Работа в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
pumpy

Re: Работа в Канада?

Мнение от pumpy »

Павел написа: Сега остана да кажеш, че няма разлика м/у бг и американска книжка и бг и американски професионален шофьорски опит.
Няма как да кажа такова нещо защото:
- имам професионална книжка от България и знам че не се признава тук;
- темата е за "работа в Канада в транспортна или строителна фирма", а не за книжки и шофьори;

Просто си мисля: може ли една транспортна фирма да наеме, българин, компютърен специалист за да й поддържа някоя си система в крачка ? Или в транспортна фирма работят само шофьори ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Павел написа:Тоя номер минаваше в една съседна държава преди 20 години
То преди 20 години много работи ставаха...

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
newcomer

Мнение от newcomer »

pumpy написа:
minchev написа:
jimtashev написа:Някой да знае някоя фирма държана от българин , транспортна , строителна да помогне с оферта за работа в процеса на емиграция?Отговарям на условията на federal skilled worker program и имам точките но ... cap reached за съжаление, за NOC 1112 както се очакваше за нула време и по който мога да кандидатствам в общи линии..Разглеждах и останалите програми и ... невъзможна работа ми се вижда. Някакъв съвет от живеещи там за възможности? Май само мога да се запиша в алкайда , те ще ми осигурят самолетен билет :) Е малко е твърдо приземяването ....

Колега, не смятай мисията за толкова невъзможна колкото я описват, хората по горе,с цялото ми уважение към тях. Трудно е но не е невъзможно, ще ти пиша на лични след седмица, отне ми около два месеца, и от 100% невъзможно както всеки казва съм вече 70/30 да се получат нещата. Е все пак не е на 100%, но то с тази Канада няма сигорно :rofl:
Прави са в едно, голямо обременяване за работодателя.
Всяко едно мнение от мухата и батето относно Канада е меко казано "неверно" защото е изкривено през тяхния мироглед, а той е такъв на определен лузър.
Иначе работа има и чужденци се наемат. Е няма да е даунтаун Торонто (от там идва проблема на гореспоменатите двама), но аз самия се занимавам в момента с наемането на американец за офиса в БК, така че невъзможни неща няма

POSTREACT(ions) SUMMARY

Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
newcomer

Мнение от newcomer »

Павел написа:
pumpy написа:
Павел написа: Въпроса беше, че правиш абсурдна аналогия; прибавяй ме къде си искаш.
Не е абсурдна. Ако имах нужда от американец шофьор, сигурно ще е същото като и с асистента ми. Въпроса е че става, за разлика от това, което твърдят мухата и батето. Не е лесно, но става.
Сега остана да кажеш, че няма разлика м/у бг и американска книжка и бг и американски професионален шофьорски опит.
м/у българска и американска професионални книжки разлика няма.и двете не се признават в канада и не можеш да работиш като шофьр на камио за който се изисква някаква категория по висока от любителска.
американската има предимство пред българската,че можеш директно да си я замениш за канадска любителска,но да стигнеш до професионална трябва отново да се явиш на теорет и практ изпи,докато българската проф няма директно да ти я признаят за любителска ,а трябва да те изпитват и чак тогава отиваш на професионална.
друго същественно е,че американеца може да мине границата и да влезе в канада даже и с велосипед ,да си смени проф книжката за любителска и на другия ден ако е подготвен за изпитите да се яви.
същата е и ситуацията с канадска проф кн в уса.признават я за люб и ходиш на изпит за проф

POSTREACT(ions) SUMMARY

Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

pumpy написа:
Павел написа: Сега остана да кажеш, че няма разлика м/у бг и американска книжка и бг и американски професионален шофьорски опит.
Няма как да кажа такова нещо защото:
- имам професионална книжка от България и знам че не се признава тук;
- темата е за "работа в Канада в транспортна или строителна фирма", а не за книжки и шофьори;

Просто си мисля: може ли една транспортна фирма да наеме, българин, компютърен специалист за да й поддържа някоя си система в крачка ? Или в транспортна фирма работят само шофьори ?
За да не ставаш още повече смешен, ми обясни защо един отчаян от живота в Бг комп специалист, ще има претенциите да работи непременно в транспортна фирма?!

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
pumpy

Мнение от pumpy »

Павел написа: За да не ставаш още повече смешен, ми обясни защо един отчаян от живота в Бг комп специалист, ще има претенциите да работи непременно в транспортна фирма?!
Трудно ми е да "бродирам" на база твоите свободни интерпретации, но човека се интересува от работа в Канада, а когато някой търси работа и най-вече на определено място трябва да е готов да жертва нещо в замяна.
Това, което исках да кажа, е че не е нужно само шофьори да се наемат за една транспортна фирма. Както и в един кабинет няма само зъболекари, или в адвокатска кантора само адвокати и т.н. и т.н. Ако за теб живота е толкова ограничен, това не е мой проблем.....

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

:rofl: :rofl: :rofl:
Казах ти вече, по-добре замълчи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор