Подаване на документи от друга страна.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Re: Подаване на документи от друга страна.

Мнение от sudju4e »

Еми то за това статистиката дава максимум точки за област на образование - за тях явно тези хора са от значение, а не както тука в БГ никой не вярва на статистическите данни, ама то като се замисля как ли да се вярва като знам аз какви данни изпращам към статистиката :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

:D ...и не само ти. Това, че нашата статистика е "гола" вода, не значи, че и в другите държави е така.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
bp_de

Мнение от bp_de »

emili_vn написа:toneha, :y:
Не мога да разбера защо някои си мислят, че други пасат трева. То е ясно, че безплатен обяд няма. Интересно защо статистиката е много търсена и в щатите, и в Канада - може би защото дава чудесни параметри и данни за сравнителен анализ, от който можеш да си направиш съответните изводи...но ние тук не сме свикнали да гледаме такива неща и да разсъждаваме върху тях. При нас важи правилото - око да види, ръка да пипне...и да си чупим главите, за да преоткриваме всеки път топлата вода.
Има една приказна ,че умния човек се учи от грешките и на другите , не само от собствените си ......
Аи де за тия дет са в Америкат аможе би щтотоса на работна или някаква друга виза дето те ограничава -да речем разбираемо че положението им може да се попромени след като имат ресидентство ,макар че не е задължително.
Но при теб има само предположения че едикаде си е едикакси .
Аз работя в американска фирма в немско ,имам приятели канадци завършили в Канада и Бг канадци и винаги стремежа е бил от Канада да се иде в УСА -наобратно никои не е пожелал.
За нова фгодина бях в Мичиган - в Бош се срещнах поне с 4 канадеца и на въпроса - що сте тука бе -ми няма работа в канадско или пък и да има плащат по малко от тука в америката ....

Предпочитам да уча още 1-2 години и да си бачкам като нормален човек по 7-8 часа на ден в Канада, отколкото да работя на 2-3 места по сто часа на ден в щатите - това и тук си го правя и със сигурност стандарта ми на живот е по-висок, отколкото би бил, ако го правех в щатите
Това се случва но на малцина - естествено всеки си мисли че тои ще е от щасливите....м да надеждата умира последна ...

Успех и дано да имаш късмет тъй да ти се случи . :D :D :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
mufc

Мнение от mufc »

:D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 5:33 pm, променено общо 1 път.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

bp_de написа:Но при теб има само предположения че едикаде си е едикакси .
От предположения до статистика и икономически анализ на макрониво има разлика по принцип. А личния ти опит и информация за 4-ма канадеца и други хора в щатите не може да води до генерален извод и да поставяш всичко под общ знаменател. Просто извадката ти от хора, които си срещал е твърде малка, за да я нанасяш върху многомилионни народи.
bp_de написа: Успех и дано да имаш късмет тъй да ти се случи . :D :D :D
Мерси за пожеланието, но ако разчитам само на късмета да ми се случи каквото и да е, то със сигурност няма да ми се случи. И тъй като обикновено нямам късмет, разчитам на упоритост, труд и усилия, които рано или късно водят до съответния успех и резултати. Нали знаеш - има една приказка: Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет. Е - аз не съм от тези с късмета...

Има и една друга: Мечтите не се постигат само с мечтание. Обикновено човек трябва да направи нещо за постигането им...
bp_de написа:Има една приказна ,че умния човек се учи от грешките и на другите , не само от собствените си ......
Абсолютно си прав :y: , но има и една друга приказка: Умния човек върши само глупости, а за останалите - това е ежедневие.
А най-важно е да не наказваш себе си заради грешките на другите и да не обвиняваш другите за собствените си грешки :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

emili_vn

Пускам ти два полезни линка,които ще те убедят,че такова чудо като 7-8$ на час в Канада нема.Просто с тези пари ще умреш от глад.

http://translate.googleusercontent.com/ ... ds-sMlX2kA"

http://canadaonline.about.com/od/labour ... canada.htm"

Чети и сравнявай това би ти помогнало и да се ориентираш къде си заслужава да се отиде в Канада ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

thriller написа:emili_vn

Пускам ти два полезни линка,които ще те убедят,че такова чудо като 7-8$ на час в Канада нема.Просто с тези пари ще умреш от глад.

http://translate.googleusercontent.com/ ... ds-sMlX2kA"

http://canadaonline.about.com/od/labour ... canada.htm"

Чети и сравнявай това би ти помогнало и да се ориентираш къде си заслужава да се отиде в Канада ;)
thriller, къде видя нещо за 7-8 $ на час? Преди да коментираш прочети внимателно кой какво е писал. Аз казах следното:
emili_vn написа:Аз лично ако имам зелена карта за щатите и виза за Канада, ще избера Канада. Може би заради познанията си по икономика, информацията от хора, които са били или все още са в щатите и анализ на новини, статистика и т.н. Предпочитам да уча още 1-2 години и да си бачкам като нормален човек по 7-8 часа на ден в Канада, отколкото да работя на 2-3 места по сто часа на ден в щатите - това и тук си го правя и със сигурност стандарта ми на живот е по-висок, отколкото би бил, ако го правех в щатите. Лично мое мнение и разбиране. Не искам да давам акъл на никого. Все пак всеки прави даден избор на база на разбиранията си, информацията, с която разполага и знанията, придобити през съзнателния си живот.
А иначе съм изчела доста по всякакви въпроси - изисквания относно моята професия, ордери, минимална и средна работна заплата по професии, браншове, региони; закон за минималната работна заплата, празнични дни, отпуски и други закони, които ме интересуват прогнозен анализ на пазара на труда до 2018, развитие на икономиката по сектори, провинции и квото се сетиш още. И всичко това в официалните страници от официални източници. И съвет от мен - чети на френски или английски, защото с преводача само можеш да не разбереш за какво точно иде реч.

Иначе относно ориентацията - аз лично съм избрала Квебек, може би щото ме кефи повече френския и го знам по-добре от английския, а това е от особено значение за адаптацията. Но лично според мен - независимо кой какво ще избере, трябва да знае, че никой няма да го чака с червеното килимче и че преместването и реализацията на друго място не е лесен процес, дори и ако го направиш в БГ - имам впредвид да се преместиш от един град в друг и да започнеш отначало да градиш кариера и контакти.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Мдааа нещо пак се издъних :lol: ше трябва да слагам дзъркели :D забележката е напълно уместна.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Мисля, че проблема се състои в това, че човек никога не изчита всички букви, а асоциира. Същото е при разговор - хващаш основното, дори и да не чуеш или разбереш всички думи. Така че - немой да се косиш за дзъркелите ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
mitaka84

Мнение от mitaka84 »

Здравейте и от мене и аз имам подобен казус. Аз съм в САЩ и скоро мисля да подам документи за Квебек от тука. Обаче визата ми ще изтече края на лятото и ще се връщам към БГ. Трябва ли да им обеснявам по някакъв начин защо кандидатсвам от САЩ и подавам документи във Виена? Мисля да си копирам визата от САЩ и да я приложа просто да видят че имам лимитирано време да стоя тук. Ако някои е имал подобен проблем моля даите ми съвет.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

mitaka84 написа:Здравейте и от мене и аз имам подобен казус. Аз съм в САЩ и скоро мисля да подам документи за Квебек от тука. Обаче визата ми ще изтече края на лятото и ще се връщам към БГ. Трябва ли да им обеснявам по някакъв начин защо кандидатсвам от САЩ и подавам документи във Виена? Мисля да си копирам визата от САЩ и да я приложа просто да видят че имам лимитирано време да стоя тук. Ако някои е имал подобен проблем моля даите ми съвет.
Не се налага да даваш никакви обяснения, нито пък да копираш и пращаш визата си.
Подаването на документите до Виена е на основание българското ти гражданство. А ти може да се намираш към момента на подаването на документите в която и да е точка на земното кълбо.
Друг е въпросът ако подаваш документите в някое друго посолство т.е. не в това във Виена, а приемерно в държавата в която пребиваваш в момента. Тогава вече задължително трябва да представиш доказателства за легален престой за срок минимум 1 г. напред в дадената държава.
Ако не отговаряш на тези условия, имиграционните сами ще те насочат към Виена като български гражданин.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
mitaka84

Мнение от mitaka84 »

Благодария ти за отговора, и аз така си мислех че би трябвало да е.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор