Работа в USA или Canada!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Павел
.

Re: Работа в USA или Canada!!!

Мнение от Павел »

Гарантирам, че и Ала-Бала, и Мите не са стъпвали във Фриско (а може би и във Ван) затова единия набляга на смях, другия на статистики. Мите, ако случайно не забеляза, не сравних климата в двата града, а написах калифорнийски в кавички, щото знам как духа и какви мъгли са там голяма част от годината.
Особено ми е забавен ентусиазма и наивитета на рибарите, дето улова им е още в морето, те вече сложили ейч-уана в тигана.

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Павка, не знам как така гарантираш, по локумено-балонната система или по тази на Измисленко - аз съм ходил във Фриско, е вярно още не съм посещавал "най-красивия град на света" (сори, доста е назад в списъка за посещения). Статистиките ги пуснах да се ориентират хората по факти, не по локуми за кожуси.

POSTREACT(ions) SUMMARY

umeiko

Мнение от umeiko »

Ако правилно съм разбрал, калифорниеца първо е отишъл в щата, а после се е върнал в Канада да си изкара визата че иначе губи и щатите и канада като дестинация. Докато при мене е обратното, аз съм си жив умрял канадец, и оттук мога най много и американец да стана, или най малко :)
Отсега ви казвам, под 100к ми е заплатата, но в моят случай е по скоро дамски гамбит 8)
В най лошият случай след 1-2 години ще почна нова работа, пак в същият щат, а в най добрият ще ми увеличат заплатата, което вече малко трудно става както сигурно знаете.
Ма от първа ръка опит, наемите са малко по скъпи, ако искате скъп квартал/град ($2/кв.фут). За сравнение в торонто е $1.5/кв.фут.
Друго нещичко, предупреждение за напускане на квартира 1м (в торонто 2м).
Първите 30 дена можеш да се откажеш от наема, дори и да си на лизинг (в Торонто забрави тази екстра)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

umeiko написа:Ако правилно съм разбрал, калифорниеца първо е отишъл в щата, а после се е върнал в Канада да си изкара визата че иначе губи и щатите и канада като дестинация
Обратното. Канадски PR с US работна виза. Вероятно вече е загубил статута си на канадски PR, но едва ли му дреме особено, защото е US PR.
Много али-бали ръсеше, при това неграмотно, това е в общи линии.
Аватарът му беше негова снимка пред американското знаме. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Хали Бали

Мнение от Хали Бали »

Павел написа:Гарантирам, че и Ала-Бала, и Мите не са стъпвали във Фриско (а може би и във Ван) затова единия набляга на смях, другия на статистики. Мите, ако случайно не забеляза, не сравних климата в двата града, а написах калифорнийски в кавички, щото знам как духа и какви мъгли са там голяма част от годината.
Особено ми е забавен ентусиазма и наивитета на рибарите, дето улова им е още в морето, те вече сложили ейч-уана в тигана.

Гарантирам ,че ала-бала е живял поне 1 месец във Ванк. и минимум 10 пъти е минавал по цялата подкова на СФ Бей от край до край и много добре знае къде се намира и ГГПарк и Окланд.
Пожелавам на ИТ спеца в най скоро време да се премести няколко десетки мили на юг със 7 цифренна годишна заплата,ако изобщо Павката е наясно какво се случва около залива на Сан Хосе.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

На Павката му е ясно, че офисите на IT компаниите, към които се е запътил мечтателя, не са по моста Голден Гейт, а на 60-200 км от Сан Франциско, така че не знам какво въздиша по самия град. Също му е ясно, че когато човек не е стъпвал и в двата града, Мите, е смешно да взима отношение. Също му е ясно, че Ала-Бала лъже, че е живял във Ван.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Хали Бали

Мнение от Хали Бали »

Павел написа:На Павката му е ясно, че офисите на IT компаниите, към които се е запътил мечтателя, не са по моста Голден Гейт, а на 60-200 км от Сан Франциско, така че не знам какво въздиша по самия град. Също му е ясно, че когато човек не е стъпвал и в двата града, Мите, е смешно да взима отношение. Също му е ясно, че Ала-Бала лъже, че е живял във Ван.
Ами,не съм живял във Ванк.Ей тука изкарах 1 месец и докат си почивам пообиколих насам натам

http://maps.google.com/?ll=49.225271,-1 ... 35,,0,7.49"

А мечтателя кат му мине туристическия период и спре да въздиша по мостове и паркове може би сам ще се ориентира къде кинтите се берат по дърветата
http://maps.google.com/?ll=37.409301,-1 ... 96,,0,9.04"

Ма да ти кажа да сложиш Ван и Фриско на един кантар си е доста несериозно занимание.
Фриско е единственно е едни гърди назад заради мащабите си ,оттам и натоварения трафик създаващ стрес.От там нататък няма конкуренция с ВанКонг

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Хали Бали написа: А мечтателя кат му мине туристическия период и спре да въздиша по мостове и паркове може би сам ще се ориентира къде кинтите се берат по дърветата
http://maps.google.com/?ll=37.409301,-1 ... 96,,0,9.04"
Това да не е във ВанКонг, щото на мен ми изглежда точно като района на нашите офиси в Ричмънд: http://bit.ly/Q2zodK" :D

А кинтите никъде не се берат по дърветата, повярвай ми. Казва ти го човек, живял 6 години до Microsoft, Boeing, АТ&Т, Expedia, Amazon и Т-Mobile, работил за 2 от така изброените и с познати в останалите. Така и никой не успя да стане милионер. :( По дърветата ги берат може би единствено на Wall Street, всичко друго са митове.

POSTREACT(ions) SUMMARY

grozdan

Мнение от grozdan »

Аз имам един наивен въпрос - прегледах набързо изискванията за TN виза и забелязах, че едно от тях е работна оферта. Въпроса е мога ли свободно да си търся работа в САЩ (примерно в monster.com) и какви са ми реалните шансове ако не съм супер спец, т.е. какво би накарало американски работодател да изкара работна виза на канадец/канадски резидент?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

grozdan написа:Аз имам един наивен въпрос - прегледах набързо изискванията за TN виза и забелязах, че едно от тях е работна оферта. Въпроса е мога ли свободно да си търся работа в САЩ (примерно в monster.com) и какви са ми реалните шансове ако не съм супер спец, т.е. какво би накарало американски работодател да изкара работна виза на канадец/канадски резидент?
Кое те кара да мислиш че не можеш ?свободно? да си търсиш работа? Иначе шансове имаш, за тях е по добре да вземат канадец че по лесно се издава визата отколкото българин(например). Ако има обяви по твоята специалност пробвай. Винаги можеш да откажеш на етап оферта нали :!: ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Taxation is theft.
grozdan

Мнение от grozdan »

mortigur написа: Кое те кара да мислиш че не можеш ?свободно? да си търсиш работа? Иначе шансове имаш, за тях е по добре да вземат канадец че по лесно се издава визата отколкото българин(например). Ако има обяви по твоята специалност пробвай. Винаги можеш да откажеш на етап оферта нали :!: ;)
Под свободно имах предвид дали има смисъл да търся.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

grozdan написа:
mortigur написа: Кое те кара да мислиш че не можеш ?свободно? да си търсиш работа? Иначе шансове имаш, за тях е по добре да вземат канадец че по лесно се издава визата отколкото българин(например). Ако има обяви по твоята специалност пробвай. Винаги можеш да откажеш на етап оферта нали :!: ;)
Под свободно имах предвид дали има смисъл да търся.
Има, стига да отговаряш на критериите за TN.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Батка, аз мога да ти пусна линк от луната и да ти каже на кое кръстовище съм живял. Ти преди 4 години ми разправяше, как се минавал с ТИР по уличките на Бел-Еър, та затва пак ти вярвам.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Хали Бали

Мнение от Хали Бали »

Павел написа:Батка, аз мога да ти пусна линк от луната и да ти каже на кое кръстовище съм живял. Ти преди 4 години ми разправяше, как се минавал с ТИР по уличките на Бел-Еър, та затва пак ти вярвам.
Така е,голям кур беше да докараме един палет на един баджо дето си беше направил музей на някакви стари лимузини.Ти пък откъде помниш бре.

POSTREACT(ions) SUMMARY

umeiko

Мнение от umeiko »

Гледаш си професията, намираш я в списъка с професии по НАФТА, и намираш изискванията. За ИТ примерно изискванията са:
- бакалавър или мастър комп.инж.
- по ниско образование и 3г стаж
- никакво образование и 5г стаж (тука може и да лъжа, по памет цитирам)
И разбира се да си канадски гражданин.
Процедурата за издаване на ТН виза много пъти по проста от тази за издаване на H1B виза примерно, така че работодателя е на далавера. Да не говориме че за ТН виза нема ограничение в бройката, докато другата е с лимит.
И най важното, заплащането, с моето образование и стаж, ако бях американец щях да взимам сигурно двойна заплата, така че работодателя е на далавера да те наеме тебе вместо местното величие.
А за търсенето на работа никой въобще не те спира да кандидастваш или да отидеш на место като турист разбира се и да си търсиш работа (само никога, ама никога не го казвай на граничните :) ) Те мойте хора, първо ми предложиха да ми платят билета отиване и връщане до границата за да си изкарам работната виза, така че явно това е добре изпитана и позната практика.....

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор