Сесия 2014......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
IvelinJ

Re: Сесия 2014......

Мнение от IvelinJ »

Естествено, че има поканени извън форума. Освен това съм сигурен, че ако разгледаш акаунтите от статистиката, ще намериш такива в които не е влизано от много време. Мой приятел например е регистриран, но отдавна не си помни паролата. Чакането беше дълго.

POSTREACT(ions) SUMMARY

IvelinJ

Мнение от IvelinJ »

Аз няма да се изненадам, ако извиканите първите дни са от съседни държави.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
martin_1

Мнение от martin_1 »

В България от кои други държави идват на интервюта знаете ли?

POSTREACT(ions) SUMMARY

IvelinJ

Мнение от IvelinJ »

Някой знае ли дали е нужно дубликатите на акта за раждане и свидетелството за брак да са заверени за чужбина?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
milly

Мнение от milly »

Не е необходимо. Нашите никога не са имали тези допълнителни печати. Всъщност, на мъжа ми и на детето не сме вадили дубликати дори, оригиналите ползвахме.
А каква ти е идеята всъщност, вие ще вадите нови дубликати за интервюто ли?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

IvelinJ написа:Някой знае ли дали е нужно дубликатите на акта за раждане и свидетелството за брак да са заверени за чужбина?
Ние за интервюто вадихме БЕЗ печат за чужбина. А после за втория пакет с документи трябваше да вадя С печат. Ако първия път си бях изкарала за чужбина щях да си спестя пари , разкарване, време и излишни нерви.
Сам си прецени , но имай предвид, че валидността на актовете за чужбина е 6 мес.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
milly

Мнение от milly »

А защо сте вадили за втория пакет, това не се изисква? Понякога имам чувството, че сме в различни процедури. За федералната се изискат копия на актовете за раждане/брак. И не съм съгласна, че важат 6 месеца. Това къде го пише. Дори логиката не хващам. Съществува вероятност да се родя втори път през този период ли?
Не мога да разбера защо ги правите още по-сложни нещата... :angel:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

milly написа:А защо сте вадили за втория пакет, това не се изисква? Понякога имам чувството, че сме в различни процедури. За федералната се изискат копия на актовете за раждане/брак. И не съм съгласна, че важат 6 месеца. Това къде го пише. Дори логиката не хващам. Съществува вероятност да се родя втори път през този период ли?
За 6-те месеца го знам от ГРАО- там го казват.
За втория пакет документи го пише в листа с документите , в който се отмятат с чавки документите.
Аз не съм се занимавала сама с документите. Преводачката, която се занимава с процедурата от 20 години пред мен чете листа и по реда там сме слагали всичко. Разбира се , че там ги пишеше актовете за раждане.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
fenomeno

Мнение от fenomeno »

sofia_shi82 написа:
milly написа:А защо сте вадили за втория пакет, това не се изисква? Понякога имам чувството, че сме в различни процедури. За федералната се изискат копия на актовете за раждане/брак. И не съм съгласна, че важат 6 месеца. Това къде го пише. Дори логиката не хващам. Съществува вероятност да се родя втори път през този период ли?
За 6-те месеца го знам от ГРАО- там го казват.
За втория пакет документи го пише в листа с документите , в който се отмятат с чавки документите.
Аз не съм се занимавала сама с документите. Преводачката, която се занимава с процедурата от 20 години пред мен чете листа и по реда там сме слагали всичко. Разбира се , че там ги пишеше актовете за раждане.
Но няма изискване да са специално за чужбина.

POSTREACT(ions) SUMMARY

sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

Аз споделям опит и няма да споря за неща, които вече са минали и заминали.Факт е, че до сега по начина по който съм споделила ,че съм си подготвила документите и НИКОЙ нищо не ми е върнал или забавил като документ, значи са ми приети документите и са коректни спрямо критериите. Ако някой иска и му се експериментира да си ги прави обикновени. Това си е личен избор на всеки. Достатъчно се проточва всичко във времето за да не се вслушам в съветите на хората , които се занимават с това толкова много години и са пратили в Квебек не един и двама .........

ПП: Порових малко и попаднах на това :
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=28422"
Значи и по другите градове източника , кодето го казват е самата община.
Там питайте в кой държавен вестник е публикувано.
НЕ СЕ заяжвам , само отразявам това, което ми е казано. Щом така казват , приемам го за даденост и не ме интересува защо е така.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Feel_free

Мнение от Feel_free »

sofia_shi82 написа:Аз споделям опит и няма да споря за неща, които вече са минали и заминали.Факт е, че до сега по начина по който съм споделила ,че съм си подготвила документите и НИКОЙ нищо не ми е върнал или забавил като документ, значи са ми приети документите и са коректни спрямо критериите. Ако някой иска и му се експериментира да си ги прави обикновени. Това си е личен избор на всеки. Достатъчно се проточва всичко във времето за да не се вслушам в съветите на хората , които се занимават с това толкова много години и са пратили в Квебек не един и двама .........

ПП: Порових малко и попаднах на това :
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=28422"
Значи и по другите градове източника , кодето го казват е самата община.
Там питайте в кой държавен вестник е публикувано.
НЕ СЕ заяжвам , само отразявам това, което ми е казано. Щом така казват , приемам го за даденост и не ме интересува защо е така.
В дубликатите на актовете за раждане, които се вадят от общината, никъде не пише, че са валидни за срок от 6 месеца (както например това се вижда в свидетество за съдимост). Дори това да е публикувано в някой държавен вестник, никъде на самия дубликат това не е упоменато.
Респективно при превод на документа, този срок няма как да бъде видим и от имиграционните.
Факт е обаче, че от общината ти искат едни 25 лв за правоъгълен печат за чужбина, който пак по никакъв начин не показва, че е за чужбина... и текстовете в 2та вида печати не се различават.
В крайна сметка канадските власти искат всеки документ да е с подпис и печат от институцията, издадтел на дадения документ. В нормалния дубликат с кръгъл печат, всички данни, които се искат от имиграционните, са налични (т.е. има си печат, името на длъжностното лице, дата на издаване на дубликата). Разликата е, че е 4 пъти по-евтино.

POSTREACT(ions) SUMMARY

====
"Les faibles ont des problèmes. Les forts ont des solutions". Louis Pauwels
sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

Не искам да споря и да анализирам това, което си пеят в ГРАО и къде ли още не. Идеята ми е, че колкото по- малко се разсъждава и вкарва във филми, толкова по- добре. Не дай си Боже от килешлък не прати човек , ами чакай да го направя по друг начин и какво правим АКО ни върнат документите или кажат прати ни го както е при другите хора. С времето си назад в тази и без друго удължена и тромава процедура и с парите за куриер с едни стотина лева , а нервите и чакането след това - те за на промоция гратис. Прав път на всеки , който е решил да го прави както си иска. Който иска да се вслушва в думите и постъпките на , който си иска. Ние до сега по този начин нямаме спънки с никои документи , така че фактите говорят сами за себе си

POSTREACT(ions) SUMMARY

silenn

Мнение от silenn »

Ако може да не пълните темата с глупости и безмислици. Някой ако може да каже кой ще е интервюиращия офицер ще е 43265 пъти по-полезно .

POSTREACT(ions) SUMMARY

sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

silenn написа:Ако може да не пълните темата с глупости и безмислици. Някой ако може да каже кой ще е интервюиращия офицер ще е 43265 пъти по-полезно .
Иво Якимов напусна форума, така че НЯМА кой да ви осветли кой ще е.

POSTREACT(ions) SUMMARY

kristian31

Мнение от kristian31 »

silenn написа:Ако може да не пълните темата с глупости и безмислици. Някой ако може да каже кой ще е интервюиращия офицер ще е 43265 пъти по-полезно .
Аз мисля,че ще дойде госпожата която е в Молдова сега.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
Публикувай отговор