Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Canadian Dream

Мнение от ablood »

На нас ни отне около година и половина докато се ориентираме, свикнем с местните навици и езици, купим къща далеч от подтискащото гето, намерим приятни и спокойни работи...

6 години по-късно имаме второ и трето дете, по-добри работи, спокоен живот без стрес и юркане, къщата 90% изплатена, разточително обзаведена, дваж годишно до Куба....

Не знам колко повече от това трябва да искаме.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Joya написа: Канада е просто държава, това не е отговора на проблемите ни, те биха съществували в всяка държава, дори и в най-прекрасната. Зависи кой за какво е дошъл.
Като не ти харесва продължаваш напред, свят широк, човек не бива да се спира, нито да живее някъде на сила, когато не е щастлив.
Моят въпрос по-скоро е, защо когато не сте доволни, и не сте щастливи, не правите нищо да промените ситуацията ?

И си права и не си - Принципно съм съгласен, че ако не си успял в България, голями надежди за успех, няма другаде - още повече в държава където конкуренцията пада с всеки ден. И за образование, и за университети и за работа. Демографски срив.
В тази част съм съгласен.

Ама не си прав, че е просто държава Канада - аз съм с други впечатления от нея за 2-3 месеца там - впечатленията са ми, че е като Европа(работил съм в Австрия, Унгария, Франция и Германия) демек... консервативна.
И си държат Канадците на тяхното си и Канадски опит и въобще всичко има едно уважение дори и от малките членове на моето семейство или дори и от по-възрастните - ааа Този е Канадец за това има повече пари, по-хубава заплата и т.н
И ги разбирам де, аз 2-3 месеца се опитвах работа да се намеря в Торонто а и също кандидатстване в университети в Британска Колумбия.
Ми усещам едно такова пренебрежение като къв си ти бе.

Е това в Америка не съм го осетил, дори напротив, защото явно не е социална държава тук Американците са последна дупка на кавала - а много много напред с материала са всички skilled емигранти. Но и за това съм благодарен, че емиграцията в Щатите е много много много тежка, освен ако не си дяволски късметлия иначе си е практика 10-15 години да седиш в страната и после да ти свършат пътечките за нов тип виза или продължение.

Ако трябва да сравнявам емиграцията на мен и на моите членове от семейството избрали Канада - много по-бавно става успеха в Канада.
Докато в Америка още от стъпването се завърта машината...иначе отиваш бездомник под моста......но явно Канада е богата държава и може да си позволи такава широка социална политика и хората и да мързелуват.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от Californian на Чет Апр 04, 2013 10:28 am, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ablood написа:На нас ни отне около година и половина докато се ориентираме, свикнем с местните навици и езици, купим къща далеч от подтискащото гето, намерим приятни и спокойни работи...

6 години по-късно имаме второ и трето дете, по-добри работи, спокоен живот без стрес и юркане, къщата 90% изплатена, разточително обзаведена, дваж годишно до Куба....

Много е по-бавно от колкото в Щатите. Това което 2ма го постигат при вас, тук може и един от семейството да го постигне работещ. И най-вероятно имате помощ от баби и дядовци или пък някоя Чилийка или Българка ви гледа децата за 500долара цял месец...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не
Просто работим по 30-38 часа на седмица макс и имаме време за дома и децата.

edit: плюс добра детска градина, която пое децата ни от навършване на 7-мия им месец за $7/ден за да можем да се върнем на работа.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от ablood на Чет Апр 04, 2013 10:35 am, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ablood написа:Не

Мен ми звучи като научна фантастика 3 деца и мъжа и жената да работят без никаква помощ, става ясно от думите ти.
Евала тогава и на теб, в този форум сте се събрали звезда до звезда. :D 8)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Образовани хора, а не са разбрали основното правило измислено от Ленин, че пари се правят само от експлоатация. Това нагледно ми беше обяснено от един евреин по времето когато бях асистен в Южна Корея и си мислех, че с научна кариера ще хвана дявола за рогата. Тогава той с факти ми доказа, че с такава работа (научна дейност) се занимават само хора които не са успели да се реализират в професията си. Замислете се и ще се убедите в истинноста на думите му, с това се съгласиха и моите родители които също бяха универитетски преподаватели и като такива се пенсионираха.
Въпроса е само един - как да организираш събитията, така че да се възползваш от експлоатацията (когато направиш това ще си финансово добре на всяка точка от планетата). За да се постигне това не е достатъчно да напъваш само когато си в тоалетната защото общото межу мисленето и ходенето по голяма нужда е, че могат да се отлагат, но за определен период от време и после започва да мирише.
Законодателството в Канада нетолерира високите заплати и ако получаваш такава като наемен работник със сигурност ще загубиш половината под формата на данъци ....., но това си има и добрата страна - плащаме за спокойстието което получаваме, убеден съм че децата ми могат спокойно да се приберат у дома дори и по вечерните часове, има чисти паркове ......

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

ablood написа:На нас ни отне около година и половина докато се ориентираме, свикнем с местните навици и езици, купим къща далеч от подтискащото гето, намерим приятни и спокойни работи...

Да някой така живеят, продават жилището на родителите си, с парите купуват барака по южния бряг или околностите на Лавал и се чустват добре когато си пресъздадът свой измислен българско - канадски свят (за което само мога да им завиждам), но реалността е друга.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от analgin на Чет Апр 04, 2013 11:07 am, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ablood написа:Не

edit: плюс добра детска градина, която пое децата ни от навършване на 7-мия им месец за $7/ден за да можем да се върнем на работа.

Така по-може. :rock:
Браво 7долара на ден ми звучи пак като научна фантастика сравнение с повечето големи градове в Америка... Хубава детска градина си е 800-1300долара на дете месечно.
Евала за социалния свят там в Квебек, то си Европа. ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

analgin написа: Да някой така живеят, продават жилището на родителите си, с парите купуват барака по южния бряг или околностите на Лавал и се чустват добре когато си пресъздадът свой измислен българско - канадски свят (за което само мога да им завиждам), но реалността е друга.
Е, чак пък продават жилището на родителите си. А посмали малко! :lol:
Аз до момента нищо не съм продала, още по-малко пък на родителите ми. Родителят продаде своето за да си финансира бизнеса, ама той и в момента си харчи парите от същия този бизнес.
Не зная каква е реалността. Ето признах си. Не контактувам с много българи и наистина не зная.
Познавам канадската такава, а тя е, че: На 25 години си напълно независим от родителите си и имаш ВСИЧКО.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

analgin написа:

Да някой така живеят, продават жилището на родителите си, с парите купуват барака по южния бряг или околностите на Лавал и се чустват добре когато си пресъздадът свой измислен българско - канадски свят (за което само мога да им завиждам), но реалността е друга.
Има и такива дето купуват по-България близо 100хил долара за жилище... още ме е яд. С тази демографска криза и въобще в следващите 5-10 години не виждам да се подобри състоянието в България.
Сега щях за 3та къща да мисля в Северна Америка .....При това на пазар където след 10-15 години къщите от 150к ще станат 300к...с тази чудовищна релокация към Тексас и от вън и от вътре в страната
Така, че не е важно колко изкарваш, ако не си добър с инвестирането на парите. :)
Тексас е Бей Ерията и Саут Бей но все едно 1970та година в момента....

POSTREACT(ions) SUMMARY

tanyatais

Мнение от tanyatais »

Същото иска всеки нормален човек! :y:
Лично за нас предпочитаният вариант в схемата е по-малкото деца ,т.е. едно само и повече свобода откъм работа и часова заетост.

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
speedy

Мнение от speedy »

Моята мечта беше за място, където сравнително мързелив човек със среден акъл да може да живее спокойно, да има семейство с деца, да изкарва по малко пари, за да си задоволява някоя прищявка. Принципът ми е да сложа летвата достатъчно ниско, за да мога да я прекрача без да се налага да скачам. Дет' се вика mission accomplished. Сега се чудя кога да измислям следващата мечта.

POSTREACT(ions) SUMMARY

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

А то за мечтите се пишело, и аз мисля, че имам постижима мечта.
Моята летва и разбиране за успех в живота е следната.
Да изкарваш толкова пари, че ако нещо се промени не зависещо от теб - уволнение в работата - да си позволиш същия стандарт на живот до живот, дори и да не работиш или айде на на 100процента но поне на 60-70процента.
Или преведено с други думи.
Да си ленд лорд с 3-4 къщи и общ доход от 3,5-4хил долара освен заплатата. С които да си живееш пре спокойно не охолно но живееш, ако нещо си загубиш работата или пък те домързи към 55-60годишна възраст.

POSTREACT(ions) SUMMARY

eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

...., но реалността е друга.
Чия реалност? Моята реалност си ми харесва.Моята барака е на банката де факто още, защото мама и тати требе да живеят някъде все пак, а и парите от апартамента им едва би стигнал за 1/4 от цената на бараката ми.
Иначе, ако си бях седяла при тях мирно на 3те букви, 2то лапе трябваше да го инсталираме на балкона (обаче апартамента е без ;) ).
Аз не бях способна да се реализирам с моята си професия в Бг(все пак се опитвах да я работя 5 год), но тук успявам за сега някак си. Тук се запознах с хора, които: Група 1-успяха с техните си професии от Бг. Група 2-смениха си професиите и пак ми изглеждат на успели. Група 3-работят каквото там са успели да закачат и казват,че се чувстват добре (на мен не ми изглеждат добре обаче). Гр.4-като гр.3, но наистина се чувстват добре.Гр.5-прибраха се обратно в Бг и се чувстват добре(видяхме ги лятото) и Гр.6-прибраха се в Бг и не се чувстват добре. Гр.7-отидоха другаде,ама нямам още инфо как са.Към всяка група може да се опишат и подгрупи, ама нещо ми свърши писателския ентусиазъм.
Отивам да си използвам данъците по предписание(дребното е в болнични и нещо ме вика). Радвам се да си плащам данъците-колкото повече ми взимат, толкова повече чисти пари ми остават(нищо,че % на взетите също расте-просто избягвам да си гледам брутната заплата и да си харча нетната или каквото остава от нея след вноските по заемите).

POSTREACT(ions) SUMMARY

speedy

Мнение от speedy »

Канадските данъци не са толкова високи. Тия дни оправях документацията - ами някъде към една четвърт от семейните доходи са отишли за федерални и провинциални данъци. Разните му местни такси и HST/GST/PST не ги смятам, де...

POSTREACT(ions) SUMMARY

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Заключено