаш през розови очила"
и т. н. виждали сте ги и вие.

Какво се случва след първите няколко месеца, след като мине "розовия" период? И моля ви само не ми отговаряйте с реплики от сорта "Като дойдеш, ще видиш". Знам, че ще видя, но ми е интересно да разбера вашата гледна точка още преди да съм погледнал на живота от перспективата на канадски/български или знам ли какъв още имигрант.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

7George написа:
ablood написа:Ако можеше Монреалската зима да е малко по-късичка, а Юли и Август по-хладнички....
Април тука си е чиста зима само с по-дълги дни... Обаче Септември си е трепач... 8)
Повечето от монреалските априлски следобеди ги изкарахме по къс ръкав. Разбира се имаше и студени дни.
За сравнение ето една стара снимка на колата ми в София на 10-ти Април, няколко месеца преди идването ми тук. Трябваше да спра и да разбия част от леда от решетката, че започна да прегрява.
Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

ablood написа:.........==>, че започна да прегрява.
Това да не е някой тунинг на Лъв 405 че да ти прегрява? Моето 205 в най горещото не може да загрее като хората :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено