Нова "мода" - масови палежи на автомобили

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Нова "мода" - масови палежи на автомобили

Мнение от Bistra »

budtel написа:Някои пак се опитват да искарат палежите "българска работа".
Я, тя темата станала много интересна.:rofl: :rofl: :rofl:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

И за да дам един пример със себе си, който е едно реално доказателство за последното ми мнение:

Тази седмица подписах нов контракт, за 3 години със компанията, с която работех в последните 3 години... (май 800-те ми дни до завръщането се отлагат с поне още толкова).
Условията са по-добри от предходните, като дневният ми доход ще бъде от порядъка на 7-800 долара на ден, с добри възможности да достигне до трицифрено число.
Та мен ме беше много яд че съм се минал, и пак лъвският пай от печалбата няма да отиде в моят джоб, и реших да проверя колко взима един програмист на подобна позиция в другите организации. По една случайност в момента има сериозно търсене на специалисти в моят бранш, така че лесно се доредих до интервюта със съответните департменти в Ройал Банк ъф Канада и Нешънъл Банк. Нешънъл Банк ми предложиха мизерните 100К на година + ъп ту 20% бонус за фул тайм позишън (личи си, че хед офиса им е в Квебек), от Ройал Банк нямаше реално предложение, но от дискусията се виждаше, че са готови да платят по-голяма сума за фул тайм, подобна на очакваният ми доход като контрактор. Проблемът беше, че дори и да ми мачнат дохода не виждах особен инсентив да започвам някъде от нулата, след като вече съм изградил авторитет и имам различни бенефити - като например флексибъл тайм скеджул, както и възможност да отписвам реални разходи свързани с дейността ми като контрактор + факта, че съм единственият дивелопър на моята алго-трейдинг платформа, която може да се окаже сериозен асет в бъдеще (например да я маркетирам индивидуално извън Канада), наместо да бъда един от многото, работещи за нечия чужда система.

Така, че преглътнах отново разочарованието си и приех реалността - както се вижда от проучването ми, колкото и да не ми се искаше да си призная реалният пазар на труда не съпортва моята идея за това колко би следвало да ми се полага - и ако бях решил да напусна фирмата за която работя, нямаше да мога да намеря работа, която да ми осигури поне същите доходи и бенефити както текущата.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
crusader

Мнение от crusader »

MrGeek написа:Тези дни в София пък явно и в цялата страна набира скорост някаква странна пироманска "мода" за терор над населението. Всяка вечер поне няколко автомобила биват подпалвани със солидно количество бензин и по начин, който цели бързото изгаряне на возилото (обикновено за 4-5 минути). До момента май бройката е около 50 автомобила. Милицията засега няма никаква идея нито кой стои зад всичко това, нито какви са мотивите.
Изглежда "милицията" не само има идея но и е прибрала на топло подпалвачите.

Ковачки палел колите в София

POSTREACT(ions) SUMMARY

pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

jovani, пак пишеш небивилаци на някакъв сложен език. И пак се отклоняваш от темата, за да обясниш колко си велик.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

С 800 дни се отлага палежа на два Ягуара.

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Точно това и аз исках да кажа,значи ако си плащаш каско всичко се изплаща,но каското е много скъпо,не шсеки може да си го позволи,ама сега там застрахователните компании не могат да си го прокарат чрез закон като в Канада и правят тези поразии хората сами да се натискат за каско

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

myhata II написа:Точно това и аз исках да кажа,значи ако си плащаш каско всичко се изплаща,но каското е много скъпо,не шсеки може да си го позволи,ама сега там застрахователните компании не могат да си го прокарат чрез закон като в Канада и правят тези поразии хората сами да се натискат за каско
едно време ги крадяха, след това ги врьщаха срещу заплащане. май са станали хардкор. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Не са застрахователите.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

budtel написа:За мен хипотезата за дестабилизация на държавата е най-логична, като се имат предвид синхрона между няколко важни световни събития станали през последните месеци.
Не искам да съм лош пророк, но оттук нататък нещата ще се влошават, а надявам се с това да стане и ясно, че ние българите нямаме вина за това което се случва в нашата родина.
Май не е зле да се прегледаш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jovani написа:
pavelyankov написа:
jovani написа: ....... най-големите лузъри от България, които са се изнесли в Канада, пишат във форума
Ти влизаш ли в това число ?
Доказан факт е, че и най-големите лузъри се имат за тарикати ....
Ама ти не се ли имаше и за тарикат ? :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Не мисля, че тва с паленето е неква застрахователна "кампания" По скоро некъв психар е запалил първите 5-6 коли, после некой комшия се е сетил, че Пешо от 6-тия етаж му е ритнал кучето миналата година около коледа и е решил да му го върне като му запали таратайката. Оттам медиите поемат истерията и Кирчо от 7-ми "А" решава, че сега е момента да се изяви като "лошо момче" та дано Сийка от 7-ми "Г" най-накрая му пусне. Има сигурно и такива дето са решили просто на фона на цялата история да се пробват да "врътнат " застрахователя... и те така.

Относно включването на Джолани, имам чувството, че на полу-съединител е чакал да му махнат бана, та да ни напомни пак за Ягуарите, заплатата, и кондо-то :rofl:
Абе Джолани, кат си такъв спец в програмирането, не можеш ли да си направиш един шаблон, и един бот да следи сички теми и да го вмъква като мнение навсякъде независимо от темата...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dead Eyes See No Future
jovani

Мнение от jovani »

Rall написа:Не мисля, че тва с паленето е неква застрахователна "кампания" По скоро некъв психар е запалил първите 5-6 коли, после некой комшия се е сетил, че Пешо от 6-тия етаж му е ритнал кучето миналата година около коледа и е решил да му го върне като му запали таратайката. Оттам медиите поемат истерията и Кирчо от 7-ми "А" решава, че сега е момента да се изяви като "лошо момче" та дано Сийка от 7-ми "Г" най-накрая му пусне. Има сигурно и такива дето са решили просто на фона на цялата история да се пробват да "врътнат " застрахователя... и те така.

Относно включването на Джолани, имам чувството, че на полу-съединител е чакал да му махнат бана, та да ни напомни пак за Ягуарите, заплатата, и кондо-то :rofl:
Абе Джолани, кат си такъв спец в програмирането, не можеш ли да си направиш един шаблон, и един бот да следи сички теми и да го вмъква като мнение навсякъде независимо от темата...
Викаш че съм чакал на "полу-съединител" 3 седмици след като ми изтече бана, да нахокам българо-канатските лузъри, дето не спират да четат българските вестници и на мръсна газ плюват де що намерят, наместо да се огледат и да видят тинята около себе си (а може би и именно поради тази причина). И като казвам тиня ще дам още един пример - тези дни се замислих че може би е добра идея да се оглеждам за къщи, че да съм готов когато паднат цените да знам кое колко е струвало преди това...
Ами видях такива кокошарници, обявени за 800 хиляди до над милион, че не е истина. Просто не мога да разбера как някой може да даде такава цена за къща скована от дъски и изолационен материал с декоративни тухлички за фасон... И ето и по-нагледен пример какво се случва след като автомобил удари подобна "къща":
http://www.thestar.com/news/article/110 ... es-into-it
Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Tва кво отношение има към палежите на коли в БГ?
Забрави да споменеш ягуарите и кондото :rofl:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dead Eyes See No Future
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Rall, хипотезата ти за Сийка беше едно приятно за четене изключение в тая тема ;-)

Джовани, къщата е реагирала на удара много модулно (което е добре). По-добре ли щеше да е една здрава яка панелка да се килне цялата като кулаа в Пиза ?
В случая единия модул е заминал (за да бъде възстановен лесно и бързо) а останалото си седи независимо.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
speedy

Мнение от speedy »

jovani написа: ...Условията са по-добри от предходните, като дневният ми доход ще бъде от порядъка на 7-800 долара на ден, с добри възможности да достигне до трицифрено число...
Мдаа... Достигане на трицифрен дневен доход е сериозна работа.

POSTREACT(ions) SUMMARY

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Публикувай отговор