Кажете нещо за противогрипните ваксини...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Joy

Мнение от Joy »

Кольо,много отдавна си в Канада-затова не знаеш какво е ефералганче...Да те светна, това е лекарството, по което най-много страда емигранта като дойде в Канада...Нещо като слабо тиленолче с вит.С само че в разтворим вид. :wink:

А за ваксината не си прав. Особенно за хора с нисък имунитет (възрастни,хронични заболявания,онкологични и т.н.),тя може и да е от жизнено значение. Помниш ли Сашо тук беше се възмущавал как в някаква болница не знам си колко смъртни случая имало от Е.coli? Същото може да стане и от най-обикновен грип и става! Ваксината е предотвратила много подобни случаи.
Антибиотици не знам при теб,но тук се изписват много трудно.Това е отделен въпрос.И по него може да се завихри дискусия,ама чакай малко Сашо да влезне в час и ще почне да шашка с някоя друга статистика! :lol:
Колкото до фармацевтичната индустрия...Да, по принцип е така, но само се огледай в аптеките какво кол-во ненужни боклуци и за какви суми се продават и народа купува ли купува...Няма да си правят експерименти с ваксина-плацебо-не се притеснявай! Има къде по-скъпи неща-като хран. добавки разни, средства за повишаване на потентност, отслабване и колкото искаш още щуротии!

Ира, значи викаш, има далавера в опаковъчното фолио, а? :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ama imenno be Joy, zashto gi darjat takiva bolni jivi?
za da im vzimat parite i da harchat nashte taxi?
tuk se poddarjat mnogo hora koito otdavna bi triabvalo da sa umreli
dori razni s nasledstveni bolesti, dori prejdevremenno rodeni bebeta
natrupvat greshni geni v populaciata i zatva vsichki sa kioravi, nedagavi, bolnavi i se nujdaiat ot vaksini

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

JOY написа: Ира, значи викаш, има далавера в опаковъчното фолио, а? :D
Пестиш яко от лекари :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

А ето какво направи Мерк наскоро.
http://www.forbes.com/2004/09/30/cx_mh_0930merck.html

POSTREACT(ions) SUMMARY

To Live Is To Die
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

IRA написа:Извод: Кат са мре ша са мре ,няма нужда от лекари.
Кат шсе мре, поне от гадна смърт да е!

POSTREACT(ions) SUMMARY

survivor

Мнение от survivor »

[quote="KolioBalkanski"] pharmaceftikata e edin ot nai golemite i pechelivshi biznesi na sveta...ne mislia che im e v nai dobria interes horata da sa zdravi[/quote]

Кольо, напълно сам съгласна с теб. Целта на фармацията е да те държат жив колкото може по-дълго, но да не те излекуват напълно, а да бъдеш зависим винаги от лекарствата им. А за противогрипните вахини - когато дъщеря ми беше малка сам и давала няколко пъти противогрипни вахини и установих че боледуването и след това не е било нито по-малко като количество заболявания, нито по-леко. На другото дете не съм му слагала никога и пак си е ОК.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Яжте чесън!!! Тази ваксина е винаги актуална и вирусите нямат имунитет към нея. :D Така и вие ще сте здрави, и фармацефтите ще пукнат от глад. :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Ваксините работят, ако не са сбъркали вируса :D
Иначе ако опре до боледуване единственото ефективно облекчение е чиста вода - по два три литра на ден. Отмива метаболитните отпадъци на вирусите, които правят живота толкова труден.
Ако не вярвате пробвайте - аз карах гадни грипове преди. Сега пак карам, ама е по-поносимо.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

KolioBalkanski написа:dori prejdevremenno rodeni bebeta
Коле, това беше гадно. Да не искаш да ми кажеше, че бебе, родено месец по-рано, няма право да е живо, само защото се е родило под 2 кг., примерно? Всеки има право на живот. Аз пък най-много ги уважавам канадците, защото се борят за живота на децата си и обикновенно печелят!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

anito написа:Яжте чесън!!! Тази ваксина е винаги актуална и вирусите нямат имунитет към нея. :D Така и вие ще сте здрави, и фармацефтите ще пукнат от глад. :lol:
hem i madamite shte biagat :-) (stiga da ne sa lubimite na sasho kitaiki deto prevkluchvat dialektite :-)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Sneji написа:
KolioBalkanski написа:dori prejdevremenno rodeni bebeta
Коле, това беше гадно. Да не искаш да ми кажеше, че бебе, родено месец по-рано, няма право да е живо, само защото се е родило под 2 кг., примерно? Всеки има право на живот. Аз пък най-много ги уважавам канадците, защото се борят за живота на децата си и обикновенно печелят!
ne be Sneji,
imam pred vid che edin moi uchitel si zatri jivota zashtoto mu se rodi bebe koeto struvashe milioni da ojivee, beshe na petia mesec mai i to poojivia ama ne beshe chovek a parche meso...sled tva umria...ne znam tva imashe li kilo, niamashe li - pobirashe mi se v shepata (akobiha mi dali da go darja de...to sedeshe v edna plastmasova kutia s trabi.
ako tva beshe BG shtiaha lekarite da mu kajat che nishto ne moje da se napravi i te da si probvat horata za novo...a to...zatriha si jivota i bebeto pak ne ojivia no bolnicata namaza iako

jivota e surov...edno vreme nai-prekrasniat na plemeto go e poglejdal - ako e smetnal che ne si struva - napravo u kamaka i tva e...a sega obshtestvoto ne pozvoliava na edin moi poznat koito e sliap da se samoubie.....darjat go na welfare i go nasilvat da hodi na uchilishte i specialno mu prepisvat knigi na brail i kvi li ne drugi skapi igrachki mu davat kato specialen notebook computer itn...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Кольо, не знам дали имаш деца, ама само да ти подскажа, че да имаш дете не е като да си купиш нова блуза!

POSTREACT(ions) SUMMARY

To Live Is To Die
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

az niamam, domashnite lubimci sa mi dostatachno teglo
onia den vozih edna sasedka do vet emergency clinic i dade 800 dolara da zashiat ezika na kotkata i
gorkata, hich i ne iskashe da chue kakvo sme gi pravili v BGto ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Molia te, razkaji zashto sa shili ezika na kotkata na susedkata? Da ne se e prehapala (kotkata)?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Заключено