Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа: В Алберта ходят или супер специалисти, като Марто, Иван и не знам други изобщо във форума има ли, и супер НЕ специалисти. Които навсякъде не им харесва и все обикалят провинциите с надежда.
Ако си от 1те или от 2те, Алберта е твоето място.
А ако си любител на природата, Виктория и Нанаймо те очакват. :lol:
Монреал е за обикновени хора ... така да се каже.
Ай стига ве! :D

Ако си имал мен предвид, аз съм си най-обикновен човек и никакъв суперспециалист :D

Отишъл съм там, където има работа по специалността ми, щото в България нема и когато я имах ми плащаха 300 долара на месец, колкото на всички обикновени хора в България по това време.

Вчера бях на гости на мой бивш колега българин, който е тук от 16 години и с жена си имат малък семеен бизнес, нямащ нищо общо с нефт и газ. Работил е общо около година по специалността си и мисля, че стандарта му на живот е на горе-долу същото ниво, че ако не и по висок от моя.

Купих си къщата чрез българин, който е сред топ 20 в real-estate в Калгари. Не искам да му правя повече реклама, ама е бивш спортист, завършил спортно училище и ВИФ. Него дори не си мечтая да го стигам.

Когато дойдох 2001-а бачкахме заедно няколко месеца с един българин в един склад чрез temp agency. Той си намери постоянна работа във въпросния склад като подръжка и си купи къща доста по-рано от мен, жена му също не работи по специалността си.

Въбще тук си е пълно с обикновени българи. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Ето това са обикновени българи ,но успели да живеят добре ,да имат дом,семейство,бизнес и добър стандарт на живот.От това повече какво да иска човек?:)
Може би да види друга страна и да го направи отново...

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

A, моето изрично казах, че е извод на база този форум. Не съм ходил из Алберта да броя успелите българи. То и аз за който се сетя българин е по-добре от мен. И си е купил къща. Разбира се, засичал съм и други българи ... но за тях не се сещам често ... :rofl:
10% разлика в данъците е малък мотив да се местя. Особено ако ще е на село.
Виж, ако е в някое калифорнийско село, по-става.
50% ставка още не съм я стигнал. 40-42 ... до колкото помня. Пак не е никак малко.
Квебек/Монреал привлича и с евтините наеми/недвижими имоти и образование. Което прави някакси по-малък риска при емигриране. Но пък темата е за заплащането.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Като цяло има баланс, но субективно погледнато Монтреал може да се изкара най-скапаното, или най-комфортното място за живеене. За мен е повече от ОК.

Тенденцията е да се емигрира от Монреал, заради надеждата по-бързо развитие. Когато бивш несретник-социаладжия попадне в град, където не само, че помощите са оскъдни, но и разходите са много по-големи, тогава запретва ръкави, започва да бачка и наистина се развива. Тоест, истина било. :lol:

Разбира се той никога няма да си признае, че ако се беше юрнал да работи щеше да се уреди и в Монтреал. ;)

Аз в БГ пари печелех достатъчно. Тук съм дошъл за да живея в спокойствие и комфорт, имайки време за дома семейството си. Не да се юркам да бачкам по 50 часа на седмица за да поддържам висок стандарт в скъп град. Лична позиция.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:Много често като има малка обява и не се пише град, се подразбира Монреал.
Въпросът е "Защо ли???"
Дали защото повечето българи са все на социал, или пък има друга причина.
Аз пък още не мога да схвана каква е причината, че всички обяви за "преотстъпване" на апартаменти са все от Монреал. Някой има ли обяснение ? Какво е по-различно например в Торонто, че хората не си "преотстъпват" ??

POSTREACT(ions) SUMMARY

becks

Мнение от becks »

roumensp написа:
Аз пък още не мога да схвана каква е причината, че всички обяви за "преотстъпване" на апартаменти са все от Монреал. Някой има ли обяснение ? Какво е по-различно например в Торонто, че хората не си "преотстъпват" ??
Законите. Никой не може да те задължи да преподпишеш едногодишен договор за наем, ако не искаш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа: Аз в БГ пари печелех достатъчно. Тук съм дошъл за да живея в спокойствие и комфорт, имайки време за дома семейството си. Не да се юркам да бачкам по 50 часа на седмица за да поддържам висок стандарт в скъп град. Лична позиция.
Ти не разбираш и/или не искаш да разбереш. че и в "скъп" град може да се постигне добър стандарт на живот с 30 часа работна седмица. Не е важно колко часа работиш, а какво изкарваш за тези часове. Затова и темата е за заплащането, а не за заетостта.

А отностно 12-те порцента - понякога 12% процента са едногодишни федерални детски, понякога една средногодишна заплата - зависи от "заплащането в Канада" . Разбира се това не е причина да се преместиш тук или там. Аз изказвах мнение защо хората НЕ СЕ МЕСТЯТ от Монреал, веднъж установили се там. Аз самия съм готов да ги жертвам тези 12% и да се върна в Монреал, но пита ли ме някой ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

becks написа:
roumensp написа:
Законите. Никой не може да те задължи да преподпишеш едногодишен договор за наем, ако не искаш.
Нещо не схванах, в Онтарио никога ли не се подписва договор за определен брой месеци като се рентва ? Питам, защото в Канада нямам опит с рентване, но в Щатите (Вашингтон) ги имаше и двата варианта - имал съм и договор за 6 месеца, имал съм и "месец за месец" (т.е. без договор), и не мисля, че това беше изрично регламентирано със закон.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

becks написа:
roumensp написа:
Toчно така. Тук законите са достатъчно в защита на капризни наематели. Дори ги учат за без пари как да прекарат мръсния капиталист - собственика. Това е единствената защита на хората, които отдават под наем жилища. Друг е въпросът доколко е ефективна, ако трябва да се бориш със социаладжии.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Демек в кебек след първата година подписваш отново за година тъй ли да разбираме ???

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

roumensp написа:Нещо не схванах, в Онтарио никога ли не се подписва договор за определен брой месеци като се рентва ? Питам, защото в Канада нямам опит с рентване, но в Щатите (Вашингтон) ги имаше и двата варианта - имал съм и договор за 6 месеца, имал съм и "месец за месец" (т.е. без договор), и не мисля, че това беше изрично регламентирано със закон.
Румене, в Кебек минималният срок за подновяване на договор е 1 година. Не може да се нарушава по средата. Все пак рентиерите не са хотелиери.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:
roumensp написа:Нещо не схванах, в Онтарио никога ли не се подписва договор за определен брой месеци като се рентва ? Питам, защото в Канада нямам опит с рентване, но в Щатите (Вашингтон) ги имаше и двата варианта - имал съм и договор за 6 месеца, имал съм и "месец за месец" (т.е. без договор), и не мисля, че това беше изрично регламентирано със закон.
Румене, в Кебек минималният срок за подновяване на договор е 1 година. Не може да се нарушава по средата. Все пак рентиерите не са хотелиери.
Добре, а в Онтарио законът забранява ли изрично оферти от типа на "Сключи договор за 12 месеца и наемът ще ти е с 10% по-нисък" ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

optics написа:Демек в кебек след първата година подписваш отново за година тъй ли да разбираме ???
Aко си решил да останеш - да. Ако си решил да напуснеш - никой не те е вързал, само че 3 месеца преди напускането трябва да уведомиш писмено собственика за желанието си. Той не може да чете мисли все пак.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:
optics написа:Демек в кебек след първата година подписваш отново за година тъй ли да разбираме ???
Aко си решил да останеш - да. Ако си решил да напуснеш - никой не те е вързал, само че 3 месеца преди напускането трябва да уведомиш писмено собственика за желанието си. Той не може да чете мисли все пак.
Сега разбирам, вярно при вас "нема лабаво". 3 месеца предизвестие ... дори Бел и Роджърс не искат по толкова. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Mале, бистре, в нецивилизования свят след изтичането на 1-вата година, обикновено договорът става месец за месец, и тогава можеш да се изнесеш с 1 месец предизвестие.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор