As riders endure July’s oppressive heat, Société de transport de Montréal (QC) is asking its customers whether they want air-conditioned buses. The survey — which, in a ironic twist, is being distributed to riders on STM’s handful of air-conditioned buses — also asks passengers whether they would be willing to pay more for air-conditioned buses and whether they are concerned about the impact on the agency’s carbon footprint. STM estimates that equipping the bus fleet with air-conditioning would cost $20 million, plus $5 million a year in operating costs. Fuel consumption would increase 25%, and 3,200 tons of greenhouse gases would be added to the atmosphere each year. Previous surveys have suggested that air-conditioning is a low priority for Montreal’s transit riders. Link to full story in The Gazette.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Последно промяна от crusader на Пон Яну 07, 2013 12:33 am, променено общо 1 път.
Ех, ама и вий едни граждани се извъдихте...тц,тц,тц! Ами, че те точно селските са климатизирани, бре!
Другите как ще ги климатизират като през 5 минути си отварят вратите?
На който му е топло в Монреал да ползва метрото или влака!
Проблемът с българския градски транспорт не идва от климатизацията, а от нередовността му и неспазването на всякакво разписание. Резултат: Претъпканост и задушевна атмосфера, която при 40 гр. е направо задушаваща.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
crusader написа:И това го пише човек живеещ в Монреал където 90 % от автобусоте НЯМАТ климатик ???
Новите автобуси в София ще бъдат климатизирани. Това е едно от условията на търга. По ТВ казаха, че билетът остава 1 лев или 80 стотинки ако си купиш 10 броя.
Kan_Tangra написа:
Лятото се обърках и хванах един автобус в София, в 40 градусова жека. Е, 40 беше отвън. В автобуса сигурно беше 60. Как не умрях тоя ден от топлинен удар, не знам.
То, объркването преди да бъдеш единственият клиент за месеца в МОЛ-а ли беше или след това
Бистра е права, автобусите от предградията(селата), СА климатизирани. В градо (Монреал) НЕ.
SFBG82 написа:Снимките са лично мои и нищо не им е манипулирано.
В София ситуацията е същата. Всички паркинги на молове са фул макс по всяко време, а не са малки, някои са за по 3, 4 хил. автомобила. Дори в 11 часа сутринта в работен ден всичко е фул. Хората носят по 2, 3 торби, а не гледат само както до преди години.
Проблемът с потреблението
За момента обаче Колев е песимист. "Толкова продължително свито потребление не помним вероятно от 90-те години насам, а фалитите вече са ежедневие. Някога с колегите ми преживявахме лично затварянето на всеки един обект. Сега сякаш претръпнахме", споделя той.....
.....Резултатите за България са още по-негативни - нови обекти тук планират под 5% от участвалите в проучването. Цифрата е малка, но по-показателна е тенденцията – за миналата година нови обекти в страната са планирали около 19% от търговците. При това четирикратният спад идва във време, когато се очаква и отварянето на три мола в София – Paradise Center, Sofia Ring Mall и MegaMall.....
.....Показателен е фактът, че откриването на гигантския Paradise Mall в София, което бе планирано за края на 2012 г., ще се забави именно поради трудности с отдаването на всички търговски площи в него.....
...и т.н.
Сега четох за този Paradise Center .Това е нещо огромно. Кога ще го откриват в крайна сметка?
POSTREACT(ions) SUMMARY
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
В София ситуацията е същата. Всички паркинги на молове са фул макс по всяко време, а не са малки, някои са за по 3, 4 хил. автомобила. Дори в 11 часа сутринта в работен ден всичко е фул. Хората носят по 2, 3 торби, а не гледат само както до преди години.
За момента обаче Колев е песимист. "Толкова продължително свито потребление не помним вероятно от 90-те години насам, а фалитите вече са ежедневие. Някога с колегите ми преживявахме лично затварянето на всеки един обект. Сега сякаш претръпнахме", споделя той.....
.....Резултатите за България са още по-негативни - нови обекти тук планират под 5% от участвалите в проучването. Цифрата е малка, но по-показателна е тенденцията – за миналата година нови обекти в страната са планирали около 19% от търговците. При това четирикратният спад идва във време, когато се очаква и отварянето на три мола в София – Paradise Center, Sofia Ring Mall и MegaMall.....
.....Показателен е фактът, че откриването на гигантския Paradise Mall в София, което бе планирано за края на 2012 г., ще се забави именно поради трудности с отдаването на всички търговски площи в него.....
...и т.н.
Сега четох за този Paradise Center .Това е нещо огромно. Кога ще го откриват в крайна сметка?
Тази година. Най-вероятно преди или след лятото.
Като цяло чакаме 3 мола за откриване тази година. 2 от които са огромни. Може би само в Истанбул има по-големи в региона на България.
...и т.н.
Тази година. Най-вероятно преди или след лятото.
Като цяло чакаме 3 мола за откриване тази година. 2 от които са огромни. Може би само в Истанбул има по-големи в региона на България.
Кои сте вие? Ти и Боко тиквата?
Продължавай да твърдиш, че не си платен агитатор. Повръща ми се от ВАС!
Аре стига ве, разводнихте хубавата тема с тия климатици, села и пр.
Аз тъй като си седя, и ми домъчнее и си отварям тая тема да видя какво строителство се въздига, какви молове, какви нови инвестицИ, какви магистрали ....
POSTREACT(ions) SUMMARY
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.