въпрос относно теста за имиграция за Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
violin_georgiev

въпрос относно теста за имиграция за Квебек

Мнение от violin_georgiev »

Здравейте,значи попълвах теста за evaluation дали съм подходящ за имиграция за Квебек и се появиха следните въпроси:

1.What is the highest level diploma recognized by the State that you have received? - Аз съм завършил Икономически университет Варна - Колеж по туризъм със специалност професионален бакалавър по туризъм и специалност "Организация и управление на хотели и ресторанти".Това е 3 годишна бакалавърска степен.Когато попълвах теста обаче видях че няма точно такова, а има следните:
- Undergraduate diploma of university studies - 2 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 15 years of full-time education)
- Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years (in Québec, the diploma is obtained after completing 16 to 18 years of full-time education)
Кое според вас трябва да избера?
2.What is the field of training related to this diploma? - Тук когато попълвам въпроса ми дава следните опции,които са малко или много подобни, но не са едно към едно?Някой да има мнение по този въпрос?
- Hotel Management Techniques (DCS - 3 years)
- Restaurant Management (DCS - 3 years)
- Tourism Techniques (DCS - 3 years)
3. Have you already practised a profession that pertains directly to your field of training? If yes, how long did you hold that position? - Тук незнам дали разбирам правилно,но пише че трябва да имам професия която се отнася директно моят training field of study.Ние в колежа по туризъм сме учили предмет като барманство и имам опит като такъв,но от друга страна, това някак си ми се стръва неквалифицирана работа?
4.Permanent qualified worker: How many months or years of full-time professional experience, including military service, have you completed during the last five years? (This experience may include on-the-job training or specialized internships recognized by a diploma.) - От дипломата за професионален бакалавър имам вписани summer practice and drugi training -и,които незнам дали ще ми ги признаят като Интершип? Дайте мнение,моля

Благодаря много хора за помоща,предварително

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tinval

Re: въпрос относно теста за имиграция за Квебек

Мнение от tinval »

Здрасти,

1. Чекваш : Undergraduate diploma of university studies - 3, 4 or 5 years

2. Каквото и да избереш в случая, няма да има различия в крайния резултат на теста

3. Ако не си бил управител ( или нещо друго по-специално) на хотел или ресторант, то отговаряш с " No "

4. Мнението ми е, че няма да го зачетат като стаж, предполагам че се има предвид друг тип/вид стаж, който може да бъде удостоверен с документ/диплома, различни от дипломата за завършено образование.

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS изпратени 27.08.2011
DCS пристигнали 31.08.2011
Accusé 15.03.2012
Мейл за изчакване на интервю 02.10.2012.
Интервю на 19.09.13
Медицински 20.01.14
Доп. док. до Букурещ 10.03.14 - копия на университетските дипломи
Публикувай отговор