Пратих покана на майка ми и вместо да чака месеци за евентуално интервю и после да праща паспорта за виза, реших да я накарам да иде директно в Румъния до Канадското посолство, и в същия ден да разберем ще има ли виза или няма да има. Надявам се да има
Та въпросът ми е - някой от вас ходил ли е скоро към Румъния(като цяло). Носят се страховити истории за митничарите, и за полицаите на гарата.
Моля ви, разкажете ми вашият СКОРОШЕН опит, а ако няма скорошни споделете и от близките няколко години опита си. Иска ми се да я подготвя с какво може да се сблъска и как може да се измъкне от различните кофти ситуации.
Сори че ми е отпреди година информацията-само накратко-нищо страшно няма - аз пътувах с влака.
Трябва да носиш по 150 евро на човек на ден и да имаш готовност да ги представиш на румънския граничен полицай.
ако нямаш толкова рушвета е към 5-10 долара, но ако попаднеш на началник смяната може и нагоре да отиде.
инъче страшно няма - на румънската гара е мирно и спокойно има патрулиращи двойки полицаи,мп,частни фирми и т.н. на влизане и излизане от гарата трябва да представиш билета ,за да те пуснат.
Това за гарата са ми го казвали и друг път. Ако нямаш предварително закупен билет, трябва да им бутнеш 5-10 кинта, за да те пуснели да влезеш в гарата.
Драхти и корупцията, драхти и чудото. Щом в една гара човек не може да влезе и да излезе без да бута пари...