Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Kan_Tangra »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Сори, сега виждам, че си писал Канада ...
Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Тангра, няма как пресен-пресен от унивеститета в Канада, едва натрупал 1-2 годинки стаж (и без такъв от България, по програмиране) да си нещо повече от "средна ръка програмист". Даже дори не си достигнал "средна ръка". И викаш си вземал 6к. А преди малко ни разправяше, че "средна ръка в Канада" взимали 5к. Искаш ли да пробваш пак, с нови цифри?
Не бях аз, който разправяше, че средната ръка били с 5к.
Някой писа за статистика тук в темата, май Иван от алберта, и аз просто я цитирах.
Но ми се вижда съвсем нормално число. :D

Цитат:
Ivan1007 написа: Смешен ... колко да е смешен?
В България среднста заплата е 3100 лева в ИТ, в Канада 5000 долара.
Само не ми пробутвай и ти Жорковия лаф за PPP - качеството на живота, който си купуваш с тия пари в Канада е несравнимо по-високо отколкото в България.
По въпросът за "у дома" преди десетина години бях изпаднал в състояние да се чудя къде е "у дома".
Та един съученик ми отвори очите с кратък отговор - у дома е там, където те чакат.
За мен "у дома" е в Калгари.
Теб къде те чакат?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от Kan_Tangra на Сря Май 02, 2018 1:44 pm, променено общо 1 път.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

roumensp написа:
Kan_Tangra написа:Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D
Дай да почваме работа в твоята фирма.
Да ти препоръчам един кадър? ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:
roumensp написа:
Kan_Tangra написа:Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D
Дай да почваме работа в твоята фирма.
Да ти препоръчам един кадър? ;)
Моята фирма си публикува обявите публично на страницата си, аз нямам нужда от "кадри", защото не съм собственик. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D И има немалко дето плащат по-добре, но вече не ме интересува, одъртях и търся стабилност и спокойствие.
Има значение и позицията, това "доста повече" за някой пресен от университета ли е, някой с 5 години стаж или някой с над 10-12 години стаж?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
roumensp написа:
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D И има немалко дето плащат по-добре, но вече не ме интересува, одъртях и търся стабилност и спокойствие.
Има значение и позицията, това "доста повече" за някой пресен от университета ли е, някой с 5 години стаж или някой с над 10-12 години стаж?
Пресен от университета няма да стане.

POSTREACT(ions) SUMMARY

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:
miteto написа:
Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Тангра, няма как пресен-пресен от унивеститета в Канада, едва натрупал 1-2 годинки стаж (и без такъв от България, по програмиране) да си нещо повече от "средна ръка програмист". Даже дори не си достигнал "средна ръка". И викаш си вземал 6к. А преди малко ни разправяше, че "средна ръка в Канада" взимали 5к. Искаш ли да пробваш пак, с нови цифри?
Някой писа за статистика тук в темата, май Иван от алберта, и аз просто я цитирах.
Както казах, искаш ли да пробваш пак с нови цифри? А не да ми сравняваш заплати на програмисти в България (които взимат 5-7 пъти средната заплата) с чисто средна заплата в Канада за всички възможни професии? Иван от Алберта разбира от заплати на програмисти колкото ти от заплати на сондьори във Форт Макмъри :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

В Канада има много други професии дето взимат повече от ИТ, и то значително повече.

POSTREACT(ions) SUMMARY

speedy

Мнение от speedy »

Само да кажа, че програмистите са подмножество от общото IT. Аз също се водя един вид IT, но се изпотявам докато си програмирам термостата на отоплението вкъщи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

В последно време е модерно на един програмист да се падат 2-ма проджект мениджъри. Те не само че му дават акъл, но и са със самочувствието, че без тях нищо няма да стане.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:
miteto написа:
Както казах, искаш ли да пробваш пак с нови цифри? А не да ми сравняваш заплати на програмисти в България (които взимат 5-7 пъти средната заплата) с чисто средна заплата в Канада за всички възможни професии? Иван от Алберта разбира от заплати на програмисти колкото ти от заплати на сондьори във Форт Макмъри :D
Аз сравнявах средни заплати за IT публикувани за България и Канада.
Нашия IT technician дето поддържа компютри, сървъри, мрежи и специализиран софтуер и хардуер е с 6 цифрена заплата.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ivan1007 написа:Аз сравнявах средни заплати за IT публикувани за България и Канада.
Публикувани къде? Посочи източниците за България и Канада.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:Аз взимам повече от 5к нето.
Това го добавяме към абнормалния размер на пениса ти, Королата, която загрявала "моментално" при -20 градуса, предстоящата немска лимузина, множеството красиви и млади жени с които си се срещал в Монреал, много по-красивите и млади жени с които се срещаш в София, множеството имоти, които СИ купил, бъдещата ти супер-млада съпруга, мачовските ти подвизи...

Представям си още какви си ги раздувал, докато си бил в игнор-листа ми. Вече ще те следя редовно.

Изображение

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

optics написа:Изображение

охтис един съвет от мен.
поне като избираш пейзажите с изоставени къщи в някои други български села избирай и публикувай такива на които и улиците са разбити и в укаяно състояние а не такива с добре поддържани селски улици факт виден от твоите публикации щото от опитите си да ни натрапиш негативни чувства и антиреклама към бившата си родини и правиш само реклама,а и все още ние хорта с позитивни очи все още не се броим на пръсти и за радост на родината ни сме мнозинство за разлика от бързо претопяващата се емигрантска маса в чужбина ;)

обзалагам се ,че децата ти не знаят българската азбука до средата,но засметка на това местните кантона и мандарен са им флуент :(

POSTREACT(ions) SUMMARY

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
Ivan1007 написа:Аз сравнявах средни заплати за IT публикувани за България и Канада.
Публикувани къде? Посочи източниците за България и Канада.
https://www.economic.bg/bg/news/9/v-it- ... tvoto.html"

https://www.payscale.com/research/CA/Jo ... ist/Salary"

POSTREACT(ions) SUMMARY

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jet

Мнение от jet »

Pavel M: човека прави реклама на хубави пътища, ти пък къде гледаш в порутените къщи. Трябва да ги затрива с Фотошопа да не развалят пейзажа.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор