Виза

от BGCanada Wiki
Направо към: навигация, търсене

И така на финала следва изпращане на международния паспорт (обикновено се прави с куриер, но може и да се отиде лично до Канадското посолство в Букурещ) и връщането му с ВИЗА в него, заедно с ДОКУМЕНТ ЗА ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАНЕ.


Когато ги получите, проверете за евентуално допуснати грешки в изписването на имената и данните ви. Ако откриете такива, най-добре осведомете своевременно имиграционните служители в Букурещ, чийто координати съм дала в статията Документи до Букурещ.


След получаването на визата, кандидатите трябва да влязат в Канада преди да изтече посочения в нея срок, защото подновяването и може да се окаже невъзможно.


Визата има краен срок за влизане в Канада една година от датата на направените медицински изследвания.


Не е задължително в Канада да пристигнат едновременно всички членове на семейството, но ако се налага да влязат в Канада по различно време, има две важни изисквания за това:


- водещия кандидат трябва да пристигне първи в Канада. Не се позволява който и да е от придружаващите кандидати да влезе на канадска земя преди основния кандидат;


- останалите членове на семейството (независимо дали това е партньора или децата) трябва да влязат в Канада не по-късно от крайната дата, посочена във визата. В противен случай ще изгубят правото си за легално пребиваване в Канада.


А тук можете да видите как изглеждат:

- Канадската виза

- Документът за постоянно пребиваване в Канада


- Писмото, придружаващо Документа за постоянно пребиваване и Канадската виза-стр.1

- Писмото, придружаващо Документа за постоянно пребиваване и Канадската виза-стр.2