Петиция за закриване на езиковата полиция в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
DVG

Петиция за закриване на езиковата полиция в Квебек

Мнение от DVG »

Днес попаднах на новина, че има отворена петиция за закриването на езиковата полиция в Квебек. Предполагам, че има доста англофони и/или просто хора, които не са съгласни със съществуването на такава паразитна организация. Ето един шанс да направите нещо срещу това:
http://petitions.moveon.org/sign/it-is- ... y=13077821"

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Петиция за закриване на езиковата полиция в Квебек

Мнение от ablood »

Благодаря.

Подписах и споделих във Facebook.

Този държавен орган ми е супер дразнещ.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

:handshake: И аз. Сега ще ме изпратят на заточение в Коджуак. :P

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
grozdan

Мнение от grozdan »

Не, не мога да подпиша такова нещо! Езиковата полиция е върха :rock:

Настоявам за увеличение на правомощията й - искам да ме спират по улиците ако говоря език различен от кебекоа, искам всичко и навсякъде да е само и единствено на кебекоа. Държа на неграмотността и привитивизма - искам льо-льо езикова полиция.

Да се отбележи, че силно желая и други правораздавателни органи и наредби, с цел запазване на местната култура и обичаи:
1. Мазда 3 да бъде обявена за национална кола у Кебек;
2. при желание за по-голяма кола - всеки модел на Додж е подходящ, в краен случай некой Форд;
3. ако може да има повече ордери и разцвет на бюрокрацията. Мечтата ми е ходенето до тоалетната да бъде регулирано;
4. главните пътни артерии и мостове да бъдат обявени за защитени обекти на Юнеско и НАСА. Идеални за изпитания на луно- и марсоходи;
5. ремонтите да се осъществяват само на хартия и да продължават 3 (три!) пъти по-дълго от най-дългото време в Северна Америка;
6. ваканцията на конструксион-а да бъде поне месец, за да имат избор хората;
7. ако може данъците да са още по-високи. Не е задължително да се вижда резултата от тях;
8. всичките гадни англоговорящи да бъдат изгонени в Торонто. Ние работа не щем, тъкмо ще обвиним федералните за собственото ни положение.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Aйде ся, ще се засягаме на Мазди! :D Аз карам 5-ца и съм доволна за момента. Всъщност сега Щерю я кара, ама както и да е. И ордерите не пипай, щото и ний сме в мафията! :party: :rock:
Виж конструксион ваканцията и за мен до ден днешен си остава загадка...Защо аджеба, когато времето е благоприятно за строителство всички излизат в почивка, а строят зимата при - 25 градуса за сметка на това?
Може би, щото през зимата не става за къмпинг на лак Сейнт Жан...знам ли?!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Aйде ся, ще се засягаме на Мазди! :D Аз карам 5-ца и съм доволна за момента. Всъщност сега Щерю я кара, ама както и да е. И ордерите не пипай, щото и ний сме в мафията! :party: :rock:
Виж конструксион ваканцията и за мен до ден днешен си остава загадка...Защо аджеба, когато времето е благоприятно за строителство всички излизат в почивка, а строят зимата при - 25 градуса за сметка на това?
Може би, щото през зимата не става за къмпинг на лак Сейнт Жан...знам ли?!
Мазда е равносилна на Москвич ! :D :rofl: :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ало, Възпитания Ципокрил, ако не ме лъже паметта, ти агитираше, че трябвало да караме лади в Северна Америка! :D
Не се оплаквам, не се оплаквам! Новото си е ново! 8)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Ало, Възпитания Ципокрил, ако не ме лъже паметта, ти агитираше, че трябвало да караме лади в Северна Америка! :D
Има няма 8- 10 години :lol: , БДВ моята я сменям на всеки 2 със нова, с абонамент съм дилършипа ! :rock: :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

myhata II написа:
Bistra написа:... с абонамент съм дилършипа ! :rock: :y:
Аз правя повече от 20'000 км годишно, т.е. това което е супер за теб, не става за мен.
Ето защо колата, която карам е на почти 5 години :(
Не забравяй, че не всички сме еднакви: Ти предпочиташ апартамент в кондо, аз живея в Townhouse със спални на втория етаж, заден двор и сервизна уличка, където децата си играят.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

grozdan

Мнение от grozdan »

9. Мазда Протеже и наследикът й 3 да бъде обявена за най-бързата кола у Кебек. Нема смисъл да ми бъде демонстрирано всеки ден.

П.С. Явно бързат пред ръждата като Алфа Ромео.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:
Bistra написа:Ало, Възпитания Ципокрил, ако не ме лъже паметта, ти агитираше, че трябвало да караме лади в Северна Америка! :D
Има няма 8- 10 години :lol: , БДВ моята я сменям на всеки 2 със нова, с абонамент съм дилършипа ! :rock: :y:
3. Aз старата я разбих и застрахователите ми купиха нова. И е напълно изплатена при това. :lol:
Не знам може би ще я продам след година като ми писне, ама засега ми върши работа.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

grozdan написа: 4. главните пътни артерии и мостове да бъдат обявени за защитени обекти на Юнеско и НАСА. Идеални за изпитания на луно- и марсоходи;
5. ремонтите да се осъществяват само на хартия и да продължават 3 (три!) пъти по-дълго от най-дългото време в Северна Америка;
6. ваканцията на конструксион-а да бъде поне месец, за да имат избор хората;
:rofl: :rofl: :rofl: :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

grozdan написа:9. Мазда Протеже и наследикът й 3 да бъде обявена за най-бързата кола у Кебек. Нема смисъл да ми бъде демонстрирано всеки ден.

П.С. Явно бързат пред ръждата като Алфа Ромео.
Аз мисля,че Hyundai elantra тотално измести Маздата 3 от кола 1 в Квебек.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор