Декодер за телевизия?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Мими Гювенделата

Re: Декодер за телевизия?

Мнение от Мими Гювенделата »

yahoo написа:Такова нещо никъде не съм писал.
Не съм имамл теб предвид, а пухинка - грешката е моя, сбъркаш при цитата :).

Антените, които сега предлагат като "антен нумерик" са на пазара отпреди 10-на години и не са се променили от самото си появяване (освен името и опаковката - съдържанието е същото).
Мими Гювенделата написа:Естествено че с тях могат да се гледат и аналогови програми, но за цифровите са си напълно задължителни освен ако не си съсед с предавателите.
Аз имам на покрива антена отпреди двадесетина години и с нея хващам 25 като около половината са от щатите (предавателите са на повече от 100 км). Продъжавам да твърдя, че не е необходимо да се хвърлят пари на вятъра само заради рекламен трик.

POSTREACT(ions) SUMMARY

And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Ами то аз ви писах за това още преди две години, откогато и гледам въпросните 15 щатски HD канала. Сега станаха малко повече, а и чувам че още ще се появят... ;)
Иска се телевизор с цифров тунер, сравнително добра и правилно ориентирана антена и имаш HDTV 1080i + 5.1 Dolby Digital, което равно на DVD или BR качество, понякога даже и по-добре - зависи от материала, който се излъчва.
Общо взето това е инвестиция колкото едногодишен абонамент за кабелна или сателитна телевизия..
След това е free!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

bibco написа:Общо взето това е инвестиция колкото едногодишен абонамент за кабелна или сателитна телевизия...
Това само в случай, че си нямал вече TV с цифров тунер, а повечето хора имат. Дори не си спомням къде съм виждал последно CRT TV наоколо. Flat Screen от последните 5 години всички имат цифров тунер. Т.е., всичко необходимо е само антена и малко време за монтаж и настройка. Антената трябва да е съобразена с местоположението. За апартамент на висок етаж и правилен изглед върши работа малка 30см стайна антена, за къща на ниско в покрайнините на града трябва такава от големите рамки на стойка над къщата.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Wise men don't need advice. Fools won't take it.
пухинка

Мнение от пухинка »

извинявам се, но нещо не разбрах???Какво трябва да се купи за телевизор ЛСД? :tmi:

POSTREACT(ions) SUMMARY

speedy

Мнение от speedy »

Антена.

И кабел между антената и телевизора.

POSTREACT(ions) SUMMARY

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
todor73

Мнение от todor73 »

пухинка написа:извинявам се, но нещо не разбрах???Какво трябва да се купи за телевизор ЛСД? :tmi:
Една антена channel master 4228, върши работа, 100 $ са. Гугълни я за повече инфо ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Мими Гювенделата

Мнение от Мими Гювенделата »

Трябва телевизор с цифров тунер, Преди време имаше доста LCD-та, които бяха без такива тунери (вкл. и маркови ТВ-та). От няколко месеца всичко онова що не бе продадено го пуснаха на "ПРОМОЦИЯ" ;) и народа ги поизкупи, без да си даде сметка, че след време няма да му върши работа.

Та затова освен антена и кабел, ТРЕБЕ и цифров тунер (ATSC tuner).
Ако Вашия ТВ няма, това не е края на света - на пазара има само тунери за около стотина кинта, може и да са по-малко. Попитайте гуглето! ;)

P.S.
Като този например:
http://www.thenerds.net/PYLE.Pyle_PLTVA ... ml?affid=2"

POSTREACT(ions) SUMMARY

And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Такива външни тунери има и за $50 и по-малко, но проблемът е, че не са HD, нито поддържат 5.1 звук. Този за $100 също не виждам да е HD. Като резултат получаваме HD TV и гледаме SD телевизия на него, от което няма много смисъл, освен че се вижда нещо на част от екрана.

POSTREACT(ions) SUMMARY

kapitan

Мнение от kapitan »

и аз така...купих си такава джаджа за 50 долара и качеството е отвратително. скапан звук,лоша картина,че даже и на част от екрана. не знам явно ще трябва да си купувам нов телевизор,дето им викат с плосък екран :D
абе егати простотията! я кажете,ако нямам кабелна или сателитна тв,така ли е и с новите телевизори?

POSTREACT(ions) SUMMARY

paraf78

Мнение от paraf78 »

ми ние сме с нов тв ЛСД, но няма по магазините антени, свършили са и чакаме да докарат.Веднага ще пишем.

Цялата работа е за пари..., няма тв, включвай кабелна и плащай.Ама , че гледаме 1-2 пъти в месеца...кой го интересува

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

kapitan написа:я кажете,ако нямам кабелна или сателитна тв,така ли е и с новите телевизори?
Ако имаш видимост към предавателите проблем няма да имаш с който и да е по-нов телевизор. Частично може да се компенсира с добра антена. Но когато приемания сигнал е по-слаб или ще имаш картина замръзваща на "плочки" или изобщо няма да хващаш канала. При по-слаб сигнал нещата опират и до параметъра чувствителност на тунера в телевизора. Например при мен от една и съща антена два от сравнително по-новите ми телевизори хващат различен брой канали - Панасоник плазма едва 12, а LG 3D LED се справя с 19. Така че много зависи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

arsenal66

Продавам TV SAMSUNG 46" LED

Мнение от arsenal66 »

Здравейте на всички,
продавам телевизор SAMSUNG 46" LED (фул дефинишън) с вграден цифров тунер + абсолютно нов BLU-RAY с 3D.Телевизора е закупен преди 1 год. и 3 месеца и е в перфектно състояние и с гаранция.Цена:1300 долара заедно,или 1200 долара само за телевизора.Причина за продажбата- закупуване на нов,по-голям.
На телевизора перфектно се виждат всички нови цифрови програми- 19 на брой.
За контакт: 514-487-1278-дом. телефон (след 18 часа) или мобилен :514-998-1278 след 15 часа.
Поздрави на всички.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
yahoo

Re: Продавам TV SAMSUNG 46" LED

Мнение от yahoo »

Добре е да провериш първо колко струват като нови тези телевизори в момента иначе излиза че се опитваш да преметнеш някого със стара стока за много повече от нова.

POSTREACT(ions) SUMMARY

delisted_2

Мнение от delisted_2 »

За тези които не могат да си намерят антена или не им се дават много пари:

http://www.youtube.com/watch?v=EWQhlmJTMzw"

Според доста хора работи много по-добре от китайските които се продават по магазините.

Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

paraf78 написа:Цялата работа е за пари..., няма тв, включвай кабелна и плащай.
Напротив, не е за пари. Има чисто техническо обяснение защо се минава на цифров пренос на данни. Потърси и ще разбереш причината.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор