EI бенефити - въпросче?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
prace

Re: EI бенефити - въпросче?

Мнение от prace »

А какво е социал и кой има право на това?

POSTREACT(ions) SUMMARY

todor73

Мнение от todor73 »

prace написа:А какво е социал и кой има право на това?
Е ти сега се изказа, ма верно канбанарията от която всеки гледа си е от значение... Няма да продължа, защото просто няма смисъл :wink: Може и наистна да не знаеш, но ако не, си е чиста доза снобизъм.
Доколкото знам социални помощи дават и в еУропата, та същото е :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Мнение от 7George »

prace написа:А какво е социал и кой има право на това?
Така нареченият "социал" е частен случай на множеството социални програми в Канадско. Във всяка провинция и даже град, правилата за отпускане на financial assistance, funding, може да са много различни. И да се отпускат по-лесно (обаждане по телефона) или доста трудно (да си сакат или болен например). Та ако се интересуваш конкретно, трябва да питаш някой местен.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Embrace your climate change!
prace

Мнение от prace »

Не знам хора в федералната да са на социал.
За това питам. Знам че в квебек дават лесно и няма особени изисквания. Това да си сакат и болен би трябвало да е по-различно от това да нямаш работа и да не можеш да си намериш. Нали за това дават помощи в квебек?

POSTREACT(ions) SUMMARY

kapitan

Мнение от kapitan »

prace написа:Не знам хора в федералната да са на социал.
За това питам. Знам че в квебек дават лесно и няма особени изисквания. Това да си сакат и болен би трябвало да е по-различно от това да нямаш работа и да не можеш да си намериш. Нали за това дават помощи в квебек?
Това,което казваш за Квебек,не е вярно.Има разбира се изисквания за да кандидастващ за социални помощи,попълва се досие,искат документи,минаваш интервю с агент за да ти разгледа случая и тн...и общо взето се чака за удобрението,не става веднага.Това за Квебек.За др.провинции не знам как е,но веднъж ми беше интересно как е в Онтарио.Поразтърсих в нет-а.Има социал и там и до колкото разбрах системата е подобна като в Квебек,само дето като чели сумите в Онтарио са леко по-ниски от колкото в Квебек.За др. канадски провинции не знам как е,защото не ме е интересувало.

POSTREACT(ions) SUMMARY

mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

prace написа:Не знам хора в федералната да са на социал.
Дефакто в Онтарио повече хора живеят на уелфер. Като процент са по-малко от Кебек, но като бройка са повече. До колкото помня от стат Канада на 4то място е Кебек на 5то е Онтарио по процент от населението които живеят на уелфер.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор