Интервю - 22 юли

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Pourcko

Интервю - 22 юли

Мнение от Pourcko »

За нас:
Възраст - съвсем малко под 40; семейни, с две деца, над 12 г.;
Квалификация - машинни инженери с над 5 г. стаж;
Френски език - 2 пъти седмично, по 3 часа, през последните 10 месеца с нашия прекрасен учител. Минахме Панорама-1 и я преговорихме. Последните месеци - "разигравахме" интервюто... През свободното време - сайтове с упражнения и интерктивни СД-та.
Английски - самоподготовка и две срещи с учителка.
Нямаме роднини престой в Квебек.

За интервюто:
1. ЛаРю се представи и даде думата на преводачката, която ни издекламира каква е целта на срещата и обърна внимание на точното отговаряне и ненамесата на другия кандидат.
2. Поиска ни паспортите.
3. Показа ни формулярите и попита дали подписите са нашите.
4. Попита дали сме плащали за подготовката на документите и кой ги е попълвал.
5. Женен ли сте? Колко пъти?
6. Колко деца имате? Имате ли деца от други жени/мъже?
7. Кога дойдохте на белия свят?
8. Къде живеете?
9. Поиска оригиналите на дипломите. Прегледа ги и за всяка от тях попита за продължителността на обучението.
10. Поиска трудовата книжка и препоръките от работодатели. Попита къде работя, като какъв и какво точно правя?
11. Съвсем формално попита дали говоря английски?
12. Последваха въпросите към втория кандидат (вж. 5-7, 9 и 10)
13. Колко време сте учили френски.
14. Отново към основния кандидат - Къде ще се установите в Квебек?
15. Колко дървета сте унищожили за да стигнете до тук? ... Нали и у вас хартията се прави от дървета?
16. Проверете в тези документи дали имената и рожденните дати са верни и подпишете тази декларация!

Впечатления:
1. Мосюто не се стараеше да говори разбираемо - на 2/3 от въпросите молех за пояснение или повторение.
2. Останах с впечатление, че докато той си смята нещо, дебне кога ще си отвлека вниманието с подреждане на документи и точно тогава смотолевя някакъв въпрос.
3. В някой от постингите пиши негативни неща за него - като се изключи по-горното (много е вероятно да го прави умишлено) аз го определям като добронамерен професионалист - той пръв посяга да се ръкува, любезно кани да се настаните, еднозначно казва кога да се събщава датата по ден, месец и година и т.н.

В заключение:
Толкова много се вълнувахме и толкова леко минахме, че даже вече не се и радвам, а ме е яд, че съм се шашкал като гимназистка.
На всички въпроси отговарях с да/не, дата, число, име на населено място, учебно заведение и предприятие. Изречения използвах само когато разказах за работата си (на англо-френски) и на финала, че хартията е много, понеже имаме много дипломи и сертификани, но все пак тя може да се рециклира.

До всички "дъртаци":
Бях си направил "песимистична" и "реалистична" самооценка, като първата включваше средния брой точки от графите за езици и адаптивност и пак не събирах необходимия минимум... но успяхме. Шанс за успех има! Пожелавам го на всички!

А сега си лягам, защото снощи не можах да спя. Ако сте притеснени преди интервюто - притеснявайте се колкото можете, дори и повече - така непосредствено преди да влезете, вече ще сте емоционално изтощени и няма да ви пука.

Благодаря на всички, които са писали в този форум, на всички които ще прочетат този постинг и на всички, кото ще ми простят за грешките или излишната информация в него.

POSTREACT(ions) SUMMARY

То кокошка от всякъде може да долети, ама яйце...
Аватар
Nilvap
Обратна връзка:

Мнение от Nilvap »

Честито.
Успех и бързо оправяне с останалите стъпки.
Между другото интервюто е в София нали. Къде точно се провежда?

Павлин

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Честито! :D :D
Успех и късмет по-нататък!
:beer: :beer: :beer: :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Botzo

Мнение от Botzo »

Pourcko да сте живи и здрави. Животът е пред вас и в Канада ще го живеете добре. Честито.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ndimitrov73

Мнение от ndimitrov73 »

Честито!
Извинете, колко продилжи при Вас интервюто?
Успех по нататък

POSTREACT(ions) SUMMARY

Pourcko

Мнение от Pourcko »

Благодаря за поздравите.
Интервюто се проведе в София - "А. Златаров" и продължи около 40 минути. Около 10-15 бяха встъпителните и заключителните думи на преводачката.
През останалото време ЛаРю сравняваше копията, които бяхме пратили с оригиналите, които носехме и си драскаше съсредоточено на едно листче и попълваше полета в една БД с доста нескопосан интерфейс.
Поне 5 мин. "ръчно" пресмяташе USD в CAD и с другата ръка се криеше... изглежда остана дволен и се ухили, а аз тъкмо мислех да му кажа, че XP има стандартен калкулатор.
Знам колко много се вълнувате - няма и 24 часа от нашето интервю.
Ще се постарая да отговоря на всеки конкретен въпрос.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Bako
Обратна връзка:

Мнение от Bako »

Chestito i ot men. Uspehi po-natatak.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ROSEN HRISTOV

Мнение от ROSEN HRISTOV »

4ESTITO i uspeh po-natatak

POSTREACT(ions) SUMMARY

КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ ДА СЕ ИЗНАСЯ
Megy
Обратна връзка:

Intervu na 22.07

Мнение от Megy »

4estito!!!!
I nie sme ot ne savsem mladite. Ta da mu mislime tam s s tezi golemi detza - ima da ba4kame.....!
Uspeh po natatuk! 6te se vidime TAM!

POSTREACT(ions) SUMMARY

It's difficult but it's interesting to live in this world.
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Честито и успех от тук нататък :partytime: !!! Наистина подробно описание на интервюто. Може ли само да напишеш, след като сте минали Панорама, дори преговорили, колко точки бяхте писали на френския? Благодаря ти!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Аватар
Nilvap
Обратна връзка:

Мнение от Nilvap »

Pourcko написа:Благодаря за поздравите.
Поне 5 мин. "ръчно" пресмяташе USD в CAD и с другата ръка се криеше... изглежда остана дволен и се ухили, а аз тъкмо мислех да му кажа, че XP има стандартен калкулатор.
Каква сума е добре да се покаже. Аз лично така и не си изясних този въпрос. Едни викат - минимума , за да можеш като ги свършиш да излезеш на социални. Други - колкото може повече за да те пуснат без проблеми на интервюто.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Pourcko

До Nilvar и Didi-did

Мнение от Pourcko »

До Nilvar и Didi-did

За езиците (фр. разбиране/говорене; англ. разбиране/говорене)
Основен кандитат - 8 / 7; 7 / 6 - в сертификата ми записа NF
Придружител - 7 / 6; 6 / 5 - на английски не беше изпитван, а след малка дискусия с мен (в шеговит тон) в DCS-а писа 3

За парите:
1. Попита ме дали имам собствено жилище (в началото на интервюто, след въпроса къде жевея) - НЕ
2. Поиска ми оригинала на нотариалния акт, кото бях пратил - отговорих, че имота вече е продаден. (това си беше чист капан...) - ако смятате нещо да шикалкавите, обмислете го добре, защото напреженито е голямо и трудно ще лъжете "правдоподобно"
3. Банковата ни референция беше за 15 000 USD (де да бяха наши...)
4. В декларацията, която се попълва накрая (вж. т. 16 от първия постинг) ме остави аз да попълня сумата, с която ще разполагам в Квебек - допускам, че и това беше уловка, и го попитах дали 10 са достатъчни (бях декларирал 10-12 в DCS-а) - той се ухили и ни връчи сертификатите - беше ги взел обратно, след като потвърдихме, че личните ни данни в тях са верни.

POSTREACT(ions) SUMMARY

То кокошка от всякъде може да долети, ама яйце...
Megy
Обратна връзка:

Intervu na 22.07

Мнение от Megy »

Na vaprosa - kolko pari da se pokajat - napravete si smetka za6to otivate tam - za da stoite na sotzial ili za da rabotite - ako ne mojete da rabotite pone dve ne6ta - pi6ete pove4e pari ina4e njama da vi pusnat na intervuto. Ako imate dokazatelstva 4e mojete da rabotite pove4e raboti - i naistina go mojete - zna4i ne rz4itate na sotzial. Za men li4no taktikata da se pokajat po malko pari za da si zapazite vazmojnostta za sotzial - e nerazbiraema - ili re6avate 4e si slagate glavata v torbata i se borite s nokti i zubi - ili ne znaete na kude ste trugnali i za6to - i si stoite pri mama i tatko!
Sujaljavam za tona , ama poznavam mnogo BG-ta deto zaminavat s naglasata tam durjavata da gi izdurja - tova ne e motivatzija - i onezi tam ne sa oligofreni !!!
Uspeh na vsi4ki koito znajat na kude sa trugnali i za6to!

POSTREACT(ions) SUMMARY

It's difficult but it's interesting to live in this world.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: Intervu na 22.07

Мнение от IvHaydu »

Megy написа:Na vaprosa - kolko pari da se pokajat - napravete si smetka za6to otivate tam - za da stoite na sotzial ili za da rabotite - ako ne mojete da rabotite pone dve ne6ta - pi6ete pove4e pari ina4e njama da vi pusnat na intervuto. Ako imate dokazatelstva 4e mojete da rabotite pove4e raboti - i naistina go mojete - zna4i ne rz4itate na sotzial. Za men li4no taktikata da se pokajat po malko pari za da si zapazite vazmojnostta za sotzial - e nerazbiraema - ili re6avate 4e si slagate glavata v torbata i se borite s nokti i zubi - ili ne znaete na kude ste trugnali i za6to - i si stoite pri mama i tatko!
Sujaljavam za tona , ama poznavam mnogo BG-ta deto zaminavat s naglasata tam durjavata da gi izdurja - tova ne e motivatzija - i onezi tam ne sa oligofreni !!!
Uspeh na vsi4ki koito znajat na kude sa trugnali i za6to!
Само малоумниците според мен заминават за Канада с идеята да висят тук на помощи до пенсия!
Но разумните хора си оставят вратичка, защото не се знае как ще се развият нещата в Канада.
Така че не давай такива крайни съвети и оценки, че после много ще те сърбят ушите от "благословиите" на някои хора, решили да те послушат... :D :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено