Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
agent Ozo

Re: Канадски простотии

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа: Иначе и аз съм сменил държавата за децата, но да се ме чул да се оплаквам от Канада и наркоманите й ???
И това какво ще рече? Че щом Пумпи не се оплаква, никой друг няма право да се оплаква, така ли? :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа:
pumpy написа: Иначе и аз съм сменил държавата за децата, но да се ме чул да се оплаквам от Канада и наркоманите й ???
И това какво ще рече? Че щом Пумпи не се оплаква, никой друг няма право да се оплаква, така ли? :D
Ми не. Това ще рече, че Пумпи пита дали някой го е чул да се оплаква. Аз не съм. А който иска да си развинтва фантазията може да тълкува въпроса всякак си.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

miteto написа:
pumpy написа:Явно има пъблик училища и пъблик училища. Въпрос на избор на местоживеене. Моите деца също ходят на пъблик училище, и нямам от твоите проблеми - жена ми е избрала правилно квартала, където живеем ;)
Еми точно де, тя си е решила проблема със смяна на квартала (направо на държавата де :D) - и сега децата нямат проблем да се замерят със снежни топки.
Само на кино да не идат...

POSTREACT(ions) SUMMARY

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
prace

Мнение от prace »

agent Ozo написа:
Не, на него му харесва Канада и наркоманите й. Затова не се оплаква.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

prace написа:
agent Ozo написа:
Ее, как ше се оплаква!?
Гарван гарвану ...
Сигурно в дупките между пациентите, докато чете форума, сяда на стола с райския газ :party:
А и твърдеше, че е фен на треви някакви там.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Една канадска ( и не само ) простотия, която много ме дразни:

Ежедневно посещавам разни чужди къщи и апартаменти. Естествено особено през зимата всички очакват от мен да се събудя, независимо дали влизам за да хвърля поглед на нещо, или да работя с часове.

Никой обаче до сега не ми е предложил чехли, или джапанки. Застанал пред мен с чехите, но очаква аз да ходя по чорапи върху прах, трохи, капки, влага и подобни мизерия, които после да вкарам в ботушите си.

Създал съм си навик винаги да имам чифт бели маратонки в колата за посещения.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аблъд, някои "майстори", като например техниците на Shaw си носят едни специални найлони с ластик, които се слагат върху обувките и никога не се събуват. Едно време имаше такива найлони и на плувния басейн в района, ако ти се наложи да идеш до самия басейн облечен, но вече не ги виждам.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:Една канадска ( и не само ) простотия, която много ме дразни:

Ежедневно посещавам разни чужди къщи и апартаменти. Естествено особено през зимата всички очакват от мен да се събудя, независимо дали влизам за да хвърля поглед на нещо, или да работя с часове.

Никой обаче до сега не ми е предложил чехли, или джапанки. Застанал пред мен с чехите, но очаква аз да ходя по чорапи върху прах, трохи, капки, влага и подобни мизерия, които после да вкарам в ботушите си.

Създал съм си навик винаги да имам чифт бели маратонки в колата за посещения.
ти нали ужким работеше "консиерж", кви бели цвички, кви пет лева ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

roumensp написа:Аблъд, някои "майстори", като например техниците на Shaw си носят едни специални найлони с ластик, които се слагат върху обувките и никога не се събуват. Едно време имаше такива найлони и на плувния басейн в района, ако ти се наложи да идеш до самия басейн облечен, но вече не ги виждам.
Имам такива, но ме дразнят и предпочитам да се преобувам.

Въпросът е, че не съм виждал някой да има чехли за гости.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:
roumensp написа:Аблъд, някои "майстори", като например техниците на Shaw си носят едни специални найлони с ластик, които се слагат върху обувките и никога не се събуват. Едно време имаше такива найлони и на плувния басейн в района, ако ти се наложи да идеш до самия басейн облечен, но вече не ги виждам.
Имам такива, но ме дразнят и предпочитам да се преобувам.

Въпросът е, че не съм виждал някой да има чехли за гости.
След като си там по работа защо очакваш да се държат с теб като с гост ? На гостите си не плащам нищо. Още малко ще се оплачеш, че не ти предлагат и ядене и пиене. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

roumensp написа:След като си там по работа защо очакваш да се държат с теб като с гост ? На гостите си не плащам нищо. Още малко ще се оплачеш, че не ти предлагат и ядене и пиене. :D
Бъркаш нещата. В над половината от случаите, когато клиентът ме види да си бърша мокрите ръце в тениската си ми предлага кърпа (която винаги любезно отказвам). Джапанки за гости обаче просто НЯМАТ. Не да имат и да ги пазели за свои хора. Нямат. Посетителят се очаква да ходи по чорапи.

Освен това съм бил в множество домове и по социална покана. Същата работа с изключение на някои (!!!) българи.

Ето една готина идея:

Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Блъда,
и аз съм съгласен че като не си на гости, а по работа, не ти се полагат чехли, а се полага да си ги носиш.
Прочее, аз като ходя на гости си нося пантофи, щото първо, да не притеснявам хората, второ - ако не се притеснят или па нямат, да не ходя по чорапи.
Трето, някои хора не биха се чувствали комфортно ако им дадат очевидно носени чехли (от хигиенни съображения, в случай че някой не е загрял).

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

prace написа:
agent Ozo написа:
Е, айде сега :D
В София наркомани няма :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

prace

Мнение от prace »

fighter написа:
prace написа:
agent Ozo написа:
Не в същите количества...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

prace написа:
fighter написа:
prace написа:
agent Ozo написа:
Не в същите количества...
Пазара е по-малък, затова ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено