Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Какво се случва в България?

Мнение от roumensp »

miteto написа:Виждам че тенденциозно си се постарал да избереш клипове дето подкрепят тезата ти. За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:
https://www.youtube.com/watch?v=JKHBFwGWYp0

https://www.youtube.com/watch?v=NuToXqcNOY0

Както вече написах, оркестър в носии изпълняващ народни песни. Няма пияни мутри и 100 килограмови каки по масите. Тия ги има предимно в чалготеките и в болното въображение на отбор Плюнка.
Ми аз не обичам и народна музика, как искаш да ми харесва ? От такива места бягам далече още от дете.
Винаги бих предпочел една ванкувърска кръчма, в която свирят джаз на живо или е тихо пред подобна селяния.
Може би ти липсват и сватбите дето един отбор цигани се изсипва пред блока и проглушава цялата махала, преди сватбарите да поемат нанякъде. :D
miteto написа:Тука отбора на кресльовците превключва от пълен стоп директно на четвърта скорост ако някой се осмели да каже че има нещо в България дето му харесва.
Според мен ти си тоя дето подскача, когато някой каже, че нещо не му харесало в България (храна в конкретния случай).
Ами ако ми харесваше, щях да се върна, не мислиш ли ? Отидох, видях и се разочаровах, това е, live with it.

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:Виждам че тенденциозно си се постарал да избереш клипове дето подкрепят тезата ти. За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:
https://www.youtube.com/watch?v=JKHBFwGWYp0

https://www.youtube.com/watch?v=NuToXqcNOY0

Както вече написах, оркестър в носии изпълняващ народни песни. Няма пияни мутри и 100 килограмови каки по масите. Тия ги има предимно в чалготеките и в болното въображение на отбор Плюнка.
Ми аз не обичам и народна музика, как искаш да ми харесва ? От такива места бягам далече още от дете.
Винаги бих предпочел една ванкувърска кръчма, в която свирят джаз на живо или е тихо пред подобна селяния.
Че кой те кара да харесваш народна музика? Като не ти харесва, не ходиш - ама да казваш на българската народна музика - чалга и цигания, е глупаво. Не че и аз съм някъв лют фен на народната музика, ама вечер след ските да седнеш в механата - сачове и капама, камина, музика - просто различно преживяване.
Те и джаз фестивал имат в Банско, а аз не харесвам джаз - ама не бих почнал да плюя в темата за джаз-феста като някой комплексар...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа: За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:

За мое съжаление такава е обстановката не само в механа в Банско, но и в много български кръчми

Няколко облечени в "народни носии" (бродирана или щампосана риза и елек, черен панталон с или без ръб и черни обувки ) мъчат акордеон, две мандолини, кларинет, един дрънка дааре и се мъчи да свири и пее "кръчмарска музика" с или без певачка. Върха на програмата им е "Бяла Роза" и "Имала майка едно ми чедо Никола"
100-200-300 човека по масите се надвикват с усилвателите и ако случайно сервитьора ти обърне внимание (те па как издържат всеки ден по десетина часа не знам) поръчваш показвайки менюто и с пръсти щото шанса да те чуе и разбере е нищожен. Децата ... ех децата.
Ако имаш деца ги води по-често докато са малки у такава кръчма. От там до Лепа Брена и чалготеките е само една крачка.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от Ivan1007 на Чет Сеп 15, 2016 4:53 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:... да казваш на българската народна музика - чалга и цигания, е глупаво. Не че и аз съм някъв лют фен на народната музика, ама вечер след ските да седнеш в механата - сачове и капама, камина, музика - просто различно преживяване.
Те и джаз фестивал имат в Банско, а аз не харесвам джаз - ама не бих почнал да плюя в темата за джаз-феста като някой комплексар...
Я ме цитирай къде съм казал, че българската народна музика е чалга и цигания. Казах че не съм харесал някакви пици и някои други неща в софийски ресторанти и ти скочи да ми обясняваш, че трябвало да ям кебабчета в България и бъргъри в Канада. :D Ще ям и харесвам каквото и където ми е кеф , капиш ? И докато не ме цитираш къде съм "плюл" можеш да викаш комплексар на себе си.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от roumensp на Чет Сеп 15, 2016 5:28 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Българската народна музика е чудесна! Ето пример за акапелна полифонична хармония:

За кръчмарската музика нищо не мога да кажа. Ти да не ги бъркаш, miteto?

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ivan1007 написа:
miteto написа: За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:

За мое съжаление такава е обстановката не само в механа в Банско, но и в много български кръчми

Няколко облечени в "народни носии" (бродирана или щампосана риза и елек, черен панталон с или без ръб и черни обувки ) мъчат акордеон, две мандолини, кларинет, един дрънка дааре и се мъчи да свири и пее "кръчмарска музика" с или без певачка. Върха на програмата им е "Бяла Роза" и "Имала майка едно ми чедо Никола"
100-200-300 човека по масите се надвикват с усилвателите и ако случайно сервитьора ти обърне внимание (те па как издържат всеки ден по десетина часа не знам) поръчваш показвайки менюто и с пръсти щото шанса да те чуе и разбере е нищожен. Децата ... ех децата.
Ако имаш деца ги води по-често докато са малки у такава кръчма. От там до Лепа Брена и чалготекитв е само една крачка.
По такъв начин може да се извърти и опише в негативна светлина каквото си пожелаеш. Хич не е трудно, за българина най-лесно е да хване да оплюе нещо. Примерно бих могъл да кажа:
Calgary Stampede - Няколко облечени в "каубойски носии" (карирана ризка и ботушки от крокодил) мъчат крави и телета. 100-200-300 дебели прасета се наливат от 8 сутринта с бира като невидяли. Ако имаш деца ги води по-често докато са малки на такива реднешки изстъпления. Оттам до тройка на публично място е само една крачка :rofl: (http://www.dailymail.co.uk/news/article ... llion.html" )

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:... да казваш на българската народна музика - чалга и цигания, е глупаво. Не че и аз съм някъв лют фен на народната музика, ама вечер след ските да седнеш в механата - сачове и капама, камина, музика - просто различно преживяване.
Я ме цитирай къде съм казал, че българската народна музика е чалга и цигания.
roumensp написа:Толкова от мен, а ти продължавай да си рупаш крилцата и да се кефиш на циганските механи в Банско
Тъй като в механите в Банско се свири предимно народна музика, излиза че точно това си казал.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Тъй като в механите в Банско се свири предимно народна музика, излиза че точно това си казал.
Е аз с очите си виждам клипове с циганска музика в механи в Банско, на тоя форум, ама щом ти си казал - няма такива.
miteto написа:Примерно бих могъл да кажа:
Calgary Stampede - Няколко облечени в "каубойски носии" (карирана ризка и ботушки от крокодил) мъчат крави и телета. 100-200-300 дебели прасета се наливат от 8 сутринта с бира като невидяли. Ако имаш деца ги води по-често докато са малки на такива реднешки изстъпления. Оттам до тройка на публично място е само една крачка :rofl: (http://www.dailymail.co.uk/news/article ... llion.html" )
Ти на колко места в Канада и колко пъти в годината знаеш да има родео ? Колкото са кръчмите в БГ с циганска музика ли ? Земи се скрий вече, че ставаш смешен.

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Продължаваш да си пъхаш гагата в спора между мен и Иван1007 без никой да те пита, пък после аз съм бил тоя дето подскача :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

tonich написа:Българската народна музика е чудесна! Ето пример за акапелна полифонична хармония ...
Да, тая музика е "малко" по-различна от кръчмарската и срещу нея нямам нищо против. Това е моя снимка от концерта на "Мистерията на българските гласове" в Chan Centre for Performing Arts във Ванкувър, така че очевидно не мразя нещо, просто защото е българско:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

румпи, обичаш ли суши или къри ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
Ivan1007 написа:

Ако имаш деца ги води по-често докато са малки у такава кръчма. От там до Лепа Брена и чалготекитв е само една крачка.
По такъв начин може да се извърти и опише в негативна светлина каквото си пожелаеш. Хич не е трудно, за българина най-лесно е да хване да оплюе нещо. Примерно бих могъл да кажа:
Би могъл.
Разликата е, че не си стъпвал на Calgary Stampede, така че не знаеш какво приказваш, докато аз съм бил на него поне десетина пъти, а на кръчми в България поне стотина последните 15 години. Избягвам тия с оркестри и певачки точно щото харесвам българска кухня и харесвам да чувам тези с които съм отишъл.
На Стампиди водех най-редовно дъщеря си по въртележките, а сега обичаме да ходим с жена ми на изложбите на животни - пиленца, всякакви домашни пернати, овце, кози, лами, магарета, коне, крави и какво ли не.
Тази година гледах състезание за впрегатни коне - колко могат да влачат. Не мисля, че ги мъчат - конете обичат да работят.

Има много концерти и то не само на кънтри изпълнители.
Напиването на Стампиди е скъпо удоволствие, но доста дечурлига го правят. Разликата е, че там където се сервира алкохол няма непълнолетни, а какво правят пълнолетни си е тяхна работа. Вярно, че секс на обществено място не е позволен, но мисля, че не е световна рядкост младежи да се натискат по паркове и градинки. Поне аз съм го правил навремето. Теб кво тъ бърка, че са правили тройка ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:румпи, обичаш ли суши или къри ?
Обичам чимичанга, ама ми е пределно ясно, че нямаш идея какво е това. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

бай Иване по добре циганско отколкото реднешко и малоумно, ама ти едва ли ще схванеш за какво ти се обажда ?

румпи, така си се промил че даже и не го осъзнаваш, ама най лошото е че никой не те разбира, нито тукашния форумен читател, нито твоя колега канадец, а си пееш сам като глас в пустиня

POSTREACT(ions) SUMMARY

Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:румпи, обичаш ли суши или къри ?
Обичам чимичанга, ама ми е пределно ясно, че нямаш идея какво е това. :D
нямам си никаква !
аз съм простак , ям свински пържоли със шопска салата !
:yeah:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Стефан Цанев
Публикувай отговор