IELTS. Кой и кога ще се явява?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
tonny

Re: IELTS. Кой и кога ще се явява?

Мнение от tonny »

Не знам да те мразя ли или да ти благодаря. :D
Болезнено си прав за всичко това...
Половината от тези думи (по-сложните) не ги знам ако трябва да съм честен. :wasntme:
Като цяло съм чел доста материали за структурите на писмата и есетата и видеа сумати съм гледал, но си остава проблема с логиката и тактиката на писане. Иначе знам че не трябва да се пише съкратено, да има ред между абзаците, да имат свързващо изречение, как да започне увода и как да завърша заключение и прочие. Писмата не ги коментирам те са елементарни, като обръщения, стил на писане и т.н.
Времевите грешки на говоренето ми според мен бяха 2, като на 2-та се поправих, все тая свърши тя. И както казва Tsetso84, наистина лафиш си сладко с тях и накрая чофка. Дори накрая като ми каза това беше на мен ми беше на езика да кажа already??
Знам си слабото място и ще търся генерална промяна там, както и помощ от вас. Благодаря на всички отзовали се да помогнат.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
chegevara

Мнение от chegevara »

Тони съжалявам за резултата,надявам се следващия път да ти е за последно!
Горе главата и Канада виочаква.

POSTREACT(ions) SUMMARY

tonny

Мнение от tonny »

Очаква тя Канада, такива некадърници като мен дето не могат да си взема изпита надали очаква ама айде...
Не е смешно ама е вярно, както се казва в един виц. |(
Може би не съм достоен за там или както казва един приятел явно не трябва да ходя там. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Feel_free

Мнение от Feel_free »

tonny написа:Очаква тя Канада, такива некадърници като мен дето не могат да си взема изпита надали очаква ама айде...
Може би не съм достоен за там или както казва един приятел явно не трябва да ходя там. :)
Или по-скоро трябва да се "понапънеш" още малко с английския и тогава пак да се явиш.
Хем ще си по-спокоен и уверен, хем няма да ръсиш една камара пари за проба-грешка.
Що хора без език са заминали къде ли не по света и щом те се оправят, не виждам защо се самообезкуражаваш.

Горе главата и дай малко по-оптимистично ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

====
"Les faibles ont des problèmes. Les forts ont des solutions". Louis Pauwels
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

tonny написа:Очаква тя Канада, такива некадърници като мен дето не могат да си взема изпита надали очаква ама айде...
Очаква, и още как ... много по-големи от теб. :D Не го слушай приятеля, ами се понапъни ... Бил Гейтс и Айнщайн също не са били отличници, ако не си чул ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

spaneva

Мнение от spaneva »

Тези, които се явявахте в София - къде беше изпита ви? Само на ул. Кракра или и на друго място?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
chegevara

Мнение от chegevara »

устен на кракра а писмен в американския университет

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
chegevara

Мнение от chegevara »

и при мен се получи една малка греда и сега се чудя какво да правя ,ако може да ми дадете съвет
Listening: 7.5
Reading: 6.5
Writing: 5.5 - :envy: :envy: :envy: :envy: :envy:
Speaking: 6.0
Overall: 6.5

вариантите са да преразглеждам ли ( 60 GBP и 8 седмици чакане или 355.00 и отново явяване?)
моля за съвет и ако преразглеждаме писането дали въобще може да се надявам на 0.5 десети увеличение
ако някой е преразглеждал нека пише да каже какво се е случило?
Благодаря предварително

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Даже и да си вдигнеш писането до 6.0, това няма да промени крайния резултат. Ако целта ти е резултат от 7 нагоре, единственият начин е с повече учене и практика.

POSTREACT(ions) SUMMARY

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
spaneva

Мнение от spaneva »

Според мен ново явяване. Дори и да поискаш преразглеждане, няма гаранция, че ще ти вдигнат оценката, а ще си загубил ценно време.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
chegevara

Мнение от chegevara »

целта ми е да имам на всички компоненти 6.0 за да мога да си пусна документите по федералната процедура.
някой пускал ли е молба за преразглеждане и има ли смисъл да пускам такава молба заради тези 0,5 или пак да се явиа на изпита?
мислите ли че преразглеждане могат да ми дадат тези точки?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
chegevara

Мнение от chegevara »

spaneva написа:Според мен ново явяване. Дори и да поискаш преразглеждане, няма гаранция, че ще ти вдигнат оценката, а ще си загубил ценно време.
в момента съм на кантар
за преразглеждане е 2 месеца да речем че резултата ще е готов на 1 юни
ако се запиша сега за изпит до 10 април и изпита е на 17 май - резултата ще ми е ясен пак на 1 юни.
тъй че :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

POSTREACT(ions) SUMMARY

spaneva

Мнение от spaneva »

Да, но ако не ти дадат тези 0,5 пак ще е 1 юни и ти пак няма да имаш необходимите точки. От друга страна няма гаранция и че ще ги получиш на втория изпит. Единствения вариант е да пуснеш преразглеждане и едновременно ново явяване, само че тогава и парите са фактор.
От друга страна ако не вземеш нужните точки, ще си загубил така или иначе прилична сума дадена за преводи и легализации.

Кажи какво си решил, че в края на април най-вероятно ще ме мъчат същите въпроси :(

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
chegevara

Мнение от chegevara »

писал съм до британското консулство с моя казус и чакам и някои стар ветеран да даде съвет, но реално в момента малко съм шашнат и нз какво да правя но мисля да ходя в понеделник на място и да разговарям с тях и ако има някакъв вариант да го обсъдим на място.
мисля да пусна молба за преразглеждане и да си запазя място за явяване за юни и ако се смилят от Лондон за тези 0,5 да не се явявам на изпита и да загубя от изпита 90.00 лв и от преразглеждането 140.00, но в понеделник на място ще се разберем и ще пиша.
а на теб спанева успех и да ги разбиеш.после да кажеш какво се е паднало

POSTREACT(ions) SUMMARY

tonny

Мнение от tonny »

Че, ного неприятен резултат, болезнен...Аз ако съм ще търся най-близката дата ако трябва в гърция или румъния, зависи къде е по близо. Преразглеждане е лош вариант, тъй като отнема повече време.
Спанева и от мен успех, нека повишим %-а на взелите го с достатъчен резултат кандидати. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор