duzko написа:Искам да ви питам, на въпрос 8.1 от деманда, какво трябва да се попълни за БГ инженерна диплома. От една страна не е канадска диплома или кебекарска, обаче дали не попада под точката за призната от un organisme québécois de règlement - ордера на инженерите?
според мен не трябва да го попълваш. Така като гледам в сайта им не признават чуждестранни дипломи, но ти пак си прочети по-подробно нещата. Заповядай
Може би и някой инженер ще се включи по-късно, за да ти отговори по-точно от мен
POSTREACT(ions) SUMMARY
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Мога ли да помоля накой да ме добави в табличката със статистиката - изпратени документи до Виена - 02.11,2011, получени там от REDL на 07.11.2011.
не мога да се впиша
Благодаря
POSTREACT(ions) SUMMARY
Документи, изпратени до Виена - 02.11.2011
Изтеглени пари от кредитна карта - 17.04.2012
Потвърдително писмо по мейл за отворено досие - 20.04.2012
Включени в списък за интервю - 19.11.2012
Интервю-14.11.2013 в 10.30
mfst написа:Мога ли да помоля накой да ме добави в табличката със статистиката - изпратени документи до Виена - 02.11,2011, получени там от REDL на 07.11.2011.
не мога да се впиша
Благодаря
искам само да попитам следното:дипломата ми за средното е със специалност В и К,и попада в секция В,като търсена професия.въпроса ми е като колко точки да си е сметна?6,10,12?
POSTREACT(ions) SUMMARY
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
и ако може да помоля за актуален линк,за точките към днешна дата?
POSTREACT(ions) SUMMARY
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
TCFQ-B2,B2
Здравейте,
В процес на подаване на документите съм, но възникнаха няколко казусни ситуации и искам да видя и вашето мнение по тях.
1 - имаме бебе на около седмица и няма паспорт дали да му извадя паспорт или да прятя само акт за раждане със снимка (както ме посъветва приятел, които вече е подал документите)?
2 - Преди време съм живял и работил в САЩ и някои от документите са на Английски език издадени в САЩ. Предполагам ще им е необходима нотарялна заверка (за копията) но пък заверката е на Български и дали пак трябва да ги давам за превод? Става въпрос за документи издадени от колеж и федерални документи удостоверяващи, че съм работил в САЩ.
Благодаря предварително.
Успех на всички
POSTREACT(ions) SUMMARY
Док.за Виена-30.11.2011
CSQ-03.06.2013-по пощата
док.до Sydney(N.E.)-18.06.2013
Баркодове-26.08.2013
Покана за медицински-19.09.2013 (направени на 27.09.2013)
Покана за визи-18.11.2013
По първия въпрос според мен е по-добре да извадите международен паспорт на бебчо (така или иначе дори и да не е проблем и да може да мине само с акта за раждане един ден дай Боже ще ВИ трябва този паспорт), а по втория въпрос да ще трбява да се направи превод след нотариалната заверка няма как иначе
Здравейте, Драги Ми Форумци !
Аз съм поредният, който оценя, че у нас правят всичко възможно да ни изгонят...И естествено -целя се в Квебек...
Идеята е да замина сам, след което жена ми с детето след като се позакрепя на място (дай Боже да мина ситото!) .
Все пак сме поне на 38...В тази връзка искам да попитам някои неща:
-Тъй като подавам документи само за мен, трябват ли онези декларации за съпрузи? И въобще кои от съпружеските неща попълвам?
-За дете дават ли точки, ако не е пътува с мен? Заради годините (38) и електроинженерската диплома (0 точки според "онази" таблица) точките ми са на минимума, че май и под него с една-две. Та се чудя откъде да ги набавя - френски съм си писал максимума, английски 4 точки и повече не мога да надувам...
-Сертификат, издаден от AUPELF-UREF със седалище в Монреал, че съм завършил с успех франкофонски факултет по електроинженерство (FFGE), може ли да послужи като доказателство за нивото на езика и да го пиша в молбата в графата за тестове за език? В молбата съм посочил къде и какво съм учил - езикова гимназия и FFGE.
-В служебната бележка пишем : "Да послужи пред Канадските или Квебексите имиграционни власти" ?
Имаше и още питанки, но останаха вкъщи на едно листче, та като се прибера...
Благодаря предварително !
може ли да ни добавите в таблицата.пуснахме ги днес.семейство от Бургас.
POSTREACT(ions) SUMMARY
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
TCFQ-B2,B2
Здравейте на всички,
Изпратихме си документите във Виена на 27.03.2011 и са получени там на 31.03.2011.На два пъти им писахме за информация дали са получени и дали няма някакъв проблем в тях - първият път ни отговориха,че сроковете на обработка са по-дълги и да бъдем търпеливи.Това беше в началото на юни.До края на октомври нямаше никакво развитие с информацията и преди 10-на дни пак им писахме,но този път не получихме никакъв отговор.
Започвам да се чудя дали е нормално вече повече от 7 месеца да няма нищи,нито одобрение,нито отказ.
Гледам по постове на други участници във форума,че са получили потвърждение около месец след изпращането.
Какво бихте ме посъветвали или респективно успокоили,ако това бавене е в рамките на нормалното.Видях също,че през март е било миналото интервю.Това означава ли,че следващото ще е евентуално пак през март 2012? Другото което ме притесни е "не се предвижда интервю засега" в канадския сайт за емиграция,когато сложих България като страна на кандидата.Съвсем се отчаях от цялото чакане и неизвестност.Принципно няма причина на база документи да бъдем отхвърлени,много внимателно сме си сметнали точките,даже малко занижено,за да сме сигурни.
iv73nikolov написа:Здравейте, Драги Ми Форумци !
Аз съм поредният, който оценя, че у нас правят всичко възможно да ни изгонят...И естествено -целя се в Квебек...
Идеята е да замина сам, след което жена ми с детето след като се позакрепя на място (дай Боже да мина ситото!) .
Все пак сме поне на 38...В тази връзка искам да попитам някои неща:
-Тъй като подавам документи само за мен, трябват ли онези декларации за съпрузи? И въобще кои от съпружеските неща попълвам?
-За дете дават ли точки, ако не е пътува с мен? Заради годините (38) и електроинженерската диплома (0 точки според "онази" таблица) точките ми са на минимума, че май и под него с една-две. Та се чудя откъде да ги набавя - френски съм си писал максимума, английски 4 точки и повече не мога да надувам...
-Сертификат, издаден от AUPELF-UREF със седалище в Монреал, че съм завършил с успех франкофонски факултет по електроинженерство (FFGE), може ли да послужи като доказателство за нивото на езика и да го пиша в молбата в графата за тестове за език? В молбата съм посочил къде и какво съм учил - езикова гимназия и FFGE.
-В служебната бележка пишем : "Да послужи пред Канадските или Квебексите имиграционни власти" ?
Имаше и още питанки, но останаха вкъщи на едно листче, та като се прибера...
Благодаря предварително !
А защо подаваш документи само за теб ?
POSTREACT(ions) SUMMARY
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Здравейте добри хора! Помогнахте ми да подготвя документите за Виена ! Благодаря! Идната седмица ще ги давам за превод. Не успях да намеря адреса във Виена, където трябва да ги изпратя. Може ли някой да посочи точен линк с адреса? Намерих линк към официалния сайт, но не успях да намеря адреса, където се изпращат документите за селекция. Отново ще ви бъда благодарен ако помогнете!
POSTREACT(ions) SUMMARY
Док.Виена-09.12.11
Акюзе и TCFQ-26.03.12
Изт. $-03.04.12
Мейл за предст. покана-09.11.12 Интервю-04.06.2014-УСПЕШНО
Док.Сидни-12.06.14
Сума от кр.карта-16.08.14
Покана за мед./мед.-13.08.15/21.08.15
Покани за визи/визи03.09/24.09.15
Полет 19.10.15
Док.Виена-09.12.11
Акюзе и TCFQ-26.03.12