Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Pavel M »

myhata II написа:
ivandaman написа:
jet написа: Предполагам че Митето и Ивандаман са щастливи изключения.
За какво става дума?? Моят личен лекар не е Българин. Не съм казвал такова нещо..
това май ще излезне мъжото :lol: ;)

ай стига бе :o

POSTREACT(ions) SUMMARY

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
tonny

Мнение от tonny »

roumensp написа:
miteto написа:
jet написа:Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0".
Не е вярно. Имам позната, на която CGA програмата и призна голяма част от образованието в УНСС и почна директно от четвърто ниво.
А във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.
На форума пишат поне няколко P.Eng., които не са учили в Канада, само изпити са държали. Същото важи и за всичките български P.Eng., които лично познавам (вкл. жена ми). ИТ изобщо няма и да споменавам, никой никога не си е правил устата за диплома нито в Канада, нито в САЩ, искат само референции от предишни работодатели и експириънс.
Бях се опитал да обясня какво представлява да се лицензираш в БС под шапката на EGBC:
viewtopic.php?f=2&t=48389&start=15

Що се отнася до счетоводство и там имам инфо... жена ми работи като accountant в един холдинг с БГ дипломата си почти 2 години и тази година реши да изкара процедурата за CPA, признаха и дипломата от ВИНС-Варна и сега кара 10 изпита към CPA организацията или както там му викат на това животно. :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

joro

Мнение от joro »

miteto написа:
jet написа:
miteto написа:
jet написа:В Канада като покажеш БГ диплома и ти се смеят (особено социалистическа). А нашите уни-та дори ги нямат в списъците. Сега като сме евро членка може и да са ги накарали да платят някаква такса и да се впишат в световните списъци.
Къде въобще ти се е налагало да показваш диплома в Канада, освен ако не си дошъл веднага след завършване на университет без дори 1 месец трудов стаж?
Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0".
Не е вярно. Имам позната, на която CGA програмата и призна голяма част от образованието в УНСС и почна директно от четвърто ниво.
А във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.

За лекарите е така, но не защото дипломата е българска. И австрийска да беше или холандска, се тая.
Причината да не се признават дипломите на лекари от други държави е протекционистична политика, която предпазва местните лекари от чуждестранната конкуренция. Ако в Канада дойдат лекари от други страни ще се увеличи конкуренцията, а заплатите в медицината ще спаднат. Затова емигранти се допускат да работят предимно в тези сектори на икономиката, където има недостиг на местни специалисти. Пазят си хляба хората, това е положението.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

joro написа:
miteto написа:
jet написа:
miteto написа:
jet написа:В Канада като покажеш БГ диплома и ти се смеят (особено социалистическа). А нашите уни-та дори ги нямат в списъците. Сега като сме евро членка може и да са ги накарали да платят някаква такса и да се впишат в световните списъци.
Къде въобще ти се е налагало да показваш диплома в Канада, освен ако не си дошъл веднага след завършване на университет без дори 1 месец трудов стаж?

За лекарите е така, но не защото дипломата е българска. И австрийска да беше или холандска, се тая.
Причината да не се признават дипломите на лекари от други държави е протекционистична политика, която предпазва местните лекари от чуждестранната конкуренция. Ако в Канада дойдат лекари от други страни ще се увеличи конкуренцията, а заплатите в медицината ще спаднат. Затова емигранти се допускат да работят предимно в тези сектори на икономиката, където има недостиг на местни специалисти. Пазят си хляба хората, това е положението.

пазят си , от кога здравето се превърна в хляб

работното им време е от П до П 9-5, и винаги като отидеш със насрочен час , чакаш минимум 1 час екстра, а ако е за нещо планувана операция 6 месеца

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

joro написа:
miteto написа:
jet написа:
miteto написа:

Кои хора? Ако говориш за Канада...да, за първи път си прав.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

miteto написа:във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.
Аз не съм P. Eng., а все още Junior.
Наблегнах на бизнеса си и зарязах paycheck.
Не ми се е налагало да уча тук.
Учих по собствено желание за да се подготвя за изпита, който OIQ поиска да държа.

Plamen, един от основателите на този Форум, е P.Eng., работи като Lead Eng. и не е учил в местно Uni.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Защо живеем пренаселено, а има необитаеми жилища?
Процентът на празните жилища в Софийска област е много висок – 48,2%
Явно огромните потоци от завръщащи се предпочитат да живеят в хотели ... или може би в землянки, не знам, Йорко да обясни това истина ли е или пак някакви хейтъри пишат лъжи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:пазят си , от кога здравето се превърна в хляб
Откакто свят светува. Ако ти си готов да хвърлиш стотици хиляди за обучение в продължение на 8-10 години и след това да работиш на ползу роду, други не са.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
Откакто свят светува. Ако ти си готов да хвърлиш стотици хиляди за обучение в продължение на 8-10 години и след това да работиш на ползу роду, други не са.

ти явно не си чувал за "Хипократовата Клета ",

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
tonny

Мнение от tonny »

myhata II написа:
roumensp написа:

ти явно не си чувал за "Хипократовата Клета ",
:rofl:

пак много си се нашорал

ПС: да поясня не се смея на правописната грешка :rofl:

POSTREACT(ions) SUMMARY

joro

Мнение от joro »

roumensp написа:Защо живеем пренаселено, а има необитаеми жилища?
Процентът на празните жилища в Софийска област е много висок – 48,2%
Явно огромните потоци от завръщащи се предпочитат да живеят в хотели ... или може би в землянки, не знам, Йорко да обясни това истина ли е или пак някакви хейтъри пишат лъжи.
В Америка има цели градове, които са необитаеми. Навсякъде по света е така- хората се местят от едно място на друго, някои градове растат, други намаляват. Процесът се нарича Урбанизация.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заради тежката икономическа ситуация в Америка мексиканците решиха сами да си довършат Стената.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Просто едни хора, (включително живеещи и в чужбина) имат по няколко жилища, някои от които са заключени и необитаеми. Данъците са доста ниски, та ги държат ей така, да има. Селски имоти по-трудно се продават или дават под наем, има села с много, да не кажа маса или повечето празни къщи. Други граждани не могат да си позволят и едно собствено жилище. Комунизма, дето всеки трябваше да има, каквото му трябва, така и не се случи на живо.

В Америка сметката и паричните отношения карат хорото да ги продават или дават под наем по-бързо, по-рядко държат "затворени пари" в тях, има и по-високи данъци има много наематели, които си я карат така цял живот.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Embrace your climate change!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:В Америка има цели градове, които са необитаеми. Навсякъде по света е така- хората се местят от едно място на друго, някои градове растат, други намаляват. Процесът се нарича Урбанизация.
Искаш да кажеш, че по цял свят половината жилища в столицата стоят празни, защото хората са се изнесли към селата и това се нарича “урбанизация” ? :rofl:
7George написа:Просто едни хора, (включително живеещи и в чужбина) имат по няколко жилища, някои от които са заключени и необитаеми.
Именно. И аз имам такива познати, които неизвестно защо не искат да се присъединят към огромните потоци от завръщащи се и си държат празни жилищата.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Ъ-ъ-ъ-ъ .... Цели градове са празни, защото са урбанизирани? :facepalm:
Много глупост има в този форум!
Айде на мухата сме вече свикнали, ама на такива отявлени агитатори като Жорко... Бива ли? |(

POSTREACT(ions) SUMMARY

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''