Без члага по празниците в Пловдив

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
vaniliq
Изгонен от форума

Re: Без члага по празниците в Пловдив

Мнение от vaniliq »

Твърдението:
"... Защото по мои спомени българите сами се вкарват в капана, разделяйки и така отслабвайки собствената си държава още преди османците да навлезат в Европа. ..."
е също толкова произволно, колкото и моето твърдение:
"..Аз например да твърдя, че България и български народ в сегашният етнически смисъл на понятието не са съществували нигога преди 1878 година."
Ти изхождаш от позицията на необоримост и сигурност. Използваш го като аргумент за да докажеш общата си теза. Това което ти твъриш според мен почива на несигурна, изопачена фактология( доколкото въобще фактологията е взета впредвид). Застъпена е предимно в учебниците по история и почива на голи твърдения.
Аз ти давам друга гледна точка за която не съм 100% сигурен, но имам достатъчно основания да мисля че по-точно отразява истината. Не е мястото тука нито съм достатъчно квалифициран да защитавам такава отговорна позиция. Ето например много интересна статия за късното 2-ро българско царство:
http://bghistoryanalysis.blogspot.com/2 ... /06/v.html"

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Не спорете за "история".

Аз споделям цитираното по-долу мнение: :)

"History is a pack of lies about events that never happened told by people who weren't there."
-– George Santanaya

POSTREACT(ions) SUMMARY

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
budtel

Мнение от budtel »

Аз вярвам на историята за цар Шишман, който се води за последния истински български цар. Интересното е, че майка му е еврейка, но той се бие до последно за да отблъсне турските нашественици, и да защити българската територия.
Друг интересен факт е, че нашествието на османската империя по нашите земи не е станала за ден два. Минали са години. Имало е паузи между отделните битки. С други думи водела се е трудна и сложна дипломация, правели са се съюзи между християнските държави. Имало е и противоречия между самите царе. Например цар Шишман при една от битките чака своя брат с покрепления, но той не идва, тъй като решил да си създаде собствена власт.
Искам да кажа, че нещата са доста сложни и за самите историци.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

При мене ,моя апартамент такива забрани нема ,кои иска нека да доиде да се пробва да ми забрани,аз това си слушам
http://www.youtube.com/watch?v=h6E1bZm7mXA" ,дано сам уцелил видеото

POSTREACT(ions) SUMMARY

THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivandaman написа:Не спорете за "история".

Аз споделям цитираното по-долу мнение: :)

"History is a pack of lies about events that never happened told by people who weren't there."
-– George Santanaya
Като каза за спорене, аз спорих веднъж с един историк.Беше много "на нож"..., почти си се скарахме. Па после решихме на живо да разиграем ситуацията ...и работата утече.По разкази на очевидци аз съм играела Месалина, а той Калигула, ама както и да е. Да живей историята! :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Меселина разпори ли белия чаршаф ? :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
grozdan

Мнение от grozdan »

budtel написа:Аз вярвам на историята за цар Шишман, който се води за последния истински български цар. Интересното е, че майка му е еврейка, но той се бие до последно за да отблъсне турските нашественици, и да защити българската територия.
Друг интересен факт е, че нашествието на османската империя по нашите земи не е станала за ден два. Минали са години. Имало е паузи между отделните битки. С други думи водела се е трудна и сложна дипломация, правели са се съюзи между християнските държави. Имало е и противоречия между самите царе. Например цар Шишман при една от битките чака своя брат с покрепления, но той не идва, тъй като решил да си създаде собствена власт.
Искам да кажа, че нещата са доста сложни и за самите историци.
И това не е ли потвърждение на изказаното по-рано от мене?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Че какво му е? Това мисли човека това пише. Нормален тон, няма обиди и заяждане. Нищо ненормално не виждам.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

vaniliq написа:Че какво му е? Това мисли човека това пише. Нормален тон, няма обиди и заяждане. Нищо ненормално не виждам.
Проблема е, че не мисли, а се задоволява да ни рецитира подбраните глупости на др. Сидеров и речеписците му, а аз не искам дори тук да ме настигат тия бълнувания! Ето това (и няколко други аспекта от проявите на Бъди-тела) ме вкарват в поредния абсурден "филм", който не ми е приятно да играя.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
budtel

Мнение от budtel »

Може би някои не разбраха какво искам да кажа с краткия си разказ за цар Шишман.
Нещата в историята и политиката са доста сложни за да правим прибързани и опростени заключения. Ето Grozdan твърди, че България се разпада и после идват османлиите и ни завладяват следователно ние българите не сме единни и всичко това се транслира в наши дни показвайки, че историята се повтаря, защото сме калпав народ. Прекалено опростено и естествено не вярно.
Истината е друга. Разпад на държави е имало много пъти и то поради различни фактори. Ето една от тях:
Ще дам пример с Чингиз Хан. Преди да умре той разпределя своите територии между своите синове. Естесвено след този негов акт не може да очакваме силна и единна Монголия.
Противно на горното цар Борис (доколкото знам той има 4 сина един от които е Симеон)възкачва на трона първо своя син Владимир. След известно време обаче цар Владимир започва да сменя политиката на своя баща. Това не се нрави на Борис и той го маха от трона, като на негово място поставя цар Симеон. Тук е важен момента, че Борис избожда очите на детронирания си син. Но защо той прави това? За да няма разкол, за да няма противоречия в единното българско царство и да улесни възкачването на Симеон.
Както знаем по времето на Симеон, България достига своя златен век.
Подобни неща са се случвали при всички династии. В Османската империя доста често са убавни невръстни съперници на престола и то със знанието на майките им.
Ако теорията на Grozdan e вярна то това би означавало, че България щеше да се разпадне още при нейното създаване. Оказва се обаче, че почти всички български царе управляват упешно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

UnHoly написа:
vaniliq написа:Че какво му е? Това мисли човека това пише. Нормален тон, няма обиди и заяждане. Нищо ненормално не виждам.
Проблема е, че не мисли, а се задоволява да ни рецитира подбраните глупости на др. Сидеров и речеписците му, а аз не искам дори тук да ме настигат тия бълнувания! Ето това (и няколко други аспекта от проявите на Бъди-тела) ме вкарват в поредния абсурден "филм", който не ми е приятно да играя.
Ти изби рибата с това:
"Аз вярвам на историята за цар Шишман, който се води за последния истински български цар. ....."
било моля ти се подбрани глупости на Сидеров и речеписците му!?!...!?!
Нерде Ямбол, нерде Стамбул брачед!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Душице ненагледна, много ти е ограничен избора от доказателства. И ще те посъветвам да не се вкарваш в заигравки с мене, защото аз към тебе персонално интерес нямам никакъв и не виждам такъв да ми се появи и за в бъдеще.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
budtel

Мнение от budtel »

UnHoly, нямам нищо общо с Волен Сидеров и не съм негов последовател. Както вече писах по- рано не съм почитател на вулгаризма. А Сидеров е символ на агресията и разврата и опетни българската нацинална идея.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Защо модовете изтриха мнението на mwanza за психопатите? Аз напълно го споделям и ще продължавам да го напомням всеки ден, докaто не бъда банван перманентно (след това ще се кръстя ДУБЛЕТ и ще пиша през руско прокси :D) .
На кой му дреме за форумния устав и добрия тон, след като тука постоянно ни заливат с бълвочите, от които едвам успяхме да избягаме преди години? Аз напълно споделям идеята, че всеки има право на собствено мнение, но в същото време споделям и идеята, че всеки има право на максимум 5000 думи на месец за всичките си постове, сумарно. Иначе ще продължаваме да четем логореята на полу-грамотни Ганьовци, дето не знаят защо и какво правят тук. Просто не знам как някои хора са минали медицински прегледи за имиграция в Канада, явно системата им наистина куца.

PS
Това за 5000-те хиляди думи е много условно, защото повече от ясно е, че Мухата и будилникът (гарнирани със свински Джолани и Ванилия) могат да одрискат форума и с 300 думи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Странджата

Мнение от Странджата »

roumensp написа:Защо модовете изтриха мнението на mwanza за психопатите? Аз напълно го споделям и ще продължавам да го напомням всеки ден, докaто не бъда банван перманентно (след това ще се кръстя ДУБЛЕТ и ще пиша през руско прокси :D) .
На кой му дреме за форумния устав и добрия тон, след като тука постоянно ни заливат с бълвочите, от които едвам успяхме да избягаме преди години? Аз напълно споделям идеята, че всеки има право на собствено мнение, но в същото време споделям и идеята, че всеки има право на максимум 5000 думи на месец за всичките си постове, сумарно. Иначе ще продължаваме да четем логореята на полу-грамотни Ганьовци, дето не знаят защо и какво правят тук. Просто не знам как някои хора са минали медицински прегледи за имиграция в Канада, явно системата им наистина куца.

PS
Това за 5000-те хиляди думи е много условно, защото повече от ясно е, че Мухата и будилникът (гарнирани със свински Джолани и Ванилия) могат да одрискат форума и с 300 думи.
Подкрепям!Писанията на комунистически ревлйовци за светлото минало,в емигрантски форум е...меко казано проява на лош вкус!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено