Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pointzero

Re: Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013

Мнение от Pointzero »

Koko написа: Тогава най-добре направо танковете да дойдат, какво ще си играят с полиция, арести и т.н.?
Всички протестиращи пред стената на растрел - няма протестиращи, няма проблем.
Те танкове не останаха. А пък и излизат скъпо. :D
Палките така или иначе се справят добре и са по-евтини. ;)
П.С. Ся да не ме баннеш, че ти опонирам. 8)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Pointzero

Мнение от Pointzero »

jasmin_veni написа: и втора част: http://www.youtube.com/watch?v=-IzjuxrDQrw"
Мдам, на този клип към 1:20 ясно се виждат "умните и интелегентни"... скинхедове....

POSTREACT(ions) SUMMARY

grozdan

Мнение от grozdan »

Хм... за да не задълбавам и влизам в спорове ще кажа само какво ми се откроява така лекинко от цялата работа. Туй нещо е курса към дестабилизация на страната. Дестабилизация => инфлация => по-лесно погасяване на кредитите в лева. Сега остава да си отговорим на въпроса кой има далавера от един такъв сценарий.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

grozdan написа:Хм... за да не задълбавам и влизам в спорове ще кажа само какво ми се откроява така лекинко от цялата работа. Туй нещо е курса към дестабилизация на страната. Дестабилизация => инфлация => по-лесно погасяване на кредитите в лева. Сега остава да си отговорим на въпроса кой има далавера от един такъв сценарий.
Не съм съвсем съгласен. Все пак има валутен борд.
По-скоро (според мен) въпросът е: Коя олигархия да "лапне кокъла".
Сега я лапна "Станишев/Доган" след 4 години "гладуване". Ама Бойковата такава не й се изпуска "кокъла".
Аз съм си приготвил пуканките и ще гледам поредния епизод от сериала "Демократична България".

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Pointzero явно с теб виждаме различни неща.

Явно ти си очаквал наистина кадри от филма "300", с все репликата "come and get them" и не виждаш избутването с щитовете на кадрите в 22 часа.
И явно за теб е в реда на нещата и си е истинска проява на демокрация " ....разходки измежду тях и замахване наляво-надясно" и току попадне някой под палката. Че е имало провокатори, никой не отрича. Снощи обаче се призна, че самите депутати са поискали този автобус като средство за извеждане и да се вклини в хората. От НСО са ги предупредили, че това не е много умен ход, но те са настояли така да излязат. За мен те са най-големите провокатори в случая.

Не знам как е било в Монреал, не съм следила.
Нямам и намерение да влизам в спорове за това редно ли е било това поведение от страна на полицията или не. Аз имам една гледна точка за нещата, едни познати и приятели, кой пострадал, кой не, ти имаш друга.
Да са ти сладки пуканките докато гледаш поредния епизод на 23 годишната сага :y:

Аз изчезвам да уча.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jasmin_veni наистина драматизира ситуацията, но без да я преувеличава драстично. Някои ченгета, изнервени от дългата обсада, замерянията и провокациите наистина са изпуснали повеко пара.

Е... палките наистина причиняват гадна болка и кървящи рани, но са направени за разгонване. Не за убиване.

Колкото до диктатурата. - това наистина е близо до перфектното решение, но изцяло зависи от перфектността на диктатора. Хитлер например е бил брилянтен политик, държавник и дори икономист. Не е направил нищо лошо, освен да удоволетвори желанията на германците, плащащи непосилни и унизителни репарации заради иначе почти спечелената WWW1. Всичките му действия са били диктувани (или поне така си е въобразавял ) от желанията и нуждите на германците. За съжаление не е бил толкова добър военен стратег - иначе е щял наистина да победи. Или поне да спре след Чехия, Полша, Белгия и Франция.

Мусолини също е бил дар божи за италианската икономика. Разрешил е с един замах проблемите мътени от предшествениците си. Той също обаче е загубил мярка, бидейки лоялен към собственото си създадено чудовище - Хитлер.

А колкото до Кадафи, Кастро, Мао, Сталин и останалите... Те са били доста далече от перфектни.

Така, че докато не се появи перфектен диктатор.... не, мерси.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ablood написа:jasmin_veni наистина драматизира ситуацията, но без да я преувеличава драстично. Някои ченгета, изнервени от дългата обсада, замерянията и провокациите наистина са изпуснали повеко пара.
:rofl: И това го казва човек, дето изигра 3 драматични спектакъла за напускане на форума, понеже предупреждението за БАН му беше седяло няколко дена по-дълго на профила!
Аз бих казал, че когато полицията раздава палки и тече кръв е малко по-драматично, отколкото администратора тук като раздава предупреждения, ама кво знам аз за Fifty shades of drama :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

miteto написа:И това го казва човек, дето изигра 3 драматични спектакъла за напускане на форума, понеже предупреждението за БАН му беше седяло няколко дена по-дълго на профила!
На недоразбрал ли се правиш, или наистина не си прочел спектаклите?

Не съм имал проблем с периода на статуса си. Ясно и неколкократно питах дали е временен, или перманентен. Някой обаче се изгаври да ме оставис дни без отговор, за да ме остави с гадното впечатление, че съм перманентно маркиран. Уж нито един компетентен админ /мод не бил видял въпроса. Вързах се и изисках да ми бъде дезактивиран акаунта.

Защо цапаш с тези стари мизерии? Ти си абсолютно неспособен да признаеш грешка и да се извиниш, така, че не възнамерявам да дискутирам нищо с теб.

Би ли приключил/разчистил!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ablood написа:jasmin_veni наистина драматизира ситуацията, но без да я преувеличава драстично. Някои ченгета, изнервени от дългата обсада, замерянията и провокациите наистина са изпуснали повеко пара.

Е... палките наистина причиняват гадна болка и кървящи рани, но са направени за разгонване. Не за убиване.
....
От любителските кадри излъчени по телевизията, както и циркулиращи из нета се вижда че изнервените полицаи просто бият когото им падне, включително и жени, просто защото така им харесва, а не защото се опитват да разгонят някого.
Вчера вътрешният министър призна че са направили грешка с опита да изведат точно по този начин останалите до късно в парламента депутати и че това е причината провокирала последвалите ексцесии.
Днес пък главният прокурор обяви че започват предварителна проверка както срещу провокаторите хвърляли камъни, така и срещу полицаите превишили правата си. (Така че Аблъди, това че на някой са му дали палка към униформата не значи обезателно че може да налага с нея когото си иска и щото така му харесва.)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ъъъъъ... Ми да де!
Анджък!

Да съм ги защитавал? И аз се възмутих като видях ударите от кадрите. Тъповати, нервирани куки... Ама и те на човешки емиции реагират - гняв,страх, умора...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
c200

Мнение от c200 »

Ами аз какво ви пях вчера - полицията не си свърши работата поради грешни инструкции. Полицията трябва да арестува за неподчинение, не да бие.

"Предварително бяхме инструктирани да бъдем абсолютно мирни, без никакво използване на сила и само да се опитаме да осигурим път на депутатите. "
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=459259"

П.С. Полицайката я одобрявам. Ха сега да ви увидя ко ше кажете :rofl:

П.П.С. Ето един млад идиот, кандидат заключон. Ако полицай Виткова захване да го побийва, то аз съм на нейна страна. Настраната на Закона тъй да се каже :)
"Има и форми на протест, които включват известна доза насилие, но въпреки това не са противозаконни", коментира още младият мъж.
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/ ... anati_ili/"

POSTREACT(ions) SUMMARY

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

c200 написа:П.П.С. Ето един млад идиот, кандидат заключон. Ако полицай Виткова захване да го побийва, то аз съм на нейна страна. Настраната на Закона тъй да се каже :)
"Има и форми на протест, които включват известна доза насилие, но въпреки това не са противозаконни", коментира още младият мъж.
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/ ... anati_ili/"
По отношение на протестиращите - хубаво е да се види, че в България има и друго, освен овце и пенсионери. Това ти дали одобряваш снимката на момиче с 20 години по-младо от тебе, е от второстепенно значение ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
c200

Мнение от c200 »

Кой ве, най-много 5-6 години разлика да имаме :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
grozdan

Мнение от grozdan »

ablood написа: Колкото до диктатурата. - това наистина е близо до перфектното решение, но изцяло зависи от перфектността на диктатора. Хитлер например е бил брилянтен политик, държавник и дори икономист. Не е направил нищо лошо, освен да удоволетвори желанията на германците, плащащи непосилни и унизителни репарации заради иначе почти спечелената WWW1. Всичките му действия са били диктувани (или поне така си е въобразавял ) от желанията и нуждите на германците. За съжаление не е бил толкова добър военен стратег - иначе е щял наистина да победи. Или поне да спре след Чехия, Полша, Белгия и Франция.

Мусолини също е бил дар божи за италианската икономика. Разрешил е с един замах проблемите мътени от предшествениците си. Той също обаче е загубил мярка, бидейки лоялен към собственото си създадено чудовище - Хитлер.

А колкото до Кадафи, Кастро, Мао, Сталин и останалите... Те са били доста далече от перфектни.

Така, че докато не се появи перфектен диктатор.... не, мерси.
Един път да съм почти съгласен с А-кръвната група. Хубаво ще е да се поразчисти малко, иначе ще е мъка без край.
Обаче у нас е много по-вероятен сценарият с неуспешен диктатор (поради особеностите на народонаселението), отколкото такъв от западен тип (Хитлер, Мусолини, Франко, дори военните в Гърция). М-да, дето има една приказка - всеки народ си заслужава управниците ;)
Отделно, че вече сме 21 век и такива методи са ... неприемливи, особено за страна-членка на ЕС.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

c200 написа:Кой ве, най-много 5-6 години разлика да имаме :)
Е ти на 35-37 годишна я изкара тая полицайка :rofl:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор