На доброволни начала

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.

Имате ли участие в доброволни акции/организации

Да, редовно вземам участие (седмично или месечно)
6
14%
Тук-таме, 2-3 пъти годишно
9
21%
Да не съм луд да им работя без пари?
9
21%
Нямам време
18
43%

Общо гласове: 42
Аватар
Преуспял

На доброволни начала

Мнение от Преуспял »

Абе замислих се пак тези дни за връзките/нетуъркинг-а, щото ми се случи да... ъм... интервюирам няколко местни големци. Изумих се от това колко са ангажирани повечето от тези хора с фъндрейзинг, членуване във всякакви бордове на благотворителни организации и всякакви други доброволни начинания.

Та колко от пишещите тука, особено тези които се оплакват, че нямат връзки, даряват време и усилия за такива каузи?

Миналата седмица се случи и нещо друго (толкова голямо, че още не мога да повярвам), но поуката от него е че този тип ангажименти могат да донесат умопомрачаващи дивиденти.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от Преуспял на Нед Авг 22, 2010 5:18 pm, променено общо 1 път.
IFF

Re: На доброволни начала

Мнение от IFF »

Преуспял написа:Абе замислих се пак тези дни за връзките/нетуъркинг-а, щото ми се случи да... ъм... интервюирам няколко местни големци. Изумих се от това колко са ангажирани повечето от тези хора с фъндрейзинг, членуване във всякакви бордове на благотворителни организации и всякакви други доброволни начинания.

Та колко от пишещите тука, особено тези които се оплакват, че нямат връзки, даряват време и усилия за такива каузи?

Миналата седмица се случи и нещо друго (толкова голямо, че още не мога да повярвам), но поуката от него е че този тип ангажименти могат да донесат умопомрачаващи дивиденти.
Ние от поточната линия като се върнем в дома,немаме сили да си уважим жената,за кви акции приказваш ти?То това е за хора дето си клатят краката на работа,и се чудят какво да правя вечер.

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Преуспял написа:Абе замислих се пак тези дни за връзките/нетуъркинг-а, щото ми се случи да... ъм... интервюирам няколко местни големци. Изумих се от това колко са ангажирани повечето от тези хора с фъндрейзинг, членуване във всякакви бордове на благотворителни организации и всякакви други доброволни начинания.

Извинявам се, какво точно питаш? Колко от нас са членове на бордовете на благотворителни организации и се мешат с другите големци по събитията? Чакай да помисля...
Ти докато ги интервюираше големците, колко от тях видя да "нетуъркват" с пеоните, които вършат черната работа по тези фъндрейзинги?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

miteto написа:

Извинявам се, какво точно питаш? Колко от нас са членове на бордовете на благотворителни организации и се мешат с другите големци по събитията? Чакай да помисля...
Ти докато ги интервюираше големците, колко от тях видя да "нетуъркват" с пеоните, които вършат черната работа по тези фъндрейзинги?
Сега ясно ли ти е?

А въпроса на анкетата разбра ли го?

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Преуспял написа:А въпроса на анкетата разбра ли го?
Да, разбрах го. Моят отговор го няма като опция и затова за съжаление не мога да отговоря. А ти моя въпрос разбра ли го?
miteto написа:Ти докато ги интервюираше големците, колко от тях видя да "нетуъркват" с пеоните, които вършат черната работа по тези фъндрейзинги?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз лично не. чат - пат правя някое и друго дарение. Нямам много свободно време, иначе бих се съгласила да работя за SPCA .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Добре де, кажи си отговора да го добавим като опция.

А твоя въпрос просто показва, че наистина не си разбрал за какво става дума. И откъде реши че тия: 1. нямат контакт с пеоните и 2. самите те не са били пеони някой ден.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Моя отговор е нямам време.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

IRA написа:Аз лично не. чат - пат правя някое и друго дарение. Нямам много свободно време, иначе бих се съгласила да работя за SPCA .
Да скопяваш кучета ли ;)

Добавям го към възможните отговори на анкетата, макар че мисълта ми е по-скоро какво правим за да създадем познанства и контакти в градовете, където живеем. Особено тези, които все се оплакват от връзкарите.

ПС: Разбрах те, имах предвид митето.

POSTREACT(ions) SUMMARY

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Аз кандидатствах за три voluntary работи и от трите не ми се обадиха никога. Затова реших, че явно и там трябват връзки, ето защо и не се натискам повече и там.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от kill_u на Нед Авг 22, 2010 8:55 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Преуспял написа:Добре де, кажи си отговора да го добавим като опция.

А твоя въпрос просто показва, че наистина не си разбрал за какво става дума. И откъде реши че тия: 1. нямат контакт с пеоните и 2. самите те не са били пеони някой ден.
Нищо не съм решил. Питах дали "нетуъркват" с пеоните, не дали осъществяват контакт (how are you? thanks for your great work. i'm gonna stay couple more seconds here with you pretending I give a fuck about what you say and then I'm going to my filthy rich buddies to talk golf). Дали са били пеони или не, няма голямо значение.

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Преуспял написа:Добавям го към възможните отговори на анкетата, макар че мисълта ми е по-скоро какво правим за да създадем познанства и контакти в градовете, където живеем. Особено тези, които все се оплакват от връзкарите.
Не е лоша идея, но според мен е по-скоро за хора, които вече имат стабилна работа и искат (имат времето) да дадат нещо на обществото безвъзмездно. Като стратегия за намиране на работа на нов емигрант бих казал е на дъното на възможните опции.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ама сте значи ... Преуспял искаше да натрие носа на онея мрънкачи дето вместо да недоволстват, не вземат благородно да дарят труда си за благородни цели, като заедно с това закачат от благината връзки.

Преуспял, как така става тая работа ако може да ни открехнеш ?

Ставаш доброволец, полагаш труд за някаква благородна цел, запознаваш се с полезни хора и после те те препоръчват, независимо, че никога не са работили с теб и си нямат хабер колко струваш като специалист?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

kill_u написа:Аз кандидатствах за три voluntary работи и от трите не ми се обадиха никога. Затова реших, че явно и там трябват връзки, ето защо и не се натискам повече и там.
Ми логично е kill_u. Щом на доброволния труд се гледа като средство за създаване на връзки.

POSTREACT(ions) SUMMARY

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

filipne написа:
kill_u написа:Аз кандидатствах за три voluntary работи и от трите не ми се обадиха никога. Затова реших, че явно и там трябват връзки, ето защо и не се натискам повече и там.
Ми логично е kill_u. Щом на доброволния труд се гледа като средство за създаване на връзки.
В крайна сметка и аз стигнах до това заключение.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор