Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
rade12

Re: Въпроси за документите

Мнение от rade12 »

Ако може и мен някой да допопълни с подадени документи на 07.09.2011г.
Благодаря на хората от форума, които ми помогнаха за попълването на документите.
Успех на всички чакащи! :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Tish

Мнение от Tish »

Имам въпрос: За самоосигуряващото се лице освен осигурителната книжка трябва ли да се пратят данъчни декларации за последните 5 години, дружествен договор и актуално състояние?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Не. На самото интервю е добре да се занесе удостоверение за недължими данъци и такси, ако случайно поискат. Аз носех и удостоверение и последна заверена декларация, но нищо не са ми искали. На други съфорумци са поискали на самото интервю.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
fenomeno

Мнение от fenomeno »

Някой може ли да ни посъветва какво да правим? Ситуацията е следната: съпругата ми е водещ кандидат и към момента на подаване на документите беше безработна, но от утре ще започва отново работа. Ние тепърва имаме да си чакаме за акюзе и при това положение трябва ли да ги уведомим и ако да, как по-точно при положение, че нямаме все още отворено досие?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Не.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
fenomeno

Мнение от fenomeno »

Мерси, Емили. Това обаче означава, че по принцип няма нужда да ги уведомим или след като получим акюзе-то ще трябва?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

За промяната в месторабота не си длъжен да уведомяваш, независимо кога. За интервюто направете пак превод на страницата от трудовата книжка, където е новата фирма+копие и превод на новия трудов договор и служебна бележка от новата месторабота.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Joya

Мнение от Joya »

По този въпрос мога да ви напиша от гледан точка на изпатил. Смених си работата и не ги уведомих, не съм длъжна. В сайта им пише за кои неща точно трябва да ги уведомяваме, новата работа не е между тях. Грешката ми беше че на интервюто не си преведох документите от новият работодател, след цялата подготовка беше грехота, но ме подведоха. Мадам много се ядоса, скара ми се и си мислех че ще ни отреже, но после пък я впечатлихме. Та служебната бележка, страницата от трудовата книжка и трудов договор или длъжностна х-ка (едно от двете) ще са ви необходими за интервюто. Моята длъжностна беше на английски и спаси положението.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
kristian31

Мнение от kristian31 »

Искам да попитам,ако може някой да ми каже,има ли значение,че някой от документите ми за Виена,като служебна бележка,справка от НОИ,и т.н,са с различна дата,и има ли някакво ограничение за това до коя дата може да се различават?

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
tinka

Мнение от tinka »

Здравейте, искам да попитам как е редно да се преведе моята специалност "Организация и управление на туристическата дейност" със специализация " Мениджър в туризма":
a) business management - 12 точки
b) business management and administration - 6 точки
c) restaurant management - 6 точки
d) hotel management - 0 точки
e) tourism techniques - 0 точки

POSTREACT(ions) SUMMARY

Joya

Мнение от Joya »

tinka написа:Здравейте, искам да попитам как е редно да се преведе моята специалност "Организация и управление на туристическата дейност" със специализация " Мениджър в туризма":

а ти бакалавър ли си или си магистър? Дай повече информация.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
tinka

Мнение от tinka »

професионален бакалавър, 3 години

POSTREACT(ions) SUMMARY

naskoAH

Мнение от naskoAH »

tinka написа:Здравейте, искам да попитам как е редно да се преведе моята специалност "Организация и управление на туристическата дейност" със специализация " Мениджър в туризма":
Изпращам ти линк с класификацията на професиите по NOC - там ще търсиш описание на професията или най-близкото описание до това което си завършила . Всичко е описано много подробно .

А това е линка :
http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/CH/ ... cture.aspx

Сега се поразрових да видя повече информация за Вас във форума.
Като смятате точките си за подаване на документи вземете под внимание , че точки ви носи образованието (завършено в последните 5 години) и това което сте работили в последните пет години ( до колкото се сещам трябва да е поне 6 месеца) .
Търсете с търсачката във форума за всичко което Ви интересува и гледайте постоянно официалния сайт .

Успех

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

naskoAH, малко си в грешка. Точки по фактор образование носи всяко образование, с изключение на основно. За да се получат точки по фактор област на образованието, то трябва да е завършено през последните 5 години, а ако е завършено преди повече от пет години - кандидата трябва да има минимум 1 година стаж през последните 5 години по тази специалност. Точки за стаж се вземат за всякакъв квалифициран труд, но ако кандидатът вземе точки за област на образование, се точкува само стажът по тази специалност.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
naskoAH

Мнение от naskoAH »

Благодаря emili_vn за помощта .

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Публикувай отговор