Тарама хайвер

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
the_coach

Тарама хайвер

Мнение от the_coach »

Някой знае ли къде да намеря тарама хайвер из нашата мера ? Ако има, някой занимава ли се да си го разбива сам ? Идеи за пропорциите и кой точно хляб ползвате, или си печете хляб специално за разбивката ?
Това е нещото, което много обичах за закуска в България - намазана филия с хайвер и кръгче домат отгоре :D
А пък как върви само със сладки приказки, прясна салата и студена ракия, ммммммм :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Тарама хайвер

Мнение от Bistra »

О, това се прави на вкус. Количеството добавен хляб, де. Всеки го обича различно, но ето ти една примерна рецепта:
2 филии хляб, 1 жълтък, 1 супена лъжица хайвер, 1 глава лук.
Бърка се с миксер, като се добавя олио на порции. Накрая се слага малко лимонов со и 1-2 капки вода за избелване.
Да ти е сладко! :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Мерси :)
Да ми е сладко, ама ако намеря да си купя. Какъв хляб ползваш - купен или си го правиш сама?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Купен, обикновен бял, белгийски или италиански, без примеси.
Става и с хайвер на зрънца. Не знам там при вас как е, но при нас се намира по малки рибарски магазини.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

fighter написа:Някой знае ли къде да намеря тарама хайвер из нашата мера ? Ако има, някой занимава ли се да си го разбива сам ? Идеи за пропорциите и кой точно хляб ползвате, или си печете хляб специално за разбивката ?
Това е нещото, което много обичах за закуска в България - намазана филия с хайвер и кръгче домат отгоре :D
А пък как върви само със сладки приказки, прясна салата и студена ракия, ммммммм :D
Fighter, учудвам се, че не си срещнал никъде гръцката Taramosalata - готов направен тарама хайвер. Бурканчета с този специалитет се намират във всяко италианско, гръцко, иранско и пр. дели. Има ги и в големите вериги, например IGA. При теб най-лесно е направо да отидеш в италианските делита на Хейстингс около Гилмор. Най-популярна е Taramosalata-та на Кринос:

Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Точно тая марка я купувам редовно в Монреал. Има я на страшно много места.
Най-вече по-големите емигрантски хранителни магазини, гръцки, арабски, китайски и тн.
Принципно съм попадал и на други марки, но тая е с по-добрия вкус и качество.
Но е доста калорийки. :inlove:

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Щом е смного калорийки - мажеш тънко - само колкото да запълни дупките на филията.
Едно време на пионерски лагер за следобенда закуска даваха филия намазана със смес от масло и халва (също много калорична).
Дали от грижа за децата да не надебелеем или от друго ;-) но точно така ги мажеха.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

MrGeek написа:
fighter написа:Някой знае ли къде да намеря тарама хайвер из нашата мера ? Ако има, някой занимава ли се да си го разбива сам ? Идеи за пропорциите и кой точно хляб ползвате, или си печете хляб специално за разбивката ?
Fighter, учудвам се, че не си срещнал никъде гръцката Taramosalata - готов направен тарама хайвер. Бурканчета с този специалитет се намират във всяко италианско, гръцко, иранско и пр. дели. Има ги и в големите вериги, например IGA. При теб най-лесно е направо да отидеш в италианските делита на Хейстингс около Гилмор. Най-популярна е Taramosalata-та на Кринос:

Изображение
Мамка му.......изтървах им работното време с 5 минути. Мерси Гийк че ме подсети, точно там съм 2 пъти в седмицата за зеленчуци от Red Apple, едни китайци. Има 2 делита само на няколко крачки от там, за тях ли ми говориш? Да ти кажа честно досега не съм влизал в тях, просто жена ми допреди 2 месеца работеше в полския сосидж хаус на Гилмор и Халифакс и оттам си взимахме европейски стоки.
Ама утре сутрин преди закуска ще прибягам да взема от хайвера :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

fighter написа:Мамка му.......изтървах им работното време с 5 минути. Мерси Гийк че ме подсети, точно там съм 2 пъти в седмицата за зеленчуци от Red Apple, едни китайци. Има 2 делита само на няколко крачки от там, за тях ли ми говориш? Да ти кажа честно досега не съм влизал в тях, просто жена ми допреди 2 месеца работеше в полския сосидж хаус на Гилмор и Халифакс и оттам си взимахме европейски стоки.
Ама утре сутрин преди закуска ще прибягам да взема от хайвера :)
Бягай в най-близкия IGA, те работят до късно. Току що се връщам от нашия със същото това бурканче на Кринос - в момента е на сейл за $4.70. ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

I got it :rock:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Казвай бързо къде живееш да идваме да ядем на корем! :devil:

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"