Имам въпрос относно работна виза -работно разрешение

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
pinokio1972

Имам въпрос относно работна виза -работно разрешение

Мнение от pinokio1972 »

Здравейте ,
Питах следното нещо във форума за федералната процедура ,но никой не ми отговори.Надявам се че има хора който са заминали по този начин с работно разрешение:
Имам позитив LMO от канадски работодател и договор за работа за 2-години .Попълних формулярите за работно разрешително 1295 както и всички други описани в сайта на имиграционните и ги изпратих до Букурещ. Интересувам се някой наскоро вадил ли си е работно разрешително + виза за да ми каже сроковете за обработка и дали още нещо ще е необходимо? Ако може да обясни какво следва след като изпратиш всички документи до посолството?
Виждам ,че сроковете ,който са дали са доста разтегливо понятие за тях.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
optics
Модератор

Re: Имам въпрос относно работна виза -работно разрешение

Мнение от optics »

в сравнение с емиграцията излиза за нула време - месец-два

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
BMO
Обратна връзка:

Мнение от BMO »

Вероятно си голям късметлия.
Аз никога не съм чувал някой работодател да се размърда и да даде работна виза на българин.
Можеш ли да споделиш как го убеди да направи това?

POSTREACT(ions) SUMMARY

umeiko

Мнение от umeiko »

По скоро да отиде на този сайт: http://www.payscale.com/mypayscale.aspx и да погледне колко му е нормална заплатата. Ако е 100% от нормалната, значи е голям късметлия :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

pinokio1972

Мнение от pinokio1972 »

umeiko написа:По скоро да отиде на този сайт: http://www.payscale.com/mypayscale.aspx и да погледне колко му е нормална заплатата. Ако е 100% от нормалната, значи е голям късметлия :)
Става въпрос за шофьор ,и заплатата е като за такъв за Канада е може би 1-2 цента на миля по малко. Но аз съм карал САЩ горе долу на същите пари а и има и бонуси абе горе долу около 4800 на месец.Мисля ,че за NB е ок.

POSTREACT(ions) SUMMARY

umeiko

Мнение от umeiko »

Ако е след таксите, е супер, ако е преди.....Иначе недей да си казваш парите, не е прието това в Канада :)
Но щом казваш че е нормално заплащането, въобще не се колебай ами действай.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pinokio1972

Мнение от pinokio1972 »

umeiko написа:Ако е след таксите, е супер, ако е преди.....Иначе недей да си казваш парите, не е прието това в Канада :)
Но щом казваш че е нормално заплащането, въобще не се колебай ами действай.
Ми то всеки като чукне по обявите може да види колко се плаща на миля , а ако си по в час можеш да разбереш колко е норманото заплащане ..А вече от компанията зависи колко ще ти пусне .Поне в Чикаго никой не криеше и се знаеше за колко се работи

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
balbi

Мнение от balbi »

В крайна сметка ти си ги изработваш тези пари и решаваш дали да ги споделиш.
;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

miracle

Мнение от miracle »

Здравейте, аз преди дни взех виза за Канада. Аз също имам позитив ЛМО и договор за 2 години. Освен всички формуляри е вероятно да изискат от вас свидетелство за съдимост(преведено) от България и FBI Record от USA ( в случай че са минали по малко от 5 години от както сте напуснали САЩ). След като ще бъдете шофьор ще ви трябва - Удостоверение от КАТ за нарушенията( само преведено без легализация) и Driver abstract (record) от USA ( не по стар от 6 мес). Друго което трябва да имате е писма от фирмите работодатели удостоверяващи периодите през които сте работили за тях както и заеманата длъжност(кратко описание) с адреси и телефони за контакт.
В моя случай изпратих документите на 29.08 и в първите дни на октомври бях поканен на интервю.

Успех на интервюто!

POSTREACT(ions) SUMMARY

pinokio1972

Мнение от pinokio1972 »

miracle написа:Здравейте, аз преди дни взех виза за Канада. Аз също имам позитив ЛМО и договор за 2 години. Освен всички формуляри е вероятно да изискат от вас свидетелство за съдимост(преведено) от България и FBI Record от USA ( в случай че са минали по малко от 5 години от както сте напуснали САЩ). След като ще бъдете шофьор ще ви трябва - Удостоверение от КАТ за нарушенията( само преведено без легализация) и Driver abstract (record) от USA ( не по стар от 6 мес). Друго което трябва да имате е писма от фирмите работодатели удостоверяващи периодите през които сте работили за тях както и заеманата длъжност(кратко описание) с адреси и телефони за контакт.
В моя случай изпратих документите на 29.08 и в първите дни на октомври бях поканен на интервю.

Успех на интервюто!
Миналата седмица ми изпратиха списък с допълнителни неща които ми искаха:
FBI criminal record-напуснал съм САЩ 2006 и последно си вадих такъв от 18.11.2011 .Мислиш ли че ще им свърши работа ? Колко е изискванетоза актуалност на FBI документа?
Както и писмо от фирмата в САЩ и тази в БГ ,където работих и копие на амареканската ми книшка.
Нямам US абстракс защото ако искам да извадя такъв то става онлайн но го изпращат по е-маил до работодател само.
При теб иска ха ли да минаваш на медицински преглед?

POSTREACT(ions) SUMMARY

miracle

Мнение от miracle »

Здравейте,
относно FBI criminal record - в случй че не сте посещавал САЩ от 2006г би трбвало да е ок( но все пак те са хората които казват ок лили не).
Относно Driver record-а - зависи от щата. От Северна Каролина всеки може да си го поръча онлайн, другият вариянт е от тук http://www.4safedrivers.com"
Не са искали да минавам медицински преглед.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pinokio1972

Мнение от pinokio1972 »

miracle написа:Здравейте,
относно FBI criminal record - в случй че не сте посещавал САЩ от 2006г би трбвало да е ок( но все пак те са хората които казват ок лили не).
Относно Driver record-а - зависи от щата. От Северна Каролина всеки може да си го поръча онлайн, другият вариянт е от тук http://www.4safedrivers.com"
Не са искали да минавам медицински преглед.
Последен въпрос :
Драйвинг рекорда са пред посолството ли ми е нужен или за работодателя?
Сащото питам и за БГ справката?

POSTREACT(ions) SUMMARY

miracle

Мнение от miracle »

В случай че Driver record-а и Удостоверението от КАТ не са упоменати в листа с документи които са ви пратили от консулството, значи не са ви необходими. По принцип ги изискват от консулството.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pinokio1972

Мнение от pinokio1972 »

:rofl: от днес съм с работна виза за 2 г.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Честито !
За кой град ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор