Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Какво се случва в България?

Мнение от roumensp »

Аз поддържам контакт с хора, с които ми е приятно, имам нещо общо и т.н., включително и с хора от тоя форум. Това на кой какви трябвало да му бъдат приятелите са пълни глупости. Мислех те, че имаш малко повече мозък от батката.

ПП
Семействата на хора с работна виза в САЩ нямат право да работят. Дори и на тия дошли по НАФТА (TN/TD визи).

POSTREACT(ions) SUMMARY

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

И аз си мислех, че имаш повече акъл от Стрина, Румене, ама ти непрекъснато се стремиш да докажеш обратното. Ето и сега се налага да ти обяснявам както на нея, че нито съм ти почукал някога неканен на вратата, нито съм ти се насадил на масата и т.н. То е ясно, че сам избираш с кого и защо да контактуваш.

Но тук става дума не за лични контакти и общуване, а за поведението ти в този форум и отношението ти към определена категория негови потребители. Поведение обидно и недостойно за човек с твоите претенции.
И няма как да не се запита човек какво търсиш тук, след като потребителите на форума в болшинството си са хора с "миризливи чорапи", незавършили по 2 висшета като теб и нямащи твоите доходи. Които хора ти презираш и смяташ за по-низши от теб.
Ако е за да служиш като символ на постигнатата Американска мечта и да вдъхваш оптимизъм на новите имигранти - да, приоемам го. Но вместо това, ти тук си позволяваш да унизяваш и обиждаш на база имане, професия и образование всички онези, които смяташ за по-низши от теб, а си позволяват да ти опонират. Нима наистина нямаш толкоз акъл за да проумееш, че високият стандарт на живота и богатството не означават непременно и много акъл, мъдрост, проницателност, предвидливост и т.н. Ако следваме твоята логика, то Роналдо, който има милиони и оставя по $20К бакшиш без да се замисля, следва да е много по-умен и способен от теб и ти би трябвало да не смееш думичка да обелиш насреща му. А какво да кажем за милиардера Тръмп? Само при споменаване на името му би трябвало да заставаш мирно и да навеждаш почтително глава. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз само на батката ги ръся такива, ама той това и очаква от събеседника - глупости. И сам си ги търси. Понякога и мухата ... Но фантазии и измислици не пиша, затова и не съм крил име, местоположение, възраст и т.н. Никой не презирам и контактувам със всякакви хора в живота, а поведението ми е базирано на принципа “каквото повикало, такова се обадило”.

И колкото и да ти е странно има хора на тоя форум, с които си противоречим във форумните писания и се различаваме в мненията си, но в живота сме приятели.

На тоя форум има няколко човека, които почти никога не дават някаква полезна информация, а пишат с голата цел да дразнят събеседника и не мога да разбера защо ти се опитваш да им се правиш на адвокат понякога.

POSTREACT(ions) SUMMARY

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа: На тоя форум има няколко човека, които почти никога не дават някаква полезна информация, а пишат с голата цел да дразнят събеседника и не мога да разбера защо ти се опитваш да им се правиш на адвокат понякога.
Едно време и аз мислех като теб и никак не можех да ги търпя такива. Дори в ролята ми на админ ги гонех от форума поголовно.
Но с течение на годините осъзнах, че те също са част от пейзажа и са полезни за форума дори и с глупостите си и заяжданията си. Защото иначе се създава изкривена представа за форума - като някаква стерилна среда на съпричастност, взаимопомощ и другарска критика. Което е далече от истината.

А иначе не съм и не се правя адвокат на никого. Реагирам инстинктивно и импулсивно, когато се натъкна на нещо, което е в разрез с принципите ми. Без да робувам на мантри и авторитети. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

roumensp написа:Аз само на батката ги ръся такива, ама той това и очаква от събеседника - глупости. И сам си ги търси. Понякога и мухата ... Но фантазии и измислици не пиша, затова и не съм крил име, местоположение, възраст и т.н. Никой не презирам и контактувам със всякакви хора в живота, а поведението ми е базирано на принципа “каквото повикало, такова се обадило”.

И колкото и да ти е странно има хора на тоя форум, с които си противоречим във форумните писания и се различаваме в мненията си, но в живота сме приятели.

На тоя форум има няколко човека, които почти никога не дават някаква полезна информация, а пишат с голата цел да дразнят събеседника и не мога да разбера защо ти се опитваш да им се правиш на адвокат понякога.

Румба тя стрина е по мъж от теб бе.Като срещнеш някой по сериозен опонент и нямаш аргументи защитната ти тактика е да минеш в оправдателен режим и да мяукаш като коте.
Както сега в случая се оправда с мен.

Докато стрина някой настъпи ли я по мазола започва да хапе до кокал като дива разгонена кучка :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
joro

Мнение от joro »

Българският дух е непобедим!
https://www.glaspress.rs/%D1%82%D0%B0%D ... %BA%D0%B0/"

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
joro

Мнение от joro »

"Турски поток" ще стане "Български поток".
https://news.bg/world/turski-potok-neiz ... arski.html"

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
joro

Мнение от joro »

Работещите българи се увеличиха с 42 хиляди за 3 месеца.
https://news.bg/finance/42-hil-poveche- ... ign=footer"

POSTREACT(ions) SUMMARY

jet

Мнение от jet »

Статията ти първо казва:
" най-много наети се отчитат в икономическите дейности със сезонен характер - "Хотелиерство и ресторантьорство" (с 30.7% повече), и "Селско, горско и рибно стопанство" (със 7.9% повече). В сектора "Строителство" увеличението е с 3.7%"

после:
Най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в дейност "Образование" - с 2.7%

И накрая:
Най-нископлатени са били наетите лица в икономическите дейности:

"Хотелиерство и ресторантьорство" - 697 лева
"Други дейности" - 788 лева
"Строителство" - 887 лева.

Явно на децата вече не им се учи и почват да "бичат" кинти по хотели, ресторанти и строежи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Застраховките "Гражданска отговорност" към "Олимпик" стават невалидни след този петък.

https://www.dnevnik.bg/skorost/2018/08/ ... 0_hiliadi/"

Да си знаете. :fubar:

POSTREACT(ions) SUMMARY

jet

Мнение от jet »

Как сривът на Търговския регистър стана проблем на цялата държава

https://www.vesti.bg/bulgaria/defekt-na ... yr-6085507"

„АЛФА – Веселка Велчева” ET е сред дружествата, участвали в проекта „Надграждане на Търговския регистър ... От фирмата, която държи салон за красота в София, твърдят, че са направили „два транспаранта”. Според Агенцията по вписванията проектът няма отношение към срива на системата, въпреки че т. нар. миграция към нов софтуер може да причини подобен проблем.

POSTREACT(ions) SUMMARY

jet

Мнение от jet »

Ловя се на бас, че няма и архив на този търговски регистър.
Може speedy да ни обясни пак, че някой човек се е сетил да направи проекта без даже да си има хал хабер, ама мирише на яка некомпетентност освен корупцията.
Ще трябва Бойко да се заеме с възстановяването :rofl:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

100 милиона евро!!!
https://dnes.dir.bg/ikonomika/po-100-mi ... -balgariya"

Жоро?
Батка?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Бате Жоракис...

POSTREACT(ions) SUMMARY

joro

Мнение от joro »

jet написа:Ловя се на бас, че няма и архив на този търговски регистър.
Може speedy да ни обясни пак, че някой човек се е сетил да направи проекта без даже да си има хал хабер, ама мирише на яка некомпетентност освен корупцията.
Ще трябва Бойко да се заеме с възстановяването :rofl:
Аварии стават навсякъде по света, не само в България. Когато подобно нещо се случи някъде в чужбина нашите хейтъри си мълчат. Иначе са много гласовити, когато нещо се случи в България.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор