Помислете добре

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Помислете добре

Мнение от ablood »

Хайде сега да ме светнеш как купуването на жилище в Монреал може да се сравни с руска рулетка.

На базата на какъв световен катаклизъм или катастрофа могат да паднат цените драстично + дългосрочно? Потъване на острова? Чума?

Временни спадове не ни вълнуват, докато продължават да осигуряват дом на свемействата.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
arci

Мнение от arci »

Балби здрасти :hai: ,всичко пак е някъде там.. :D Все си мисля ,че ако едно с-тво с две деца има възможност да заделя 35% от дохода си да покрива моргидж,според мен би било по добре да живее в къща или апартамент,почти същите пари ще плаща за жилище под наем.На другия полюс слагам тези на които 60-70% от дохода отива да плащат моргидж,такси,отопление и т.н,когато треперят да не ги махнат от работа ,че замина къщето :) и така всичко е много индивидуално.Поздрави!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
balbi

Мнение от balbi »

ablood написа:Хайде сега да ме светнеш как купуването на жилище в Монреал може да се сравни с руска рулетка.

На базата на какъв световен катаклизъм или катастрофа могат да паднат цените драстично + дългосрочно? Потъване на острова? Чума?

Временни спадове не ни вълнуват, докато продължават да осигуряват дом на свемействата.
Зависи какво ти е в главата блъд :)
Моите асоциации са свързани с руска рулетка :) Определено не го свързвам с инвестиция, но пак казвам зависи какво е в мислите на всеки един от нас. Определено не можеш да се поставиш на мое място като мислене нито аз на твоето - така че колкото хора толкова и мнения! ;)

Поздрави!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Това, последното уклончиво изказване с нищо не обясни предишното:
balbi написа:arci в едно време на рецесия и криза каквото е времето в момента покупката на къщя не е нито инвестиция, нито дълг...по-скоро е малко руска рулетка ;) ама от онази с бренекето ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

ми блъди не го ли виждаш:
купуваш си къща в период на криза:
- не знаеш дали цената ще падне още или ще се вдигне;
- не знаеш дали ще имаш работа или не;

Ако тези двете не са руска рулетка, не знам кое е.
Разбира се ти трябва да живееш някъде, но да кажем че си загубиш работата и си под наем, можеш първо да си смениш жилището, второ да си смениш местоживеенето, в зависимост от новата си работа изобщо много неизвестни, за да се вържеш в изплащане за 25-30 години.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pumpy написа:...но да кажем че си загубиш работата и си под наем, можеш първо да си смениш жилището, второ да си смениш местоживеенето, в зависимост от новата си работа изобщо много неизвестни, за да се вържеш в изплащане за 25-30 години.
1. Цените в Монреал не са толкова високи, че да има възможност за драстично падане в дългосрочен план.
2. Даже и да си загубиш работата, това не значи, че няма да си намериш друга след няколко седмици, или месеци.
3. Даже и да бъдеш тотално изхвърлен от трудовия пазар по някакви причини, винаги остава възможността да смениш жилището с по-достъпно. Няма договор за 30 години, а заем, изчислен да бъде изплатен за 30 години при настоящите вноски. Ако решиш можеш да смениш жилището, или да предоговориш/прекратиш договора. Все някъде трябва да живееш, нали?

Къде тук видя драматичен риск?

Едит:
Пример - нашият 21 годишен моргидж беше предоговорен на 10 годишен, който по всичко личи, че ще бъде затворен на 7-мата година.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

Няма да ме разбереш, защото ти намаляваш договора си....

Когато предоговаряш, продаваш, не винаги си на ПЛЮС...Какво точно предоговаряш и колко си загубил ако се наложи предоговаряне, да речем на третата година, когато реално си плащал предимно и само лихви. Тоест на 3-тата година трябва да си смениш жилището; продаваш старото, доплащаш на банката разликата, която й дължиш и се местиш в по-малко и по-евтино....
И ти не виждаш набутването тук ???

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Набутване при пректаряване/орязване на договора понякога има, но това нито е фатално, нито е за пренебрегване, че през това време си ползвал жилището, вместо да изплащаш моргиджа на наемодател.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

ОК, радвам се че видя от къде идва набутването. Дали е много или е малко не ми се спори. А дали си плащал наем или моргидж също не ми се спори.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

:handshake:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа:Къде тук видя драматичен риск?
Така е, драматичен риск няма. Тази световна криза, започна преди 5 години от проблемите при препиване с алкохол, а термина foreclosure е от sci-fi филмите и означава нападение на извънземни. Или пък ако искаш по-мекия вариант - такова чудо в Канада не може да се случи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Монреал не е Канада. Забележи, че в предишната страница разговорът се завърза между няколко монреалци и няколко пъти напомних, че става дума конкретно за Монреалските рискове.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy

Мнение от pumpy »

Дабе, Монреал е Кебек и да се изкажт тези, които са си напазарували на килограм при последните два референдума.....
Защо ли ми се чу нещо напоследък, че се задава нов такъв ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Пумпи, имаш ли данни за драстично + дългосрочно падане на цените при тези референдуми?

Имало е спад (къде ли няма), после покачване и няколкото изключения са дали храна за легенди за къщи по $5000.

POSTREACT(ions) SUMMARY

apple

Мнение от apple »

ablood написа:Хайде сега да ме светнеш как купуването на жилище в Монреал може да се сравни с руска рулетка.

Питай американските си комшии по този въпрос! /И испанците го поеха същия.../ И те така са разсъждавали до скоро, ама на случи им се... Както те попитаха преди малко що си мислиш, "че такова чудо в Канада не може да се случи?" :?: Да бе забравих...
Монреал не е Канада. Забележи, че в предишната страница разговорът се завърза между няколко монреалци и няколко пъти напомних, че става дума конкретно за Монреалските рискове.
:lol: Кога се отцепихте? Явно съм го проспала този момент. Ами, а честита ви независимост тогава! Да не забравиш да почерпиш... ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено