Млековарка

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Млековарка

Мнение от hadministratora »

IFF написа:...обаче и то не се разваля със седмици,така че няма начин да има жива бактерия вътре.
Ми те не са написали, че лактобацилуса е жив, а само че го има вътре :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

:y: :y: :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

IFF написа:
hadministratora написа:
optics написа:...А кое му е лошото на киселото мляко Астро, че трябва да си квасим сами ?...
И ние сме на Астро. Ако се зачетете в съдържанието ще видите, че има и Lactobacilus Bulgaricus в него :)
И аз от това взимам,обаче и то не се разваля със седмици,така че няма начин да има жива бактерия вътре.
Аааа, може да се поспори. Виждал съм развалено. Другия път щ' трябва да го снимам :)
Хваща мухъл. Но само ако е било забравено със затворена капачка. С отворена - не. Тогава се сгъстява и лъжицата седи права (на това поне имам снимки)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз купувам от това кисело мляко - http://www.pinehedge.com/products.htm (първото)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

poumpy написа:... Общо за около 30 минути имам общо 4 литра кипнало прясно мляко, което спокойно си изстива до подходяща температура за да се подкваси.
С какво заквасваш? Или е тайна :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

Не съм сигурен, че информацията ще ти е полезна, защото е продукт, който купувам в Денвър, но това им е сайта:

http://www.lyo-san.ca/english/yogourmet.html#sechee

Не е истина - сега видях, че сайта е канадски иима даже и френска версия. Реално аз не знаех за съществувеането му преди да дойда тук, така че никога не съм го и търсил в Монреал - може и да се намира някъде. Тук се продава в магазини за биологични продукти - витамини, треви, млека и свякакви разни био щуротии....

POSTREACT(ions) SUMMARY

emimilanova

Мнение от emimilanova »

Да, Yogormet има и в тукашните магазини. Аз си го вземем от Loblaws -от щанда за био-млеката. В Maxi съм го виждала на всевъзможни места, но най-често на щанда с млеката. :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В Провиго също го има, на биологичния щанд. Обаче един път заквасено с него мляко не може после да се ползва за закваска.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

IRA написа:В Провиго също го има, на биологичния щанд. Обаче един път заквасено с него мляко не може после да се ползва за закваска.
Може, поне при мен. Аз много рядко ползвам нов прах.За дев години и половина съм купил 3 кутийки. Правя около 10 литра мляко на седмица. Две лъжици ми стигат на литър пресно мляко.

POSTREACT(ions) SUMMARY

emimilanova

Мнение от emimilanova »

poumpy написа:
IRA написа:В Провиго също го има, на биологичния щанд. Обаче един път заквасено с него мляко не може после да се ползва за закваска.
Може, поне при мен. Аз много рядко ползвам нов прах.За дев години и половина съм купил 3 кутийки. Правя около 10 литра мляко на седмица. Две лъжици ми стигат на литър пресно мляко.
Да, и аз така. Близо година не съм използвала ново прахче. Млякото си става супер. :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
bttm

Мнение от bttm »

poumpy написа:
От къде купувате млякото? Това което продават в магазина не е ли обезмаслено?

POSTREACT(ions) SUMMARY

02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
pumpy

Мнение от pumpy »

bttm написа:
poumpy написа:
От къде купувате млякото? Това което продават в магазина не е ли обезмаслено?
Не, в магазините има от обезмаслено до 3.5%

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Да се върнем на млековарката - много дълго търсих, но такова чудо в америка не намерих - предлагат се обаче double boiler (bain marie). Поръчах си млековарки (2 броя) от бг но се оказаха много калпави и се сцепиха (някакви напрежения в метала явно е имало). Така че ако поръчвате или си купувате от там търсете нещо качествено (то на пръв поглед трудно се разбира дали е качествено, но ако до 10 употреби е здраво може и да сте случили).

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Точно тенджера с двойно дъно щях да пиша че съм виждала, има ги в специализираните щандове за кухненски принадлежности и луксозните магазини за домашни неща от рода не Bed, Bath an Beyond. Мисля че ще свърши работа.
Около литър май беше, за разтапяне на шоколад и правене на яйчен крем май я ползват само :!:.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Циганите - на Сатурн !
pumpy

Мнение от pumpy »

След като писахме по тази тема се замислих, защо изобщо го варим това мляко ???
При положение, че купуваме пастьоризирано мляко и сме сигурни, че няма туберкулозни бактерии в него, не е ли по-лесно просто да го затопляме до 43 градува и след това квасим. Така се избягва проблема с белтъците в микровълновата и загарянето в тенджерата. Аз последната седмица сварих само първия литър и половина, а втория го налях директно от бидона, като това ми спести реално около 1 час изстиване, защото си го ползвах директно от хладилника.

Сега пак на въпроса - има ли някаква друга причина освен бактериалния състав на прясното мляко, която да ни принуждава да го кипнем, преди да го заквасим? Ще съм благодарен на разумен отговор....Тенкс

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор